Posiadam w swoim baniaku Fluvala FX4. Po niespełna dwóch tygodniach mogę powiedzieć, że ten szalony przepływ w FX4 jest mocno przesadzony. Do tego w kuble dużo miejsca na gąbki lecz tylko dwa mizerne kosze na biologię (ja zmieściłem 0,8 kg ceramiki, 0,5 l Seachema i 0,3 kg torfu, więcej już się nie dało). Do tego dochodzą bardzo duże problemy z doborem osprzętu. Średnica węży jest większa niż standard (22/24 mm) i wąż nie jest gumowy tylko pierścieniowy. Musiałem się mocno nakombinować by podłączyć lampę UV, dyfuzor narurowy nie wchodzi już w grę...
roslinyakwariowe.pl w Filtracja· Odpowiedzi: 28 · Wyświetlenia: 16960
nowe-wersje-ex.jpg
Tetra wprowadziła nowe wersje swoich filtrów zewnętrznych z serii EX. Poprawiono m. in. przepływu wody oraz system otwierania filtra...
Czytaj więcej »
Zobacz wideo:
Gwido46 w Filtracja· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1430
Witajcie
Posiadam akwarium 300L (wymiary zewnętrzne 120x50x50) - netto wyjdzie może z 260-270L.
Akwarium średnio zarośnięte roślinami, ze dwa korzenie, kilka kamieni.
Jako podłoże jest na dnie substr...
FPawlak w Filtracja· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 6043
Witajcie,
Wiem że na taki litraż, spokojnie by starczył kubełek, ale jest w tym zamierzony cel.
Cały czas w planach mam postawienie zbiornika 600-700 litrów, ale to pewnie dopiero po remoncie salonu. ...
Sigi w Filtracja· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3760
hej,
zakładam akwarium 120x50x50, szukam filtra zewnętrznego i mam absolutny mętlik w głowie, za duży wybór ;)
Do tej pory w 200 miałem Tetrę 700, ale jest teraz tyle nowości, że nie wiem sam. Z recen...
Gwido46 w Filtracja· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2109
Witam
Tytuł może nie bardzo chwytliwy ale też jest ograniczenie w ilości znaków, więc wszystkiego nie da się tam zmieścić.
A sprawa wygląda tak:
mam zbiornik 300L (120x50x50)i w nim działający już oko...
Gargi21 w Filtracja· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 5006
Witam serdecznie czy macie jakieś namiary na serwisy filtrów akwarystycznych potrzebuje naprawić filtr hydor profesional 250 bo mi cieknie już wymieniałem oringi w głowicy i dalej jest wyciek. Serdecz...
m_z w Filtracja· Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 3608
Witam Szanownych Forumowiczów
Powoli kompletuję "graty" do mojego pierwszego (po 30 latach :D ) akwarium 120x50x50 (roślinniak z niewielką obsadą ryb)
Zdecydowałem się na filtr Eheim profess...
Statystyki
Ten temat przegląda 246 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571011
• Liczba wątków: 48808
• Użytkownicy: 36936
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 246 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej