|
|
Microzorium narrow leaf mini
Biologia roślin i problemy z konkretnymi gatunkami roślin.
Microzorium narrow leaf mini bardzo słabo rośnie Parametr wody NPK 10:1:15 PH 7.2 KH 18 GH 19 FE 0.1 Temperatura wody 26* 0.56 wat na litr CO2 z butli wysokociśnieniowej 24h 1 bąbęl/s Microsorum przywiązane żyłką do korzenia. Przez około 4 tygodnie wypuściło 4 liście. Proszę o opinie przyczyny marnego wzrostu microsorium
-
Anonim 53985
●
Słaba fotka, ale widzę że masz ciemne plamy,liście z tymi plamami rozpuszczą się najlepiej jak byś powycinał je.Taka przycinka pobudzi roślinę do wypuszczania nowych listków. Sprawdź czy na korzonkach nie ma syfu jak jest to odciągnij wężykiem. Microsorium nie lubi syfu na korzeniach. Też miałem taki problem,podniosłem lekko fosfor, plamy się nie pojawiły.
-

dadors
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Iława
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
dadors napisał(a):Słaba fotka, ale widzę że masz ciemne plamy,liście z tymi plamami rozpuszczą się najlepiej jak byś powycinał je.Taka przycinka pobudzi roślinę do wypuszczania nowych listków. Sprawdź czy na korzonkach nie ma syfu jak jest to odciągnij wężykiem. Microsorium nie lubi syfu na korzeniach. Też miałem taki problem,podniosłem lekko fosfor, plamy się nie pojawiły.
Jutro postaram się o lepszą fotkę
-
Anonim 53985
●
Microsorium jest wolno rosnąca roślina, czasami potrzebuje trochę czasu na aklimatyzacje.
-

fifiok
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Myślenice
-
Kolejne zdjęcie microsorium z mojego akwarium
-
Anonim 53985
●
slawekmokwa1 napisał(a):Kolejne zdjęcie microsorium z mojego akwarium
-
Anonim 53985
●
Z tego co widać marnieją tobie starsze liście,te najbardziej zainfekowane powycinaj przy samej nasadzie.Zerknij czy nie ma syfu na korzeniach. Po przycince roślina powinna wypuścić kilka nowych pędów.Tak jak pisałem mi pomogło lekkie zwiększenie fosforu,oraz przycinka.
-

dadors
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Iława
dadors napisał(a):Z tego co widać marnieją tobie starsze liście,te najbardziej zainfekowane powycinaj przy samej nasadzie.Zerknij czy nie ma syfu na korzeniach. Po przycince roślina powinna wypuścić kilka nowych pędów.Tak jak pisałem mi pomogło lekkie zwiększenie fosforu,oraz przycinka.
Dziękuję
-
Anonim 53985
●
Powiązane tematy
Piotr Baszucki · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/aquael-selva-mini-terrarium-ze-sterowanym-oswietleniem-wrgb_1_intro.jpg
Polski producent rozszerza ofertę o terrarystykę. Marka Aquael wprowadziła...
Witam serdecznie , mam problem z roślinami z tematu , na liściach pojawiły się i rozprzestrzeniają czarne plamki nie wiem co robić ( anubiasy też trochę żółkną ) . Nawożę K + potas firmy aqua art jedn...
Słuchajcie,
Widuje w sieci zdjęcia Ludwigi na korzeniu. Moje pytanie - czy da się np: klejem, przymocować Ludwigie do dragonów i będzie ona żyła?
Zastanawiam się czy jeśli posadze te dwie rosliny w jednym zbiorniku to czy w przyszłości one się nie pomieszają ze sobą. Monte carlo planuje dać na sam przod jako typowy trawnik a eleocharis na dość ...
Witam posiadam roślinę widoczną na zdjęciu moje pytanie jak zacząć ja formować jak ja podcinać
akwarium mam 10dzień
Witajcie,
Zauważyłem dziś rano że 3 kępki mojego eleocharis marnieją w oczach. Wieczorem było wszystko ok. A dzisiaj nie te rośliny.
Co to może być? Żeby 10 godzin czasu a taki efekt?
Elo
Ktoś ostatnio wspominał że ma Hydrocotyle tripartita "Mini". Ktokolwiek ma u siebie to prosiłbym o wklejenie zdjęcia i lub podzielenie się opinią odnośnie rozmiaru liści. Czy różnica je...
Witam
Jestem tu nowy. Ostatnio postanowiłem założyć akwarium i z racji że byłem zielony, przed założeniem dużo czytałem. Wiedzę teoretyczną jakąś mam, ale niestety praktyczną dopiero nabywam.
Piszę ...
Witam,
jestem nowy na forum, jednakże czytałem już wstępnie co mogę zrobić w moim problemie.
Objawem są tego typu problemy, głównie na Ludvigii Red mini.
Są widoczne plamki (ciemno zielone), prawdopo...
Hej,
Mam pytanie. Od jakiegoś mc mam posadzona mini pelia na drzewku, cześć mi zgnila ale nagle od niedawna zaczęła mocno rosnąć (dałem co2 ze spray'u) tylko nie rosną listki ale takie długie łodygi c...
|
|