Konrad2022 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2388
Drodzy, zwracam się do Was z prośbą o wsparcie, bo chyba utknąłem w martwym punkcie.
Zbiornik Aquael Optiwhite o wysokości 50 cm (realnie od podłoża do powierzchni wody jest jakieś 40 cm). Początkowo...
Furyan w Oświetlenie· Odpowiedzi: 89 · Wyświetlenia: 27234
Witam , od dwóch lat posiadam baniak 200 litrowy i od samego początku mam problem z zielonym glonem.
Rozpisywałem się na tym forum już wiele razy , słuchałem wielu rad i pomimo wszelkich starań i inwe...
ALEKS_D_RAVEN w Oświetlenie· Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 9518
Witam
Przymierzam się do budowy belki led na następujący 1W 350mA diodach:
Royal Blue 450nm
Green 525nm
Deep Red 660nm
Diody będą umieszczone na radiatorach pcb .
A wszystko zmontowane na alumin...
MrV w Oświetlenie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3284
Witam!
Jest to mój pierwszy post; jestem pełen uznania dla Waszej wiedzy. Stąd też mam konkretne pytania - jak się okazuje, najwięcej wiedzy praktycznej przy budowie customowych lamp LED mają akwaryś...
Ami w Oświetlenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1637
Witam.
Chcę wymienić świetlówki w mojej pokrywie i zastanawiam się czy lepiej włożyć standardowe świetlówki t8 czy zamienniki LED. Które rozwiązanie jest lepsze dla roślin?
Ivern w Oświetlenie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3203
Witam,
zastanawiam się czy są jakieś warte uwagi świetlówki LED które będą pasować do belki oświetleniowej z zestawu JUWEL RIO 180L. Aktualnie posiadam Juwel MultiLux Nature LED 895mm 23W 2250 lumenów...
budynio w Oświetlenie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2308
Witam koledzy,
mam akwarium juwel 200 z filtrem w rogu, standardowe oświetlenie nie dawało rady i chcę zbudować sobie lampę na zasilaczu pod sterownik.
Mam kilka spraw i proszę o radę:
1) Chciałbym...
Pita w Oświetlenie· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2789
Drodzy,
do tej pory byłem tradycjonalistą i używałem wyłącznie świetlówek. Chciałbym przejść na oświetlenie LED. Interesuje mnie lampa w rozsądnej cenie a nie mam wystarczającej wiedzy na temat LED. P...
Statystyki
Ten temat przegląda 237 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571011
• Liczba wątków: 48808
• Użytkownicy: 36936
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 237 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej