Kosiarki vs neonki zielone
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Cześć. Czy kosiarki mogły wystraszyć zielone neony? Mam wrażenie,że odkąd wpuściłem 2 kosiarki do akwarium, neonki (10szt) chowają się w roślinach. Kostka 49l.
-
smazio
●
- Ranga: Poznaje temat
Nie wiem czy mogły wystraszyć neony ale na pewno same są przerażone. 49 litrów to dla nich zbyt mało...one się męczą.
Sprawdź czy Twój doradca posiada zbiornik ,który Ci odpowiada...w innym przypadku uważaj na glony...
-
gazownik
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
Kupiłem je ze względu na glony z którymi się borykam ale pewnie niedługo je oddam
-
smazio
●
- Ranga: Poznaje temat
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Na glony to najlepiej znaleźć przyczynę ich powstawania zamiast działać tylko na skutki. Pozbędziesz się przyczyny to i glony odejdą. Ryby tylko maskują objawy. Jak szukasz sprzymierzeńców to w tym litrażu bardziej otosek i/lub krewetka Amano (ale najpierw poczytać o ich wymaganiach). Kosiarkę radzę się pozbyć, rośnie a z czasem może być trudniej.
Nie znam się, więc się wypowiem.
-

zmijka85
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Rzeszów
Powiązane tematy
Witam
Mam akwarium 300 litrów. Oświetlenie to belka Fluval plant 46 wat. Filtracja to dwa filtry wewnętrzne Fan-3 z dużymi gąbkami. Parametry wody to No2 0, No3 15 ,Po4 śladowe troche ponad 0, amonia...
Witam
Mam problem z roślinami i podejrzewam wine tutaj kosiarek. Mam świeży zbiornik ,świeżo zasadzone rośliny które są pocięte!!! Mam lotosa, kryptokoryny których liscie są pocięte. Mam w baniaku 2 ...
Dzień dobry potrzebuje pomocy wyszło mi takie o to gówno zbiornik ponad miesiąc 5-6 tyg 250 l, CO2 , światło start akwarium 6h teraz koło 10h, podmiany wody raz w tygodniu różnie od 65l do 120 ostatni...
Witam,
Jestem początkującym akwarystą, mam problem z zielonymi palmami na liściach np. anubias ale również na roślinach czerwonych. Testuję wodę na no3 ( ok 20) i po4 ( ok 0,5).
Azotu nie mogę zbić f...
Witam.
Wracam z nowymi rodzajami glonów po pozbyciu się Compsopogona i długich zielonych nitek :).Od jakiegoś czasu w akwarium zaczęły pojawiać się zielone krótkie nitki - zaczęły obrastać dosłownie ...
Cześć, mam problem z nitkami w akwarium. Prowadzę walkę już od dłuższego czasu i idzie ku lepszemu z większości roślin pousuwałem nitki mechanicznie pod kranem i na nich nitek nie ma. Gorzej jest z tr...
Cześć . Mam takie pytanko odnośnie power led koloru zielonego . Czy stosował ktoś do swoich lamp właśnie ten kolor led . Chodzi o zastosowanie zielonego do podkreślenia koloru roślin . Czy zielony wyo...
Witam.
Posiadam 2,5 miesięczne akwarium 112l na podłożu aktywnym Platinum Soil, z wodą 100% RO.
Parametry wody to :
NO3 =10
PO4=0,5
K=20
Ca=25
Mg=9
pH=Ok.6
GH=7
KH=0,5
CO2 z wyłączaniem na noc, św...
Mam problem jak w temacie. To moje 3 podejście do parvuli. 1 skończyło się niepowodzeniem, po burzy siadła lampa, zanim skleciłem drugą połowa roślin wypadła, tyle że wtedy parvula rosła bo nie miałem...
Witam wszystkich bardzo serdecznie, w ostatnim czasie mam problem z krótkimi nitkami w akwarium i proszę o pomoc w tej sprawie.
Akwarium OPTIWhite 120x50x50 300l (netto ok. 250)
Podłoże piasek kwarco...
|
|