Bimbrownia i zacier ? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Bimbrownia i zacier ?

Liczba wyświetleń: 1551·Odpowiedzi: 1
Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
Zaloguj się, aby zmienić widok

28 gru 2003, 02:24 Bimbrownia i zacier ?  (#1)  

Witam!
Moje pytania są proste: jak robicie bimbrownie? , jak robicie przecier i w jakich proporcjach?

pozdrawiam!

war3

enigma Wrocław

28 gru 2003, 09:09   (#2)  

Już było o tym wiele razy na forum - używaj opcji szukaj
Pozdrawiam, Mariusz

enigma
Ranga: Zasłużony akwarysta

Miasto: Wrocław

Powrót do Technika CO2

Powiązane tematy

IMG_20250311_180207.jpg

Bimbrownia invital

Robcio12 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 9709
Witam czy to jest prawidłowe wskazanie po 6 godzinach bimbrowni CO2 invital?
co2b.JPG

Bimbrownia - sposób dozowania CO2 dla początkujących

roslinyakwariowe.pl w Technika CO2 · Odpowiedzi: 182 · Wyświetlenia: 199666
Bimbrownia CO2 opiera swoje działanie na produkcji dwutlenku węgla przez drożdże, które wytwarzają go w procesie fermentacji cukru. Powstaje tzw. zacier fermentacyjny zawierający alkohol - produkt ubo...
YouTube

Bimbrownia

pewien_akwarysta w Technika CO2 · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 5234
Witam. Macie jakieś przepisy na bimbrownie? Moje zawsze kończą się tak samo, reakcja na 3 dni lub żadna.

Bezpieczna bimbrownia kilka pytań do zaawansowanych

PanPanek w Technika CO2 · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3390
Witam jestem że tak powiem początkujący mam kilka pytań do osób które już sporo siedzą w temacie będę wdzięczny za pomoc. Jeśli chodzi o podawanie co2 z bimbrowni: Zdławienie przepływu gazu powoduje ...

Bimbrownia do akwarium 400l

Baczek28 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 8884
Witam, mam akwarium 400 litrowe i przymierzam się do zakupu bimbrowni co2. Jaki zestaw polecacie?

Bimbrownia CO2 pytanie

Robcio12 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 6523
Witam mam pytanie czy na 2 litrowa bimbrownię invital co2 można samemu zrobić składniki do wytwarzania gazu? Słyszałem o sodzie oczyszczonej i kwasku cytrynowym + woda ale w jakiej proporcji to zmies...

Zacier do bimbrowni

DmRO w Technika CO2 · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2897
Cześć, jaki jest najlepszy zacier do bimbrowni według was? Tak aby bimbrownia pracowała z "mocą" 1 bąbel na sekundę chociaż tydzień, albo przy 0.5 bąbla na sekundę 2 tygodnie. :D

Bimbrownia

ola821027 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 15084
Wiam! Mam pytanie odnośnie bimbrowni-czy może ona stać w szafce poniżej akwarium??Czy na wężyku wychodzącym do akwarium powinien być zaworek przeciwzwrotny?Jeśli tak,to to "pokrętełko" na nim w trakc...

Co2 Bimbrownia.

Remi w Technika CO2 · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4001
Witam, od dwóch tygodni od założenia akwarium nawożenie Co2 plus mikro i makro elementy, podłoże Tetra. Co2 podaję całą dobę średnio jeden bąbelek na sekundę i rozdrabnia się przez spisek. Adaptacja p...

Bimbrownia - dyfuzor nie wyrabia

karolkuciem w Technika CO2 · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 8464
Witam Założyłem własnie sobie bimbrownie i mam mały problem. D yfuzor jest umiejscowiony na samym dnie akwarium i co2 tam mi nie dochodzi. J eżeli podniosę go pod powierzchnie to zaczyna trochę pracow...

Statystyki

Ten temat przegląda 279 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571013
 •  Liczba wątków: 48810
 •  Użytkownicy: 36936

•  Najnowszy użytkownik: m_d

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 278 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.