Witam wszystkich, mam na stanie 20x6,5K, 22x8,5K, 10xFS. Jestem w trakcie restartu, docelowe rozmieszczenie diod umieściłem na rysunku poglądowym. Ktoś mógłby doradzić czy tak powinno być optymalnie czy może lepiej zmienić coś?
Qwasir w Oświetlenie· Odpowiedzi: 80 · Wyświetlenia: 48869
Witam serdecznie
Planuję zmontować belkę na power ledach. Przejrzałem wiele forów, łącznie z tym, w poszukiwaniu inspiracji, jednak chciałbym prosić Was o ocenę i podpowiedzi.
Zacznę od początku, c...
adamon w Oświetlenie· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3116
Wysiadła mi belka w Juwel LIDO, rozebrałem samą belkę i w środku jest taki zasilacz - jak na zdjęciu.
Żarówki świecą, ale jaki zasilacz im podłączyć, może ktoś coś podpowiedzieć?
mario w Oświetlenie· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 5791
Chciałbym wymienić belkę LED w moim zbiorniku 720l (200x60x60). Są dostępne dwie belki w oparciu o powerled:
Parametry belki led 1:
Pobór mocy: 168 W
» Moc oświetlenia: 17640 lm
» Zastosowane diody:...
gintur w Oświetlenie· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 5487
Po bardzo długim okresie zaniedbań w akwarium chciałbym przywrócić zbiornik do życia .Pomyślałem o zmianach w oświetleniu Obecnie mam w akwarium dwie belki świetlne zamontowane na profilach aluminiowy...
uukassiupl w Oświetlenie· Odpowiedzi: 47 · Wyświetlenia: 16050
Witam
Na horyzoncie belka Led która kiedyś chciałem robić a ostatecznie nie doszło do skutku.
1. Zasilacz 24V
2. Palabras leddimmer v6
3. Diody każda grupa danego spectrum jako osobna sekcja do ...
Marcellinoo w Oświetlenie· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1283
Witajcie
Po 15 latach wracam znowu do akwa;) i chce własnoręcznie zrobić sobie belkę oświetleniową na diodach powel led. Akwarium o długości 60cm i szer. 30 cm. Większośc materiałów mam (pozostałoś...
pin54 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 7057
Cześć
W końcu zdecydowałem się za to zabrać, ale potrzebuję trochę pomocy, bo prąd to dla mnie czarna magia. Ale właśnie po to ten projekt, żeby nadrabiać braki. Teorię czytam, ale dużo tego na start,...
Anonim 59529 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 4596
Witam
Posiadam 112 litrowe akwarium, stabilne, zalane w grudniu zeszłego roku. Jakiś czas temu kupiłem sobie belke Sinkor Maister 75 wat LED, ale nie miałem jeszcze instalacji co2. No i gigantycznie ...
dodo2456 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 27 · Wyświetlenia: 15442
Witam, mam pytanie czy lampka CHIHIROS LED A801 nada się do akwarium 112l (80x35x40 cm)?
Potrzebuję lampki do akwarium HT, podaję CO2 z butli 24/7w. Poszukuję nowej lampki bo mam wrażenie że moja obec...
Statystyki
Ten temat przegląda 223 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570983
• Liczba wątków: 48800
• Użytkownicy: 36930
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 223 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej