112l - co na start? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

112l - co na start?

Liczba wyświetleń: 1029·Odpowiedzi: 1
Wybór wymiarów akwarium i rodzaju szkła. Zestawy akwariowe i szafki.
Zaloguj się, aby zmienić widok

07 maja 2018, 08:04 112l - co na start?  (#1)  

Witam, od wczoraj posiadam akwarium 112l (profilowane). Mam kilka podstawowych pytań dot zbiornika:

1. 1 filtr wewnętrzny czy też może 1 wewnętrzny + 1 kubełkowy?
Zarówno przy jednym jak i drugim wariancie prosiłbym o podesłanie jakichś ciekawych modeli które by się sprawdziły.

2. Jakie świetlówki byście tutaj polecili o jakiej mocy (2 szt)?

3. Grzałka o mocy 100W będzie ok czy 150W?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

krzysztof1990
Ranga: Początkujący

07 maja 2018, 11:54 Re: 112l - co na start?  (#2)  

krzysztof1990 napisał(a):Witam, od wczoraj posiadam akwarium 112l (profilowane). Mam kilka podstawowych pytań dot zbiornika:

1. 1 filtr wewnętrzny czy też może 1 wewnętrzny + 1 kubełkowy?
Zarówno przy jednym jak i drugim wariancie prosiłbym o podesłanie jakichś ciekawych modeli które by się sprawdziły.

2. Jakie świetlówki byście tutaj polecili o jakiej mocy (2 szt)?

3. Grzałka o mocy 100W będzie ok czy 150W?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Poczytaj:

https://roslinyakwariowe.pl/artykuly/filtracja.html

https://roslinyakwariowe.pl/artykul ... otowo.html

https://roslinyakwariowe.pl/artykul ... linne.html
"Gdy­by tyl­ko owoc Twoich prze­myśleń zechciał się skrys­ta­lizo­wać w pos­ta­ci mądrego tekstu, pisz.
W prze­ciw­nym ra­zie god­nie mil­cz."

Moderatorka
Ranga: Moderatorka

Powrót do Szkło i meble

Powiązane tematy

IMG_4712.jpg

Mitoja Glass 112L - wybrzuszenie - obawy

hajtek w Szkło i meble · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 8029
Cześć, wczoraj zalałem nowe akwarium kupione w Trzmielu (Mitoja Glass) - 112L https://trzmiel.com.pl/akwarystyka-slodkowodna/mitoja-glass-akwarium-80x35x40cm-6mm-5-lat-gwarancji Zauważyłem, że na śr...
projekt 1.jpg

Rozterki na początek 112l

greg0771 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 9229
Dzień dobry, To mój pierwszy post na tym forum- z góry przepraszam, że będzie przydługi ale- w zasadzie swoje pierwsze akwarium zakładałem ponad trzydzieści lat temu(kiedy firma TROPICAL dopiero zdoby...
IMG_20210916_224226.jpg

Start podzielony na etapy

lebson w Szkło i meble · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3649
Witam mam pytanko odnośnie startu akwarium czy mogę podzielić na etapy a mianowicie jutro planuje ułożyć aranżacje, wysypać podłoże oraz podłączyć filtr, grzałkę itp. Dodam tylko rośliny pływające ( r...

Czy ta komoda wytrzyma 112l?

Bonz w Szkło i meble · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 7633
Witam, posiadam taką komodę: https://www.brw.pl/komoda-ronse-145-cm-z-2-drzwiami-i-3-szufladami-dab-san-remo-jasny,42060 na komodzie aktualnie stoją dwa zalane akwaria 45l oraz 25l i z komodą wszystko...

Jaka gotowa szafka akwariowa pod 112l

marcinox w Szkło i meble · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3623
Czy polecacie jakąś sprawdzoną gotową szafkę pod akwarium 112l (80x35x40cm 6mm) w rozsądnej cenie? Najlepiej coś co macie sprawdzonego, szafka powinna być zamykana (mam dużo szpargałów, które powinny...

Start akwarium ...woda

rudson w Szkło i meble · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1887
Część Może głupie pytanie ale skąd bierzecie wodę destylowaną na start akwarium? Kupujecie czy jakoś zbieracie z własnego filtra RO? Będę startował z 240 litrami i się zastanawiam skąd wziąć tyle...

Zmiana 54l na 112l

ds_87 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2979
Cześć, Tak jak w temacie planuję przesiadkę na 112l. Posiadam kubełek JBL e702 GreenLine i przy nim chcę pozostać. Podłoże planowałem zrobić na bazie glina/torf, a na to żwir kwarcowy (niebarwiony) ...

Stare podłoże a start akwarium

Sola13pl w Szkło i meble · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3398
Witajcie! Mam problem z moim głównym akwarium - niestety się rozszczelniło. Planuje przenieść rośliny i część życia do drugiego mniejszego (1/3 tamtego), resztę ryb oddam. Następnie chce spróbować w s...

Start 120l na Darksoil

Groszek6 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2952
Hej, Planuje wystartować od nowa akwarium, tym razem na aktywnym podłożu. Miałem rok na substracie podzwirowy i generalnie obeszło się bez problemów, po prostu znudziła się aranżacja. Tym razem będzie...

Obsada 112l - Ameryka

Qwerekx w Szkło i meble · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 5910
Cześć myślę nad obsada akwarium mam pomysł nad ramireza 1+1 Lub borreli 1+3 15 szt innesa lub 10 Neonów czerwonych 6szt kirys panda 6 otosów lub jak wy widzicie te akwarium? Filtr hw-302

Statystyki

Ten temat przegląda 420 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (33585) było 11 sie 2026
 •  Liczba postów: 570933
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36924

•  Najnowszy użytkownik: dawid_szymczak

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 420 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.