Mam dylemat zakładam 70l akwarium dla sulawesi filtracja ma być pod żwirowa i zastanawiam się nad filtrem do tego tetra ex800 hydor 350 choć nie wiem czy nie przesadziłem i 250 nie wystarczy. Co radzicie w grę wchodzą te dwa filtry.
MixEEr w Filtracja· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2062
Siemanko, ostatnio oglądałem film na YT o serwisie dużych akwarium, co zauważyłem, dość często stosowane jest tam UV, jakie jest wasze zdanie na ten temat w akwarium z Paletami, roślinami?
Pomyślałem...
pk77 w Filtracja· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2626
Czołem. Mam problem z filtracją do miniaturowej kosteczki 20X20X20. Przez jakiś czas chodziła tam kaskada FZN-mini. Niestety albo mój egzemplarz jest wadliwy, albo robię coś nie tak, bo filtr wpada w ...
Gwido46 w Filtracja· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1422
Witajcie
Posiadam akwarium 300L (wymiary zewnętrzne 120x50x50) - netto wyjdzie może z 260-270L.
Akwarium średnio zarośnięte roślinami, ze dwa korzenie, kilka kamieni.
Jako podłoże jest na dnie substr...
pk77 w Filtracja· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1583
Czy systemy high tech potrzebują innej filtracji niż low tech przy tych samych wymiarach akwarium? Moje pytanie wynika stąd, że widziałem wiele zbiorników low tech, które były prowadzone niemal bez fi...
bantu w Filtracja· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 2609
Witam,
Po 10.latach przyszedł czas na upgrade mojego 240l zbiornika. Padlo na 450 l. Obecnie posiadam ehaim 2275 i ten filtr bedzie przenośony do nowego zbiornika. Szukam 2 filtra i zastanawiam sie n...
zygfryd1708 w Filtracja· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 6136
Witam,
po zlikwidowaniu ostatniego akwarium o pojemności 630L przymierzam się do projektu akwarium około 900L. Dokładne wymiary nie są jeszcze znane ale na pewno będzie to około 900L i mam pytanie odn...
Sigi w Filtracja· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3716
hej,
zakładam akwarium 120x50x50, szukam filtra zewnętrznego i mam absolutny mętlik w głowie, za duży wybór ;)
Do tej pory w 200 miałem Tetrę 700, ale jest teraz tyle nowości, że nie wiem sam. Z recen...
nabuch w Filtracja· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2688
Cześć posiadam akwarium ok 200L wymiary 100x 50x40 w panoramie. Niestety przegiąłem z karmieniem , dodatkowo ściągnąłem sobie chore ryby bez kwarantanny co spowodowałem armagedon w akwarium . Obsada d...
Kubix2112 w Filtracja· Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 4402
Witam,
Z góry sorki jeżeli jest taki temat a go nie widziałem.
Pytanko mam, czy jest sens zrobic fiktracje w taki sposób:
Prefiktr jako fiktr narurowy a następnie pompa co a za pompa przejście równ...
smoqpl w Filtracja· Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 6240
Witam wszystkich, jestem akwarysta od lat. Jak dotąd zbiorniki 50-100 roślinne HT. Buduje dom w , którym będzie stał już większy zbiornik w salonie około 500 l. Już na etapie wybierania projektu domu ...
Statystyki
Ten temat przegląda 782 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570995
• Liczba wątków: 48803
• Użytkownicy: 36934
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 782 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej