Microzorium narrow leaf mini - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Microzorium narrow leaf mini

Liczba wyświetleń: 3649·Odpowiedzi: 9
Biologia roślin i problemy z konkretnymi gatunkami roślin.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Anonim 53985

05 lis 2016, 23:09 Microzorium narrow leaf mini  (#1)  

Microzorium narrow leaf mini bardzo słabo rośnie
Parametr wody NPK 10:1:15
PH 7.2
KH 18
GH 19
FE 0.1
Temperatura wody 26*
0.56 wat na litr
CO2 z butli wysokociśnieniowej 24h 1 bąbęl/s
Microsorum przywiązane żyłką do korzenia. Przez około 4 tygodnie wypuściło 4 liście. Proszę o opinie przyczyny marnego wzrostu microsorium

Anonim 53985

Anonim 53985
Tak powinno wyglądać

Anonim 53985

dadors Iława
Słaba fotka, ale widzę że masz ciemne plamy,liście z tymi plamami rozpuszczą się najlepiej jak byś powycinał je.Taka przycinka pobudzi roślinę do wypuszczania nowych listków.
Sprawdź czy na korzonkach nie ma syfu jak jest to odciągnij wężykiem. Microsorium nie lubi syfu na korzeniach.
Też miałem taki problem,podniosłem lekko fosfor, plamy się nie pojawiły.

dadors
Ranga: Znający temat

Miasto: Iława

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Anonim 53985
dadors napisał(a):Słaba fotka, ale widzę że masz ciemne plamy,liście z tymi plamami rozpuszczą się najlepiej jak byś powycinał je.Taka przycinka pobudzi roślinę do wypuszczania nowych listków.
Sprawdź czy na korzonkach nie ma syfu jak jest to odciągnij wężykiem. Microsorium nie lubi syfu na korzeniach.
Też miałem taki problem,podniosłem lekko fosfor, plamy się nie pojawiły.

Jutro postaram się o lepszą fotkę

Anonim 53985

fifiok Myślenice
Microsorium jest wolno rosnąca roślina, czasami potrzebuje trochę czasu na aklimatyzacje.

fifiok
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Myślenice

Anonim 53985
Trochę lepszej jakości

Anonim 53985

Anonim 53985
Kolejne zdjęcie microsorium z mojego akwarium

Anonim 53985

Anonim 53985
slawekmokwa1 napisał(a):Kolejne zdjęcie microsorium z mojego akwarium

Anonim 53985

dadors Iława
Z tego co widać marnieją tobie starsze liście,te najbardziej zainfekowane powycinaj przy samej nasadzie.Zerknij czy nie ma syfu na korzeniach. Po przycince roślina powinna wypuścić kilka nowych pędów.Tak jak pisałem mi pomogło lekkie zwiększenie fosforu,oraz przycinka.

dadors
Ranga: Znający temat

Miasto: Iława

Anonim 53985
dadors napisał(a):Z tego co widać marnieją tobie starsze liście,te najbardziej zainfekowane powycinaj przy samej nasadzie.Zerknij czy nie ma syfu na korzeniach. Po przycince roślina powinna wypuścić kilka nowych pędów.Tak jak pisałem mi pomogło lekkie zwiększenie fosforu,oraz przycinka.

Dziękuję

Anonim 53985

Powrót do Rośliny

Powiązane tematy

Aquael SELVA - mini terrarium ze sterowanym oświetleniem WRGB

Piotr Baszucki · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/aquael-selva-mini-terrarium-ze-sterowanym-oswietleniem-wrgb_1_intro.jpg Polski producent rozszerza ofertę o terrarystykę. Marka Aquael wprowadziła...
237108303_2978939435653094_6487953328121468121_n.jpg

Problem z microsorium mini i windelov

bartekjazz w Rośliny · Odpowiedzi: 120 · Wyświetlenia: 57771
Witam serdecznie , mam problem z roślinami z tematu , na liściach pojawiły się i rozprzestrzeniają czarne plamki nie wiem co robić ( anubiasy też trochę żółkną ) . Nawożę K + potas firmy aqua art jedn...

Ludwigia mini super red na dragonie

hyniks w Rośliny · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1606
Słuchajcie, Widuje w sieci zdjęcia Ludwigi na korzeniu. Moje pytanie - czy da się np: klejem, przymocować Ludwigie do dragonów i będzie ona żyła?

Monte carlo i eleocharis acicularis mini w jednym zbiorniku

dzidek8989 w Rośliny · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3958
Zastanawiam się czy jeśli posadze te dwie rosliny w jednym zbiorniku to czy w przyszłości one się nie pomieszają ze sobą. Monte carlo planuje dać na sam przod jako typowy trawnik a eleocharis na dość ...

Alternanthera reineckii Mini

djsiny w Rośliny · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 10414
Witam posiadam roślinę widoczną na zdjęciu moje pytanie jak zacząć ja formować jak ja podcinać akwarium mam 10dzień

Eleocharis mini marnieje

mgiecek w Rośliny · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 6007
Witajcie, Zauważyłem dziś rano że 3 kępki mojego eleocharis marnieją w oczach. Wieczorem było wszystko ok. A dzisiaj nie te rośliny. Co to może być? Żeby 10 godzin czasu a taki efekt?

Hydrocotyle tripartita Mini vs Normalna

Rfck w Rośliny · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 4991
Elo Ktoś ostatnio wspominał że ma Hydrocotyle tripartita "Mini". Ktokolwiek ma u siebie to prosiłbym o wklejenie zdjęcia i lub podzielenie się opinią odnośnie rozmiaru liści. Czy różnica je...

Ludwigia red mini tak jakby gnije

przemo777 w Rośliny · Odpowiedzi: 31 · Wyświetlenia: 10914
Witam Jestem tu nowy. Ostatnio postanowiłem założyć akwarium i z racji że byłem zielony, przed założeniem dużo czytałem. Wiedzę teoretyczną jakąś mam, ale niestety praktyczną dopiero nabywam. Piszę ...

Problem z roślinami - Ludvigia Red mini

OGLocDogg w Rośliny · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3776
Witam, jestem nowy na forum, jednakże czytałem już wstępnie co mogę zrobić w moim problemie. Objawem są tego typu problemy, głównie na Ludvigii Red mini. Są widoczne plamki (ciemno zielone), prawdopo...

Mini pelia tak rośnie?

Pablo3d w Rośliny · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 4213
Hej, Mam pytanie. Od jakiegoś mc mam posadzona mini pelia na drzewku, cześć mi zgnila ale nagle od niedawna zaczęła mocno rosnąć (dałem co2 ze spray'u) tylko nie rosną listki ale takie długie łodygi c...

Statystyki

Ten temat przegląda 164 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570967
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36927

•  Najnowszy użytkownik: owltheory_highlights

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 164 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.