Pierwsze rybki. - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Pierwsze rybki.

Liczba wyświetleń: 1074·Odpowiedzi: 1
Wybór wymiarów akwarium i rodzaju szkła. Zestawy akwariowe i szafki.
Zaloguj się, aby zmienić widok

03 sie 2018, 22:39 Pierwsze rybki.  (#1)  

Witam,
moje akwarium ma dopiero 3 dni, a korzeń który w nim jest ma na sobie białą pleśń. Nie obawiam się tej pleśni bo na forach pisali że jest nie groźna dla ryb i roślin i powinna za jakiś czas sama "zejść". Nurtuje mnie jednak myśl czy by nie wpuścić może już(w najbliższy poniedziałek) jakiś kosiarek, ryb które by to zjadły(na forach pisali też że rybki bardzo lubią tą pleśń).
Poczekać jeszcze trochę z tym wpuszczaniem ryb i po prostu cierpliwie czekać, czy może wpuścić jakieś kosiarki i otoski?

MisterVento3
Ranga: Poznaje temat

mariusz178 Gorzow Wlkp

03 sie 2018, 22:46 Re: Pierwsze rybki.  (#2)  

Ja bym zrobił testy NH3/4 I No2 jak będzie 0 to wtedy możesz wpuścić otoski średnio to trwa około 2 tygodni.Niektórzy wpuszczają ryby wcześniej ale ja zawsze czekam około 2 tygodni potem testy i dopiero ryby.Ta pleśn na korzeniu to nic strasznego spróbuj zeskrobać jednocześnie siągać to razem z wodą cienkim wężykiem.

mariusz178
Ranga: Znający temat

Miasto: Gorzow Wlkp

Powrót do Szkło i meble

Powiązane tematy

YouTube

[GreenAqua] Pierwsze 2 miesiące akwarium krok po kroku

Piotr Baszucki w Szkło i meble · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2680
Świetne opracowanie, warto obejrzeć z uwagą.
D2C55486-DB7C-4F6A-B994-0F7E185991E3.jpeg

Pierwsze próby z hardscape

rekordarek w Szkło i meble · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3668
Witajcie ponownie. Szkoda że awaria nastąpiła akurat w czasie moich przygotowań do startu , ale co się odwlecze... :wink: więc zaczynam. Proszę o porady dot hardscape’u. To moje drugie podejście do ak...
YouTube

Moje pierwsze akwarium, Pytanie

tomasztomasz w Szkło i meble · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 6928
Cześć będę zakładał swoje pierwsze 112L Akwarium Nie wiem jeszcze jaki biotop wybrać, ale chciałbym pokolorować wodę. Słyszałem, że ludzie tak robią i podobno jest to bezpieczne. Ja się nie znam , ale...

Jakie rybki dodac

Czarny92 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3634
Akwarium roslinne 126l. 24°C filtr biilogiczny. Aktualna obsada: 15 neon innesa Otosek 2 kosiarki 4 mieczyki (1 samiec) Glonojad 2 samice ramireza i jeden samiec. Wpuściłem wczoraj red cherry, nie w...

Padniete rybki .

Jarek30 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1811
Witam potrzebuje pomocy , padly mi 3 gupiki i 1 molinezja testy kropelkowe zoolek . Do tego wysyp krasnorostow ... Obsada 8xmolinezja 3x gupik 4x skalar 5x danio 2x brzanka rekinia do wydania . Plus...

Pierwsze akwarium roślinne 192l

Krzychu304 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 6810
Witam, Przymierzam się do założenia roślinnego 192l(80x40x60), posiadam doświadczenia z akwarium ogólnego(zerowe z roślinnego). Założenia wstępne; - coś na kształt lowtech, eksperyment z naświetlacze...

Pierwsze akwarium

Simpson w Szkło i meble · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 911
Witam :) Od jakiegoś czasu planuję założyć swoje pierwsze akwarium. Wybór padł na akwarium typu Low Tech, na ziemi ogrodowej przykrytej czarnym pisakiem bazaltowym (granulacja 0,8-1,6mm). Akwarium ja...

Pierwsze akwarium

ewelina005 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1331
Witam wszystkich:) Chcialabym mieć akwarium, od jakiegos czasu czytam o zakladaniu akwa jak to ma wyglądać myślę jakie ryby mnie interesują, czytalam różne opinie na te tematy (jakie ryby na poczatek,...

Pierwsze akwarium rośline 30L

Wolfik990 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 4915
Witam serdecznie. Postanowiłem wystartować z drugim "baniaczkiem" jakim jest akwarium 30l (40x25). Ze względu na to, że jestem laikiem jeśli chodzi o akwaria roślinne mam pytania. Na począ...

Pierwsze akwarium -problem ze startem

Beata_ w Szkło i meble · Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 5507
Witam wszystkich! Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Niedawno założyłam swoje pierwsze akwarium. Niestety pojawiły się problemy i proszę o radę co robić by uniknąć restartu. Problemem jest gnicie wsadz...

Statystyki

Ten temat przegląda 197 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570985
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36931

•  Najnowszy użytkownik: grzegorz_gąsior

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 197 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.