Seachem Flourite - opinie. - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Seachem Flourite - opinie.

Liczba wyświetleń: 5244·Odpowiedzi: 3
Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok

02 wrz 2017, 22:31 Seachem Flourite - opinie.  (#1)  

Witam.

Aktualny baniak mam na nowej amazonii już około roku i jestem bardzo zadowolony.

Planuję w bliskiej przyszłości założyć nowy większy i dla urozmaicenia chciałbym spróbować na innym podłożu. Znalazłem kilka wzmianek o Seachem Flourite jednak nie są to jakieś wyczerpujące opisy wynikające z praktyki, bardziej są to slogany i opisy producenta lub dystrybutora.

Czy ma ktoś może baniak na tym podłożu i mógłby podzielić się spostrzeżeniami na jego temat.

Pozdrawiam.

rudson
Ranga: Poznaje temat

pt123 Kraków

02 wrz 2017, 22:59 Re: Seachem Flourite - opinie.  (#2)  

Hej,

Właśnie dzisiaj założyłem 35litrowe akwarium na flourite black i black sand. Czemu tak? Wydawało mi się dobrym pomyslem położenie najpierw warstwy black a potem na to sand. Wyobrażałem sobie że te podłoża mają znacznie grubsza frakcję. Okazało się jednak że sand to naprawdę drobny piasek. Zwykły black jest już naprawdę bardzo drobny. Ale jak zaplanowałam tak zrobiłem, najwyżej będę żałował.
Co do pylenia to przeplukalem 3 razy i woda jest od razu jak kryształ.
Sadzenie jest również znacznie pewniejsze i wygodniejsze od "przekletego" manado.
Flourite jest dość ciężkie więc 3.5 kg to naprawdę bardzo niewiele.
Tyle moich obserwacji jak na pierwszy dzień, zobaczymy co będzie dalej.

Wysłane z HTC Desire 825 przy użyciu aplikacji mobilnej roslinyakwariowe.pl

pt123
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Kraków

03 wrz 2017, 20:26 Re: Seachem Flourite - opinie.  (#3)  

Dzięki za odpowiedź pt123.

Może wypowie się jeszcze ktoś kto ma dłuższe doświadczenie z tym podłożem.

rudson

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

04 wrz 2017, 22:53 Re: Seachem Flourite - opinie.  (#4)  

Widzę, że jednak to mało popularne podłoże i chyba zostanę przy Amazonii.

rudson

Powrót do Podłoże

Powiązane tematy

20220508_122456.jpg

Seachem Flourite Black - Ciekawostka -

Przemon w Podłoże · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3160
Taka mała ciekawostka odkryta przypadkiem . Podłoże raczej nie jest jałowe :D . Od magnesu neodymowego ciężko je oderwać . Jest chyba bogate w jakieś metale . Dajcie znać czy u was tez tak jest czy ty...

Biały piasek opinie - utrzymanie czystosci...

Borys w Podłoże · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3752
Witam, chciałem założyć prosta aranżację z niewymagającymi roślinami i myślalem, o białym piasku, bo trochę dość mam trawnika. I teraz nie wiem, czy nie wkopuje się w jeszcze gorsza zmorę? :) Trawnik...

Opinie o żwirach Aquasand Nature

wojtek1p w Podłoże · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2904
Witam. Czy ktoś z was stosował żwir Zolux Aquasand Nature. Szczególnie interesują mnie czerwony piaskowiec lub bazaltowa czerń. Czy są jakieś wady tego podłoża? Czy kiryski się nie poranią? Czy może ...

PRO H2O opinie

biskup w Podłoże · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 12413
Co możecie powiedzieć o ICHTHYO TROPHIC PROH20 podobne do manado ale cięższe czy stosował je ktoś? Jakieś opinie? co sądzicie o połączeniu go z aquabasis?

Azoo azoo plant grower bed opinie

Michal_Pl w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3029
Witam Poproszę o opinie na temat podłoża azoo plant grower bed jest coś warte czy może iść w kierunku innych

Podłoże Seachem Flourite

breugnir w Podłoże · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 15845
Witajcie! Przymierzam się do restartu po roku udręki z Amazonią. Piszę "udręki" bo to podłoże nie wybacza błędów oraz braku czasu na regularną pielęgnację. Dłuższy czas mnie nie było na for...

Seachem Flourite Black - co pod spód ew. jakaś alternatywa

biju w Podłoże · Odpowiedzi: 52 · Wyświetlenia: 20397
Witam To moja pierwsza przygoda z roślinniakiem. do tej pory funkcjonowały u mnie biotopy Tanganika. Akwa spore bo bo powierzchnia dna to 200x40 cm Szukam podłoża które będzie najmniej problematyczne...

podłoze Seachem Flourite

dawid112 w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1646
witam pytanie mam takie czy jak zakupił bym podłoże żwirek : https://sklep.roslinyakwariowe.pl/naturalny-zwir-seachem-flourite-black-bazie-glinki-p-28711.html pytanie takie czy jak bede robił testy ...

Podłoże Seachem Flourite - podsumowanie

Seachem Polska w Podłoże · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 16208
Witajcie. Zwróciliśmy uwagę, że w kilku miejscach przewija się temat naszego podłoża Flourite. Postanowiliśmy zebrać informacje w jedno miejsce i dopowiedzieć trochę od siebie :) Wiemy, że powstał ju...

Jaki wybrać substrat (opinie o ferce?)

Robert Banach w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2136
Dobry wieczór. Będę robił całkowity restart akwarium. Akwarium 450l. Dostałem podłoże Manado JBL. Poprzednio maiłem to samo podłoże i substrat JBL Aquabasis Plus. Ogólnie byłem zadowolony ale wg. kal...

Statystyki

Ten temat przegląda 143 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571027
 •  Liczba wątków: 48816
 •  Użytkownicy: 36939

•  Najnowszy użytkownik: meoowu77

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 143 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.