Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
Witajcie W moim sterowniku PH Aquamedica pada sonda, objawia się to dryfem odczytu po dwóch trzech dniach od kalibracji odczyty rozjeżdżają sie o około 0.25, czasem w czasie pracy potrafi nagle "zawędrować" w dół o 1 stopień po czym powoli wraca do poprzedniej wartości. Sonda jest Hydrometu czyli dobra rodzima konstrukcja, przeglądając alle,,, natknąłem się na sondy za jedną czwartą ceny np ta https://allegro.pl/oferta/sonda-ph-bnc-7580445616lub ta https://allegro.pl/oferta/elektroda-ph- ... 9240659791czy ktoś z was miał do czynienia z tak tanimi sondami? Czy one są warte zachodu czy jednak iść w sprawdzonego rodzimego wytwórcę? Pozdrawiam Przemek
-
Przemek
●
- Ranga: Początkujący
Opisane wyżej objawy wcale jednoznacznie nie wskazują na sondę ale ad sondy: wspomniana sonda hydrometu jest b. dobrą sondą w dodatku regenerowalną lecz za cenę regeneracji otrzymuję 2 sondy o panów wiecznie uśmiechniętych . Zwykle taka azjatycka sonda wytrzymuje 2-3 lat Czy regeneracja zapewnia taki przebieg? nie wiem choć podejrzewam że nie . Tak czy owak, w mojej ocenie kupując 5-6 sond azjatyckich za cene jednej hydrometu ...
-
Hultaj
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
W sądzie która ma dryfy kiedyś już wymieniałem roztwór KCl Wydaje mi sie że teraz to już nie pomoże, dlatego że elektroda"drucik" który jest zalany KCL na początku był srebrny teraz jest pokryty ciemnym nalotem jakby korozją, dlatego zastanawiam sie nad tymi chińskimi sondami Hydromet-owa sonda działa dobrze u mnie 2-3 lata, pytanie ile podziała chińczyk za 1/4 ceny Hydromet-u?
-
Przemek
●
- Ranga: Początkujący
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Jedna u mnie działa jakieś 3,5roku a druga ma ok 2lat
-
Hultaj
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
Powiązane tematy
Mam kilka pytań odnośnie sondy PH z komputera PH (komp o nazwie SQCmini2), mam dwa takie komputery, kilka dni temu kalibrowałem z płynem ph7. dzis sprawdzam i w obydwóch kompach sondy zaniżają o 0,4, ...
Witam
Do tej pory używałem do mierzenia ph w wodzie testów kropelkowych jbla. Mam akwarium 300 litrów i mam instalacje co2(wprawdzie sodastream ale jest, gaz leci z dyfuzora). Chciałbym iść z duchem ...
Witam. Jaki reaktor narurowy polecili byście do akwarium 128l?
Filtr eheim proffesional 4+ 350.
Zależy mi aby nie wydobywały się pęcherzyki powietrza z wylotu.
Czy jest wogole sens w takim akwarium s...
Witajcie,
Przymierzam się do zakupu zestawu CO2 i mam mały dylemat.
Macie jakieś doświadczenie i opinie o poniższych zestawach. Tak naprawdę do główna różnica to reduktor. Niestety nie wiem jak wypad...
Cześć,
pytanie do użytkowników tego ustrojstwa :)
Zakupiłem i póki co działa ale potrafię lub brak w zestawie jakiegoś uchwytu dzięki, któremu można by zamocować sondę do szyby zbiornika.... też tak...
Witam!
Mam pewien dylemat jeśli chodzi o zestaw co2 do akwa. Wielkosc butli 2L albo max 5L. Wiadomo im wieksza tym zadsze nabijanie. Ale nie o to mo chodzi. Butla to pikus i najmniejszy wydatek tak na...
Witam. Kolejne pytanie w związku z kompletowaniem sprzętu do akwarium 240l. Jaki polecacie zaworek precyzyjny (camozzi, pro grow, grun system) i elektrozawór (ACl, Grun system, inne) do zestawu CO2? B...
Posiadam 3 sondy pH ERH-AQ1 podłączone do 3 kontrolerów ph. Sondy są z różnych okresów, najstarsza ma 4 lata. Widząc ze wskazania odbiegają od mierzonych testem kropelkowym JBL postanowiłem wymienić i...
Ostatnio dosyć często pojawiają się nieporozumienia związane z poborem prądu przez elektrozawory i różnice w nagrzewaniu się elektrozaworów różnych marek podsycane opisami marketingowymi sprzedawców r...
Witam,
planuję zakup zestawu CO2 i mam pytania odnośnie elektrozaworu.
Pierwsze - jaki możecie polecić i czy ewentualnie ktoś z was miał styczność z elektrozaworem BMV 61212 . Czytałem kilka dobrych ...
|