Mały filter zewnętrzny z wbudowaną grzałką - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Mały filter zewnętrzny z wbudowaną grzałką

Liczba wyświetleń: 2567·Odpowiedzi: 3
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Witam.

Szukam jakiegoś filtra zewnętrznego z wbudowaną grzałką, dla kostki 30L.

Wiem że malutki ale chce zrobić małą kostkę iwagumi - dywan i skały do tego białe tło i nie chce żeby grzałka i filtr były widoczne .

Ważne żeby był dopasowany do 30L max 60L nie chciałbym przesadzić z przepływem.

Dajcie znać czego używacie.

Om3n84
Ranga: Początkujący

04 kwi 2025, 14:31   (#2)  

Masz dość szczególne wymagania, gdybym ja miał wybierać pod takie oczekiwania, to chyba Oase FiltoSmart Thermo 100. Uprzedzam, że nie mam tego filtra i nie wiem jak się w praktyce sprawuje. Po prostu to by był moj wybór.

pk77
Ranga: Zainteresowany tematem

04 kwi 2025, 14:47 Re:  (#3)  

pk77 napisał(a):Masz dość szczególne wymagania, gdybym ja miał wybierać pod takie oczekiwania, to chyba Oase FiltoSmart Thermo 100. Uprzedzam, że nie mam tego filtra i nie wiem jak się w praktyce sprawuje. Po prostu to by był moj wybór.

Widziałem go ale wydaje mi się że będzie zbyt mocny pisze że max 600L/h czyli nawet zmniejszony do minimum dawał by zbyt duży przepływ.

Chyba że ktoś używał i może potwierdzić albo zaprzeczyć.

Om3n84
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
BATERIA Poznań
Ja mam w kostce 35x35x40 Ultramaxa1500 i chodzi na maxa. Nie robi pralki. Wszystko zależy czym zawalony filtr w środku i jaką masz końcówkę wylotu z filtra. Ja kupiłem wylot neo ze skimmerem i z takim okrągłym ustrojstwem na końcu i świetnie to spowalnia przepływ :) Więc nie popadaj w paranoję, chyba, że chcesz tam trzymać bojownika który faktycznie nie lubi jak woda się zbytnio rusza. A tak to śmiało się nie przejmuj przepływem aż tak bardzo. Zawsze można założyć na wylot zawór kulowy i tym ograniczyć przepływ. A jak weźmiesz taki malutki filterek to jak się przytka to nic nie będzie leciało, no i miejsca na same media mało w takim małym, zwłaszcza jak chcesz grzałkę jeszcze w środku mieć.

BATERIA
Ranga: Znający temat

Miasto: Poznań

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

hypermax.jpg

Aquael HYPERMAX - nowy filtr zewnętrzny

Piotr Baszucki w Filtracja · Odpowiedzi: 82 · Wyświetlenia: 58391
hypermax.jpg Wątek w którym będziemy zbierać informacje o nowym modelu filtra: Aquael Hypermax. Link do sklepu: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/filtr-aquael-hypermax-4500-przedsprzedaz-p-47006....
IMG_8291.jpeg

Invital filter pro

korkozałr w Filtracja · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 5019
Witam! Czy ktoś z Państwa kupił i używa owe kulki ? Zdaje się, jest to nowość. Cena przystępna i jestem ciekaw jakości. https://www.invital.pl/invital-filter-pro-1000ml
YouTube

Filtr zewnętrzny z elektroniczna regulacja przepływu...

prezes_jelonek w Filtracja · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3039
Witam miłośników podwodnych światów. Potrzebuję porady. Jako, że czasem tak w życiu bywa, że trzeba zrezygnować z sypialni na rzecz pokoju dziecięcego i zacząć sypiać w pokoju stołowym gdzie to stoi m...
grzalka.jpg

Grzałka Aquael Ultra Heater Day&Night

roslinyakwariowe.pl w Filtracja · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 9576
Prezentujemy nowość w ofercie naszego sklepu - grzałkę, która odtwarza naturalną domową amplitudę temperatury, odwzorowoując efekt występujący w naturalnych ekosystemach wodnych... Czytaj więcej »...

Drugi filtr zewnetrzny do zbiornika 240l

pening270 w Filtracja · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 4947
Hej, mam opcję kupić używanego Eheim professionel 3 1200xlt za 400 zł, obecnie działa eheim professionel 4+ 350T. Czy jest wart zakupu, a może znacie coś lepszego?

Filtr zewnętrzny do 200l

ribidi w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1849
Witam. Jaki filtr zewnętrzny polecilibyście do akwarium 200l? Obsada to molinezje i kiryski. Kupiłam póki co filtr wewnętrzny Aquael Turbo 1000, jednak jeszcze go nie użyłam - zastanawiam się nad ze...

Filtr zewnętrzny do 25L

wojtek_a w Filtracja · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3941
Cześć, Przymierzam się do uruchomienia 25L (40x25x25) akwarium na biurku w sypialni. Największy dylemat mam odnośnie filtra. Oczekiwania / założenia: - cichy na tyle żeby dało się przy nim spać, nie...

Filtr zewnętrzny do akwarium max 30 litrow

kajnia w Filtracja · Odpowiedzi: 28 · Wyświetlenia: 10904
Cześć wszystkim, obecnie posiadam małą kostkę 20x20x20, ale przymierzam się powoli na coś troszkę większego od 21 l do max 30 litrów. Proszę o doradzenie jakiegoś porządnego filtra zewnętrznego, któr...

Jaki filtr zewnętrzny do 43l (spośród najpopularniejszych ma

piotrz23 w Filtracja · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4305
Cześć. Stoję przed wyborem filtra do nowo zakładanego akwarium. Powiedzmy, że koszt nie gra roli, ale musiałbym wyrobić się do 500 zł ;) Do takiego akwarium pasują chyba najmniejsze filtry z serii ró...

Jaki filtr zewnętrzny

Juta w Filtracja · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 3873
Witam wszystkich , jaki polecacie filtr zewnętrzny do akwarium , żeby był wydajny a nie głośny ? Mam akwarium 100l . Dziękuje za odpowiedzi Wysłane z iPhone przy użyciu aplikacji mobilnej roslinya...

Statystyki

Ten temat przegląda 222 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570985
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36931

•  Najnowszy użytkownik: grzegorz_gąsior

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 222 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.