Sterownik oświetlenia z komputerem pH oraz termostatem - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Sterownik oświetlenia z komputerem pH oraz termostatem

Liczba wyświetleń: 1456·Brak odpowiedzi
Ogłoszenia sprzedaży, kupna i wymiany.
Sterownik akwarystyczny oparty o układ ATMega. Pozwala na zaprogramowanie cyklu dobowego oświetlenia akwarium z funkcją świt i zmierzch, by lokatorzy akwarium mieli się tak dobrze jak w naturalnym środowisku. Dodatkowym parametrem, którym można sterować to maksymalna intensywność światła do jakiej ma się rozświetlać belka LED. Funkcja ta ma szczególne znaczenie w świeżych akwariach, gdzie duża ilość światła na starcie może powodować wysyp niepożądanych glonów. Funkcja sterowania ręcznego umożliwia ustawienie odpowiedniej intensywności światła w dowolnym momencie.

Sterownik ma wbudowany prosty pHmetr co pozwala na pomiar stężenia dwutlenku węgla w wodzie. Wystarczy tylko wpisać zmierzoną wcześniej wartość twardości węglanowej, a urządzenie będzie utrzymywać stężenie CO2 na stałym poziomie przez 24h/dobę. Ponadto, dzięki zewnętrznemu termometrowi, który może zostać zanurzony w wodzie nie tylko wiemy jaka jest aktualna temperatura wody, ale możemy ją również kontrolować poprzez wbudowany termostat. Czytelny, kolorowy wyświetlacz ułatwia zaprogramowanie sterownika oraz umożliwia kontrolę pH, parametrów czy też intensywności światła. Podgląd wprowadzonych parametrów? Nie ma sprawy, jeden przycisk i wszystko wyświetla się na wyświetlaczu.
Urządzenie ma wbudowany bardzo wydajny zasilacz, który umożliwia zasilenie belki opartej na PowerLed aż do 48W (8 szeregów po 6 diod). Układ jest bardzo cichy. Przekaźniki półprzewodnikowe oraz kondensatory filtrujące sprawiają, że nic nie brzęczy ani nie stuka podczas codziennej pracy. Dwie diody sygnalizacyjne informują o podawaniu napięcia do gniazdek od grzałki oraz zaworu CO2. Wbudowany termometr jest łatwo wymienialny. Wystarczy zastąpić go nowym a układ sam go sobie zaprogramuje i skalibruje. Aktywne chłodzenie w postaci wbudowanego wentylatora załącza się tylko w przypadku przekroczenia określonej temperatury wewnątrz obudowy, przez co układ jest cichy i bezpieczny w użytkowaniu.

Do sterownika można podłączyć dowolną elektrodę pH ze standardowym złączem BNC. Kalibracja elektrody (w tym przypadku 1 punktowa) jest bardzo prosta. Wprowadzenie ustawień takich jak aktualna data, godzina świtu i zmierzchu, moc lampy, KH, maksymalne stężenie CO2 w ppm czy temperatura odbywa się za pomocą wbudowanych klawiszy. Przerwa w dostawie prądu nie powoduje utraty wprowadzonych parametrów.

Zasilanie 230 V

Wymiary: 148x257x89 mm

W skład zestawu nie wchodzi sonda pH. Cena gotowego układu to 400 złotych + k.w.

szwojtyla
Ranga: Początkujący

Powrót do Giełda

Powiązane tematy

IMG_20250821_141028.jpg

Chihiros stojak do oświetlenia LED C II

kajnia w Giełda · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1207
Witam, mam na sprzedaż Podstawa/stojak do na oświetlenia Chihiros C II. Rozmiar podstawy to 24x18 cm Stojak jest używany, ale bez śladów użytkowania.
lampa1.jpeg

[SPRZEDAM] Chihiros A LED A-901 PLUS [95W] + sterownik BT

Michał_R w Giełda · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1407
Sprzedam używaną belkę led: Chihiros A LED A-901 PLUS [95W] wraz ze sterownikiem BT Chichiros Commander 1 controller. Sprzedaję, bo zmieniłem akwarium z 90x45x45 na 120x50x50 i musiałem kupić większą...
Screenshot_20221219_001146_Allegro.jpg

[Sprzedam] Dozownik Jebao oraz pojemnik aquaart

majette2 w Giełda · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1111
Sprzedam nowy dozownik jebaao wraz z pojemnikiem aqua art 3x1.5l na nawozy Cena 550zł do lekkiej negocjacji Dozowniknkupilem ponad rok temu .nigdy jednak nie używałem
20220301_151742.jpg

Sprzedam filtr Eheim Classic 2215+ (350) oraz UV 3W Aquael

Michał_R w Giełda · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3429
Witajcie Mam do sprzedania filtr kubełkowy Eheim 2215+ wraz z wkładami (ceramika + gąbki) oraz lampę Aquael UV 3W. Zestaw zakończył pracę jako filtr wspomagający w moim baniaczku, wymieniłem go na Te...

OPTI SET 125 BIAŁY oraz filtr Oase BioMaster Thermo 250

Moulder69 w Giełda · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 4829
Witam Do sprzedania akwarium Aquael Opti Set 125 (wersja biała) Zbiornik kupiony jako nowy i używany niecałe 2 miesiące. Cena 550 zł , gratis dokładam nową nie rozpakowaną fototapetę Juwela 100x50...

Sprzedam 50kg Dragon stone oraz 70kg Seiryu stone

Anonim 43627 w Giełda · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 4938
Mam do sprzedania ok. 50kg Dragon stone oraz 70kg Seiryu stone. Sprzedam zarówno całośc jak i pojedyńcze sztuki. Cena do uzgodnienia.

Sprzedam Hydor 450 oraz chihiros pipes L

Anonim 43627 w Giełda · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1584
Sprzedam filtr Hydor Professional 450 wraz z wlotem i wylotem że stali nierdzewnej chihiros na węże 16/22 Cena za komplet : 400 zł

Sprzedam Chihiros commander1 - sterownik

akwaAmator w Giełda · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1118
Witam Do sprzedania mam sterownik Chihiros Commander 1 Sterownik ma kilka miesięcy ,używany z lampą A 601plus sprawuje się BDB . Oczywiście posiadam oryginalne pudełko ,na sterowniku jest jeszcze...

Sprzedam 2x Chihiros dimmer sterownik pilot do oświetlenia

arkkab w Giełda · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2129
Witam, mam do sprzedania używane przez miesiąc 2 dimmery do lamp Chihiros. Sterowniki są objęte 24 miesięczną gwarancją, link do ogłoszenia na Olx: https://www.olx.pl/oferta/2x-chihiros-dimmer-stero...

Sterownik CO2 z termometrem

szwojtyla w Giełda · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1560
Bardzo prosty w obsłudze i w pełni funkcjonalny sterownik, którego działanie opiera się o pomiar pH. Urządzenie posiada kolorowy wyświetlacz i trzy klawisze do programowania oraz kalibracji sondy. Zaa...

Statystyki

Ten temat przegląda 64 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571009
 •  Liczba wątków: 48808
 •  Użytkownicy: 36936

•  Najnowszy użytkownik: m_d

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 64 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.