|
|
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Witam, tak jak w temacie szukam jakiegoś skimmera, który będzie pasować do plastikowych rurek od filtra jbl e901. Proszę o pomoc.
-

sergiusz1988
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
Jeśli nie upierasz się, żeby skimmer był dopinany do rurek filtra, to zastanów się nad Eheim Skim 350. W mojej ocenie rewelacyjne rozwiązanie. Niezwykle łatwe w utrzymaniu (czyszczenie bez kombinacji, bajecznie proste), wydajne i mocne, a po zmianie oryginalnej gąbki na taką z większymi "oczkami" trzeba go czyścić na prawdę rzadko.
Warto też zauważyć, że może ona służyć do lepszego rozprowadzania CO2 w zbiorniku i ogólnie polepszyć cyrkulację wody.
-

Andre83
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Chorzów
-
Chyba bardziej bym wolał podpiąć skimmer pod rurki, mniej miejsca będzie to zajmować.
-

sergiusz1988
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Eheim skim 350 jest o tyle lepszy, że łatwiej to czyścić i poprawia cyrkulację wody. Moim zdaniem zdecydowanie lepsze rozwiązanie niż podpinany do rurek, ale zrobisz jak uważasz.
182 l - 90x45x45 - 8mm FullOW
-

Michał_R
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Kraków
Tylko miejsce zajmuje w akwarium :/
-

sergiusz1988
●
No też bez przesady. Ja go mam w 45l i jakoś specjalnie nie przeszkadza. Schowany za roślinami prawie w ogóle nie rzuca się w oczy. Nie wiem, czy widziałeś go na żywo. Jest zaskakująco mały i chyba tylko na zdjęciach "sklepowych" trochę odstrasza rozmiarami.
-

Andre83
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Chorzów
-
Napisz średnicę rurek i wysokość akwarium.
-

KozirroPL
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Łobez
Powiązane tematy
wkladka.jpg
Czy wiecie, że aktualnie w opakowaniach Skimmerów Eheim Skim 350 producent dodaje do zestawu zabezpieczenie wlotu pływaka?
To odpowiedź na zapotrzebowanie akwarystów, którzy szybko dost...
skimmer-aquael-1.jpg
O ostatnim roku Aquael zakupił w naszym sklepie wszystkie dostępne skimmery powierzchni wody...wiedzieliśmy, że szykują coś nowego...i o to jest :)
Niebawem pierwsze testy, pók...
Hej.
W moim akwarium 540l "skończył się" jbl 1901 zaczął cieknąć i nic nie pomaga.Szukam nowego w rozsądnej cenie i chciałem zapytać o wasze spostrzeżenia i co proponujecie.
Wysłane z Redm...
Szukałem, ale nie znalazłem.
Ktoś używa takiego skimmera na wlocie metalowym? Jak to zdaje egzamin?
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/rurka-ssaca-stali-nierdzewnej-12/16mm-35cm-skimmer-p-27671.html
...
Akwarium ma wzmocnienia po całości, takie jak na zdjęciu, typowego skimmera nie da się więc zamontować, myślałem o Oase CrystalSkim 600, z tego co widzę na zdjęciach i filmach, ma te nóżki przyłączeni...
Zauważyłem, że ostatnio cieszą się coraz większą popularnością.
Swój wypuściła firma JBL i przy okazji przygotowała filmik z montażu.
Ktoś używa tej wersji ? Czytam różne opinie o tym skimmerku jedni mówią ze problem z pierwszej wersji rozwiązany i skimmer cicho pracuje inni ze dalej chlupie i hałasuje ?
Cześć!
Mam możliwość zakupu filtra JBL e901. Chciałbym w nim wymienić prefiltr na ten z e902. Chciałbym zapytać czy warto kupić ten filtr. Słyszałem że biorą lewą wodę. Jak rozpoznać model który bier...
Cześć. Przyszedł czas, gdy ponownie zdecydowalem się na zakup kubełka do mojego akwarium 72L. Wstepnie chciałem kupić jakiegoś solidnego Eheima, ale niestety mam bardzo mało miejsca wokół akwarium i p...
Witam
Od jakiegoś czasu zauważyłem, że mój kubełek e901 jbl się mocno zapowietrza, przez co spada przepływ. Jak się nim potrząśnie to słychać jak powietrze próbuje się wydostać przez wylot. Filtr dzi...
|
|