Moja przygoda z akwarystyką - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Moja przygoda z akwarystyką

Liczba wyświetleń: 1130·Odpowiedzi: 1
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok
korzon Wałbrzych

20 cze 2017, 21:46 Moja przygoda z akwarystyką  (#1)  

Witam.
Pogmerałem trochę w archiwach :wink: i odkopalem trochę zdjęć swoich akwariów z ostatnich 5 lat.
Przyznam że niektóre szkła jak nie moje :shock:
Czas płynie szybko i prawie zapomniałem jak wyglądało część moich szkieł. Akwarium miałem już jako mały bąbel (zarażony przez tatę ) Była przerwa w miedzyczasie ale od ok. 16lat nieprzerwanie brnąłem ślepo w to hobby, które przeistoczyło się w pasję. Akwaria były różne, mniej lub bardziej udane. Szukałem swojego kierunku w tej "dziedzinie" od akwariów ogólnych przez BW i znalazłem, musi być mega zielono. Akwarystyka w stylu naturalnym to jest to co podoba mi się najbardziej.
Ok. trochę przynudziłem, miłego (mam nadzieję ) oglądania.
Zapraszam do ewentualnej dyskusji i do podzielenia się swoją akwa historią. Pozdrawiam , Krzychu.
Ps. Najnowszych akwariów tu nie ma, są w dziale "nasze akwaria"

korzon
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Wałbrzych

ramiras Barnstaple/Devon/UK
Fajne te Twoje baniaczki.
Ehhh łezka mi się zakręciła...czyli podróż sentymentalna.
To i mnie udało się znaleść kilka fotek sprzed 20 lat. :lol:
To jeszcze czasy gdzie internet był jakl yeti (kilka osób słyszało, ale nikt go nie widział)
W sklepach żabienice i zwartki.
A wszystkie wiadomości z kwartalnika "akwarysta"
Te zdjęcia, to skany ze starych fotek więc potraktujcie je z przymrużeniem oka i to co na nich jest też :wink: ( cyfrowy to wtedy miałem tylko kalkulator :mrgreen: ).

ramiras
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Barnstaple/Devon/UK

Wspieram stronę kontem Premium

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

IMG_3451.jpeg

Dlaczego moja roślina bieleje proszę o pomoc

Martino w Rośliny · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2585
Hej, ostatnio borykam się z problemem słabego wzrostu Hemianthus Cube, listy bieleją i roślina znika. Po wsadzeniu sadzonki invitro, po 4 dniach listki robią się białe. Parametry wody po4: 1.9 No3: ...
YouTube

Pietach - DIY - moja twórczośc radosna

pietach w Oświetlenie · Odpowiedzi: 978 · Wyświetlenia: 222210
Witam wszystkich - tych majsterkujących i tych oglądających. Jako, iż na podstawie moich mniej lub bardziej udanych schematów i konstrukcji kilku majsterkowiczów zbudowało swoje lampki a sam zaczyna...
IMG_20220613_212656.jpg

30x30x35 - moja mała skalna kostka

sergiusz1988 w Akwaria · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 6305
Kostka założona 17.02.2022 W akwarium zostało użyte podłoże Rotala Maflora Intense. Skały to Rotala Premium Namasu Stone. Rośliny: Micranthemum monte carlo , Rotala H'ra, Hygrophila pinnatifida, Anu...
IMG_20220414_201819.jpg

Moja filtracja. Polecam.

Andrzej W w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2626
Mam 250l. Kupiłem kubeł maxikani 500 taki 15l. Tam jest 5 lub 6 szuflad. Podpiełem to do pompy obiegowej grundfosa takiej z trzema biegami. 1 bieg 1400 litrów i 5w poboru prądu, 2-1600l 21w, 3-1750l 4...
Fluval .jpg

Fluval 306 moja opinia

skorpino88 w Filtracja · Odpowiedzi: 31 · Wyświetlenia: 15191
Witam. Z racji tego że mój piękny JBL e1501 umarł a konkretnie głowica – w sumie jak pamiętam po dwóch latach może troszkę więcej. Byłem zmuszony kupić nowy filtr. Pytałem u sprzedawcy czy jest szansa...

Akwarystyka morska

pewien_akwarysta w Szkło i meble · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 5278
Witam. Nie dawno pytałam się was o kwestie krewetek. Miałam zamiar założyć sobie krewetkarium. Jednak zrezygniwałam, ale pomyślałam że nie próbowałam jeszcze jednej dziedziny, akwarystyki morskiej. Po...

Jak zmodyfikować moją obsadę 180l

Lotos25 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 6056
Witam Od dawna posiadam akwarium. Przewałkowałem różne gatunki ryb od takich które w szklance przeżyją aż po dyskowce. Aktualnie posiadam standardowe akwarium 180l. W akwarium filtr zewnętrzny HW-302....

060l - Przygoda :) - puszek225

puszek225 w Akwaria · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3098
Witam serdecznie, po paru latach powróciłem do akwarystyki :) Akwarium full OW Belka oświetleniowa 24x2 ( 1x Grolux, 1x 6500K) Filtr FZN-3 ( ceramika+ wata ) Podłoże aktywne Platinium Soil CO2 24/h G...

Spotkanie Z Akwarystyką

AkwaPin w Szkło i meble · Odpowiedzi: 34 · Wyświetlenia: 8905
Dzień dobry ,jestem laikiem lub początkującym amatorem , nie mam zielonego pojęcia o co chodzi w akwarystyce .Chciałbym zacząć z swoim pierwszym akwarium za ok miesiąc ,lecz nie wiem co kupić jakie ro...

160l - Pierwsza przygoda - LukOlek

LukOlek w Akwaria · Odpowiedzi: 77 · Wyświetlenia: 14441
Witam, to moje pierwsze akwarium (35 litrowego kupionego przypadkiem dla dzieci- po małej awanturze w zoologicznym, z kilkoma gupikami i jedną roślinką nie liczę:) ) Wymiary: 100x40x40 Woda prosto z...

Statystyki

Ten temat przegląda 521 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570958
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 521 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.