Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Witam mam pytanie czy ktoś może posiada gotowe ustawienia cyklu dobowego dla 3 kanałów do tego sterownika posiadam belkę led 3 kanały biała czerwona i niebieska barwa. Z góry dziękuję.
-
Arturp
●
- Ranga: Początkujący
Po pierwsze nie ma żadnych ścisłych reguł ustawiania światła, po drugie wszystko zależy od tego, co jest na którym kanale, po trzecie wielkość zbiornika, po czwarte gatunki roślin, po piąte, po dziesiąte i po setne, tego typu pytania są z definicji pozbawione jakiegokolwiek sensu.
-
FoCuS_PL
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
pierwszy kanał barwa biała drugi kanał barwa czerwona trzeci barwa niebieska , zbiornik 720 l rośliny Anubias , cryptocoryna karbowana , Bolbitis,mikrozorium
-
Arturp
●
- Ranga: Początkujący
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Tak jak pisałem powyżej, ogólnych reguł brak. Zacznij od białego (a w ogóle to jaka temperatura barwowa?), nim będziesz regulował jasność oświetlenia. Czerwonym i niebieskim będziesz zmieniał temperaturę barwową. Dasz więcej czerwonego, zbiornik będzie "cieplejszy w odbiorze, a zieleń bardziej "wiosenna". Dasz więcej niebieskiego, zbiornik będzie "chłodniejszy", a zieleń bardziej "kapuściana". Ustaw tak, żeby Tobie pasowało pod względem wizualnym.
-
FoCuS_PL
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
Powiązane tematy
aqct3-1.png
Skylight wypuścił długo oczekiwany sterownik Wifi.
Po długim okresie testów trafił on na rynek, w cenie identycznej jak poprzednia "manualna" wersja.
Link do opisu w sklepie:
...
Witam,
Zakupiłem do swojej lampy Twinstar 1200s sterownik, z funkcją wschodu i zmierzchu.
Pytanie jak zaprogramować lampę? Rozumiem, żeby łącznie świecić 10h, czyli u mnie to jest od 10 do 20.
Ale c...
Witam,
Zakupiłem sterownik do mojej lampy ale nie za bardzo wiem jak go ustawić. Czytam w instrukcji że w trybie auto osobno ustawiam siłę kanału ciepłego i zimnego.
Generalnie dzisiaj będę zalewał sw...
Witam szanowne grono. Jak w temacie, czy ktoś z Was próbował już przerobić ten sterownik pod Power LED... Moja lampa obecnie jest sterowana przez TC-421 ale nie jestem z tego sterownika zadowolony (ja...
Mam kpl lampa na power LED i oryginalny 4-kanałowy sterownik ( 24 V ) połączone wtyczką DB-9. Chciałbym mieć możliwość podłączenia i sterowania tej lampy z TC421/420 ( więcej funkcji ), ale nie mam op...
Witam czy ktoś w forumowiczów miał styczność z w/w sterownikiem ? Jak wiadomo wcześniejsza wersja jest dosyć populara.
W krajowej dystrybucji pojawiły się nowe sterowniki do lamp Chihiros.
Moduł Commander 1 pozwala na regulację pracy belek za pośrednictwem smartfona z zainstalowaną aplikacją mobilną.
Zobacz opis w s...
Witam ,poszukując sterownika do chihiros natrafiłem na chihiros aquatic studio commander 1 ,dostępne na alli .
Używał ktoś może tego cuda ? :D
Witam wszystkich to mój pierwszy post tutaj. Hobbistycznie zajmuje się akwarystyką i elektroniką. Zbudowałem już 3 wersje sterowników akwariowych. Umieściłem ich opisy na tej stronce http://www.elektr...
Czy miał ktoś do czynienia z takim sterownikiem do led:
leddimmerpro.jpg
Cztery kanały, podtrzymanie pamięci, proste programowanie, 24 miesiące gwarancji i polska produkcja. Miałem zastosować TC-420...
|