mam pytanko czy podloze z samego drobnoziarnistego bazaltu zda egzamin?wyglada fajnie-poprostu czarne:P.Z tego co wiem to bazalt nie zanieczysci wody lub zmieni jej twardosci?
Perolski w Nawożenie· Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 14450
Przepraszam admina jezeli temat jest nieodpowiedni to prosze o przeniesienie lub usuniecie.Mianowicie chodzi mi o to jak w juz pracujacym zbiorniku 180l gdzie obsada roslin jest dosc duza moze nie wym...
mga w Nawożenie· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1514
1. Kiedy akwarium zostało zalane (data) - Luty 2014
2. Litraż i wymiary akwarium - 80x35x40 - 112 L
3. Jakie jest oświetlenie (moc-W/L) - 3x24W (obecnie 2x24W)
4. Jak długo świecisz (ile godzin) - 10h...
Piotr Baszucki w Nawożenie· Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 11316
Aquael wprowadzil na rynek nowe podloze, ktorym zamierza konkurowac z Aquasubstrate Aqua-Art'u - czy obietnice cenowe zostaną spełnione? Czas pokaże. Byc moze okaze sie to ciekawa alternatywa dla podl...
malojk w Nawożenie· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 1877
Witam!
Mam podłoże z aqua artu od ponad 1.5 roku.system korzeniowy niektórych roślin jest mniej rozwinięty porównując jaki był na początku a teraz.Czym można użyźnić podłoże bez restartu i jego wym...
witek_1308 w Nawożenie· Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 6448
Witam,
z roznych rad na forach koledzy sugeruja mi podniesienie PO4 (mam wysokie NO3, zas prawie PO4 bliskie zero). W tej chwili nawoze:
- CO2 - 2 babelki/s (210 l brutto akwarium)
- Ferro+ Planta ...
Mario3018 w Nawożenie· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 2140
Wtam chcialem sie zapytac zakupilem kostke optiwhite 25x25x25 no i nastawilem sie na podloze firmy ADA czy musze nawozic produktami ADA ,czy mozna inaczej uzywac innych prodoktow innych firm :D
gogi509 w Nawożenie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 970
Z powodu inwazji glonów zrobiłem restart ( filtr ma 5 tygodni)..Minął tydzień i podaję coraz to większe dawki macro Czy tak można???????????????
akwarium 100l
obsada; 26 ok 1,5cm neonów inessa
po...
Michał S. w Nawożenie· Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 2786
Witam.jestem tu nowy wiec na początek sie chciałem przywitać. Nie wiem czy dobrze trafilem ale mam pytanie odnosnie podloza do akwarium.zakladam akwarium 100l i mam problem z dobraniem podloza.chcialb...
kicia w Nawożenie· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3625
Przekopalam caly internet i starasznie malo informacji jest na ten temat :( Chodzi mi mianowicie o to...co ile czasu nalezy wymieniac podloze... Z czasem zdolność podłoża w akwarium do dostarczania ko...
Statystyki
Ten temat przegląda 379 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570951
• Liczba wątków: 48798
• Użytkownicy: 36926
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 379 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej