Napowietrzenie a brak CO2??
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Witam,
Jestem nowy więc prosze o cierpliwośc
Zastanawiam sie czy jeżeli pompka napowietrzająca działa non stop a jest brak CO2 to czy wpływa to na porost, rozwój roślin? Moje akwarium to 64l
Może mam skrócic czas napowietrzania tak jak jest to z CO2 (wyczytałemj). Nie wiem, dlatego pisze. Dotychczas nie zastanawiałem sie na tym.
POZDRAWIAM
-
alibabat
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Ruda Śląska
Jesli nie masz CO2, a masz jakikolwiek ruch powierzchni wody, to napowietrzanie jest zbyteczne - chyba, że roślinek brak, albo bardzo skąpo, to żeby Ci się nie podusiły rybki...
-
michal.bloch88
●
- Miasto: Wrocław
ok dzieki, cos juz znalazłem na ten temat... az głupio mi jest
ruch wody mam dzieki filtrowi z deszczówką a popke zostawiałem od teraz włączoną bo zakupiłem długi wąż z otworami co dało mi efekt "sciany babli powietrza" ale teraz widzę, że ważniejszy efekt dekoracyjny- biologiczny niż fizyczny. Mam kilka roślin, które powoli padają. Ale juz działam w ta strone.
Pozdrawiam
PS początki nie są łatwe 
-
alibabat
●
- Miasto: Ruda Śląska
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Powiązane tematy
Cześć. Zastanawiam się nad zakupem jakiegoś podtrzyma energii w razie braku zasilania. Średnio znam się do takich urządzeniach. Czego wy używacie Do zapewnienia ciągłego zasilania w swoich zbiornikach...
Witam, niestety na dniach planowane jest wyłączenie prądu na około 8h - posiadam filtr kubełkowy Fluval 207. Jakieś porady? Zalecenia? Uduszenie bakterii w po prostu wyłączonym filtrze jest jak w bank...
Dzień dobry
Mam akwarium 30 litrów 29x29x35cm na dużym stole. Co2 jest podawane z butli niskociśnieniowej na dyfuzor. Chcę zastosować zewnętrzny lub wewnętrzny reaktor co2 aby gaz się w 100% rozpuszc...
Witam
Akwarium Juwel Rio 125 pracujące od 4 lat (wszystko fabryczne). Obsada to 14 brzanek (mszyste, purpurowe), 3 zbrojniki niebieskie, 2 kirysy + 1 kosiarka.
Aktualnie planowane jest dłuższe wyłącze...
Witajcie.
Jaki reaktor polecacie do filtra Tetra EX 800 Plus? Chodzi o narurowy/przelotowy do akwarium 160 litrów?
Mam butle co2 i szklany dyfuzor ale z racji tego, że mam w mieszkaniu małe dzieci t...
Witajcie ,
Problem polega prawdopodobnie na złym działaniu pompki otóż w momencie naciśnięcia pompki pompka nie pobiera wody z akwarium przez waz out. Poziom wody rośnie w wężu troszeczkę i tak w ko...
Witam,
Dwa tygodnie temu wymieniłem prefiltry w najprostszym z filtrów RO. Po uruchomieniu wszystko działało dobrze, udało mi się zebrać ponad 150L wody RO, a dziś zauważyłem, że z węża nie wydobywa s...
Mam pytanie do osób którym przydarzyła się taka sytuacja, kiedy filtr przestał pracować a co2 było nadal podawane .Dodam, że mam co2 podłączone na wyjściu oczywiście .Czy jest wtedy jakiś problem, czy...
Witam, mam problem z filtrem e1501 podłączonym do termoreaktora co2 diy. Z wylotu filtra wydostają się nierozpuszczone bąbelki co2. Wcześniej reaktor był podłączony do hydora ext. 250 i nie było takie...
Witam mam zamiar kupic lampe uv i zestaw co2 i mam do was takie pytanie , czy lampa uv naprawde ladnie krystalizyje wodę i co waszym zdaniem kupic jako pierwsze ? zestaw co2 czy lampe uv ? co jest bar...
|