Anonim 45734 w Podłoże· Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 9453
Witam
W tej chwili mam akwarium 375l, bo ja wiem może mam je jakieś 5 miesięcy. Akwarium jest na bazie ziemi ogrodowej (na początku były problemy z glonami ale to moja wina bo zacząłem świecić maksyma...
adamon w Podłoże· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 9236
Start akwarium 240l, obsada to neony (100szt.), kirys panda (około 10szt.), zbrojniki różne (około 15 szt), może kilka skalarów.
Rośliny raczej umiarkowane, ale chciałbym mieć możliwość posadzenia cze...
git66 w Podłoże· Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 8215
Opiszę temat.
Po głebokiej analizie moich problemów z akwarium doszedłem do wniosku że muszę wymienić podłoże.
Akwarium ma 200l. Podłoże - help advanced soil + piasek. Duża masa roślinna i dużo ryb (a...
jacpolanski w Podłoże· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 6891
Witam,
Jako że to mój pierwszy post witam wszytskich!
Czytając zagraniczne fora(na przykład APC) natknąłem się na sporą ilość wątków mówiących o użyciu Black Dimond Blasting Sand jako podłoża w akwa...
BV_Shrimp w Podłoże· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3310
Witam,
Przystawiam się do założenia nowego zbiornika 90l na ADA amazonii II. Mam też akurat pod ręką 1l power sand special, wersję L. Stąd też moje pytanie, czy power sand L przy wysokości akwarium 30...
Najdzionix w Podłoże· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4684
Witam
Planuję restart akwarium(128 L) i zastanawiam się nad podłożem, chcę na dno dać substrat i na to żwirek.
Polecacie jakiś sprawdzony substrat pod żwirek?
Nie planuje roślinnego akwarium, ale chc...
Letys w Podłoże· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 7935
Dobry wieczór.
Czy włożenie substratu Tropica Plant Growth Substrate do woreczka na media filtracyjne i przykrycie go H.E.L.P. Advanced Soil PLANTS jest dobrym pomysłem?
Substrat w worku na pewno po...
Dicortineff w Podłoże· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3745
Potrzebuję substrat, który jest porowaty, drobny i nie zawiera nawozów (lub ma ich minimalną ilość). Może stabilizować PH (nie musi). Idealnie gdyby był czarny lub ciemny. Macie jakieś doświadczenia?
...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 292 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej