Barwniak czerwonobrzuchy - tarło. - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Barwniak czerwonobrzuchy - tarło.

Liczba wyświetleń: 1320·Brak odpowiedzi
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam.
Pierwszy raz mam do czynienia z rozmnażaniem barwniakow i mam pytania dwa. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
1.Czy to możliwe żeby samica złożyła ikre w trzech różnych kryjówkach? Akwarium tarliskowe gdzie jest tylko para.
2. Jaki kolor ma ikra? Bo przeczytałem że jest brunatna a tymczasem ryby pilnują jasnożółtych jajeczek.

minuteman
Ranga: Początkujący

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

5-110722-800x400.jpeg

Barwniak czerwonobrzuchy SUPER RED - Pelvicachromis pulcher

roslinyakwariowe.pl w Baza zwierząt · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3698
5-110722-800x400.jpeg Pochodzenie: Afryka (Płd. Nigeria, Kamerun). Środowisko: W naturze zamieszkuje płytkie, wolno płynące lub stojące wody, porośnięte gęstą roślinnością. Akwarium powinno być bogat...
YouTube

Czy to tarło Danio?

lud3ik w Zwierzęta · Odpowiedzi: 65 · Wyświetlenia: 17263
Witam, jestem świeżakiem i dopiero zaczynam zabawę. Akwarium 100l, Filtr kaskada Aquael fzn2, grzałka ustawiona na 25 stopni. Obsada to 1 Welona. 7 Kirysków Pstrych, 6 Otosków Przyujściowych, 10 Neon ...
YouTube

Barwniak Czerwonobrzuchy, proszę o szybka poradę

Adamowik w Zwierzęta · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 5425
Mam parke barwniaków, ale nie harem i nie wiem czy nie muszę dokupić samicy. Są one jeszcze małe. Od razu po wrzuceniu do akwarium było wszystko ok, jedyne co to razborki głównie samiec zaczepiał i mu...
YouTube

Neon czerwony - tarło

ShamaN w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1165
Ostatnio znalazłem filmik jaki nakręciłem co prawda parę lat temu, nie spotkałem jak dotąd nigdzie nagrania z tarła neona czerwonego wiec zamieszczam
YouTube

Tarło kirysów spiżowych.

Luckyaquarium w Zwierzęta · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 2269
Tarło kirysów. Zapraszam do oglądania. Polecam dotrwać do końca filmu.

Tarło Kardynałków

gierek w Zwierzęta · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 5484
Witam. Próbuję rozmnożyć kardynałki w moim 25 litrowym akwarium tarliskowym. Za każdym razem gdy ryby w nim umieszczam dochodzi to złożenia ikry ale już na drugi dzień od złożenia ikra po prostu znik...

Barwniak czerwonobrzuchy - samiec czy samica

lud3ik w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2470
Witam, mam problem. Kupiłem (wydawało mi się parkę barwniaków) ale ten bardziej kolorowy goni jak szalony tego drugiego. Mam 6 kokosów i kilka jaskiń z kamieni a dominująca sztuka przegania tamtego z ...

Barwniak czerwonobrzuchy - chory

Michał_R w Zwierzęta · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4289
Witam Mój barwniak czerwonobrzuchy coś sobie wyhodował na głowie i skrzelach :( Pleśniawka? Coś innego? Przekąpałem go w roztworze soli i trochę pomogło 20161216_191809-1.jpg 20161216_191318-1....

Tarło neonów ?

akwarystycznydar w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1535
Witajcie . Chciałbym opisać moją sytuacje z neonami i zadać wam kilka pytań . Kilka dni temu po zapaleniu oświetlenia w akwarium za obserwowałem dziwne zachowanie Neonów Inessa , każdy z nich "si...

Bystrzyk Amandy -tarło

marlowe w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1319
Czy komuś się udało rozmnożyć tę rybkę? Nie chciałbym informacji z netu, tylko od osób którym udało się to zrobić? Jak przygotować tarliskowe,itd.... :roll:

Statystyki

Ten temat przegląda 433 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571008
 •  Liczba wątków: 48808
 •  Użytkownicy: 36935

•  Najnowszy użytkownik: marcin stuglik

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 433 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.