Witam, Czy ktoś ma doświadczenia z wykorzystaniem roślin invitro przy metodzie suchego startu? Mam na myśli głównie epifity typu anubiasy, bucephalandry, Czy te rośliny sobie poradzą? Pozdrawiam
lebson w Szkło i meble· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3651
Witam mam pytanko odnośnie startu akwarium czy mogę podzielić na etapy a mianowicie jutro planuje ułożyć aranżacje, wysypać podłoże oraz podłączyć filtr, grzałkę itp. Dodam tylko rośliny pływające ( r...
pk77 w Szkło i meble· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4453
Witam.
Postanowiłem założyć akwarium metodą dry start. Podłoże to Platinum Soil, światło - Aquael Plant Leddy Smart 2, 6W. Zbiornik rozwija się od około miesiąca. Miałem mały problem ze schnącym monte...
rudson w Szkło i meble· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1893
Część
Może głupie pytanie ale skąd bierzecie wodę destylowaną na start akwarium?
Kupujecie czy jakoś zbieracie z własnego filtra RO?
Będę startował z 240 litrami i się zastanawiam skąd wziąć tyle...
Sola13pl w Szkło i meble· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3402
Witajcie! Mam problem z moim głównym akwarium - niestety się rozszczelniło. Planuje przenieść rośliny i część życia do drugiego mniejszego (1/3 tamtego), resztę ryb oddam. Następnie chce spróbować w s...
Groszek6 w Szkło i meble· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2952
Hej,
Planuje wystartować od nowa akwarium, tym razem na aktywnym podłożu. Miałem rok na substracie podzwirowy i generalnie obeszło się bez problemów, po prostu znudziła się aranżacja.
Tym razem będzie...
szeri w Szkło i meble· Odpowiedzi: 119 · Wyświetlenia: 53601
Cześć wszystkim,
Ustaliwszy już, że regał wytrzyma postawienie na nim akwarium przechodzę do założenia osobnego wątku dla nowicjusza odnośnie osprzętu.
1. Planuję zakupić baniak 150x40x50 pod wymiar ...
kszmz w Szkło i meble· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2396
Witam. Bez glonów. Bez nawozów. Czy waszym zdaniem już czas zwłaszcza że, rotala green, staurogyne repens, ammania bonsai oraz ludwigia mini red puszczają mnustwo korzeni bocznych od łodygi w kierunku...
Bartek84 w Szkło i meble· Odpowiedzi: 38 · Wyświetlenia: 18220
Witam wszystkich. Po około 17 latach przerwy postanowiłem wrócić do akwarystyki( tak sporo się zmieniło 😳). Trochę poczytałem jak to teraz wygląda, a resztę opierałem na własnym doświadczeniu sprzed l...
dzidek8989 w Szkło i meble· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3291
Pytanie do znawców tematu.
Czy mogę ułożyć aranżacje w pustym zbiorniku a dopiero za jakiś tydzień może dwa wsadzić roślinki i zalac wodą?
Podłoże to tropica soil.
Statystyki
Ten temat przegląda 296 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570950
• Liczba wątków: 48798
• Użytkownicy: 36926
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 296 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej