Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam
Gdzies czytałem ale teraz niemoge tego znaleśc jak samemu zbudowac lajona lub skalara
Który z nich byłby lepszy
Z góry dziekuje za pomoc
-

jkkk3
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Sędziszów
Wszystko zalezy czego oczekujesz od tego sterownika. Skalar ma wiecej funkcji przynajmniej z tego co czytalem. Nie spotkalem sie natomiast z przepisem na zbudowanie Lajona...
Skalar powstal w czasie dyskusji na jednym z for akwarystycznych: http://www.akwarystyka.com.pl/showthread.php?t=4492
Pytalem jednego z akwarystow ile wynosi cena budowanego Skalara i odpowiedzial mi ze ponad 200pln
pozdrawiam
-
tonder
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Wrock
-
Powiązane tematy
Przedmiot recenzji: Lajon 120 v.2.01
1. Wstęp
Zawsze chciałem rozbudować osprzęt swojego akwarium o coś, co byłoby urządzeniem na miarę XXI wieku, co pozwoliłoby mi zaoszczędzić czas, pieniąd...
Witam.
Od pewnego czasu używam w moim akwarium sterownika Lajon 115. Steruje on m.in. zestawem do nawożenia co2 (butla, elektrozawór i reduktor przepływowy sera flore active).
Mam dosyć twardą wodę (...
Niektórym może moje zapytanie wyda się śmieszne, ale sam na nie nie potrafię sobie odpowiedzieć:). Chodzi mi mianowicie o ilość Co2 w wodzie. Zalałem zbiornik na mieszance ro:Kran 60:40, na podłożu ak...
Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie funkcjonowania sterownika Lajon115
Kiedy rano spojrzę na sterownik to pokazuje wartość Ph 6,8 ale jak tylko zapali się światło to pokazuje Ph 7,0
Wniosek:
...
Witam i zarazem prosze uzytkownikow forum o pomoc/porade.
Otoz, jak w temacie.. posiadam komputer sterujacy ph lajon 120,
z elektroda eurosensor, i pojawil sie problem, polegajacy na tym, ze
pomia...
Witam. Zakupiłem sterownik akwariowy Lajon 115. Czy ktoś z Was orientuje się w jaki sposób podłączyć do tego sterownika elektrozawór co2, który jest na 230V. Ze sterownika jest wyjście na sondę, zasil...
Czas urlopowy się zbliża, a dosłownie przed chwilą mój pH-metr Lajon 115 trochę mnie zirytował. Prawdopodobnie z powodu dość mocnej ulewy nie miałam przez kilka minut zasilania - wybiło bezpieczniki. ...
czy ktoś mógłby mi podać aktualną stronę producenta Lajona?
jedyna strona, którą udało mi się znaleźć nie wiedzieć czemu nie działa :?
http://www.tomaszek.opus.chelm.pl
dziękuję,
Magda
...
Witam wszystkich !!!!
Zamierzam zautomatyzować troszeczkę swój baniaczek i w ostatnich dniach natknąłem się na LAJONA 120 !!!
Czy ktoś z was używa czegoś takiego ???
Oczekuję opinii na ten temat !!...
|