To po kolei...
markor2005 napisał(a):Właśnie się dowiedziałem że zawartość sodu to 171
Ale czego? Kubików, km/h czy niutonów?
Domyślam się, że mg/L, choć wciąż nie wiem czy to stężenie sodu, czy jego ilość przedstawiona w jakichś innych jednostkach.
Jednostki są naprawdę pomocne w życiu, zapamiętaj to
Tak czy siak sodu jest masakryczna ilość i to wszystko wyjaśnia. Twardość jest niejako "ukryta", ale woda wciąż ma dużą przewodność, trzeba ją rozważać jak twardą.
markor2005 napisał(a):Czy podając
co2 z ph8.5 zjade do 6.9 bez wpływu na organizmy.
Nie, nie zjedziesz bez wpływu na organizmy. W ogóle zbijanie pH przy pomocy
CO2 to beznadziejny sposób i polecam o nim zapomnieć
Największy problem jest taki, że tu nawet się kwasem wiele nie zdziała, gdyż podmienisz tylko wodorowęglany na inne sole (siarczan sodu,
chlorek sodu), a sód wciąż pozostanie.
Pozostaje Ci dobrać obsadę, która ogarnia takie warunki, czyli generalnie CA i rowy afrykańskie.
Chyba, że RO/demineralizacja.
kaboom napisał(a): a te nie są wykrywalne testami dlatego takie wyniki.
Nie są niewykrywalne, tylko po prostu sód nie ma nic wspólnego z twardością