Zamówiłem w jednym sklepie przez internet trochę roślin.Na kilku z nich są jakieś ciemne ,czarne narośla a na innych końcówki liści czarnieją.Akwarium trzeci dzień od założenia.Na trzeci dzień dodałem carbo i potas.Są powody do zmartwień?
Roślinki dopiero co posadziłeś. Muszą się ukorzenić, dostosować do Twoich parametrów wody. Z początku mogą trochę zmarnieć, ale potem odbiją. Bez paniki. Musisz spokojnie to przeczekać
VooDoo w Sprzątanie· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 8901
Cześć!
Mam moje pierwsze w życiu akwarium 112l. Działa ono od około pół roku, ale mam problem z roślinami. Brązowieją mi i odpadają stare liście w zdecydowanej większości roślin. Na liściach pojawiaj...
marlowe w Sprzątanie· Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 20887
Wszystko ładnie rośnie poza mchami, pełno w nich nitek i są takie pociemniałe. Zbiornik 300L. Świecę 0,9W/L i sporo nawoże solami, do tego sporo Co2, wygląda to tak:
Badman w Sprzątanie· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 10289
Odechciało mi się czyścić co kilka dni katą bankomatową szyby, chętnie bym zakupił https://sklep.roslinyakwariowe.pl/czyscik-magnetyczny-flipper-float-nano-szyba-p-40428.html .
Ktoś uż...
wojtekszuminski w Sprzątanie· Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 16670
Witam mam taki problem z roślinką, od jakiegoś miesiąca od posadzenia roślinka w ogóle się nie zakorzeniła kompletnie zero korzeni. A zauważyłem to dopiero dzisiaj jak jedna sadzonka podniosła się do ...
Zbyszek577 w Sprzątanie· Odpowiedzi: 51 · Wyświetlenia: 32116
Witam kolegów!
Jestem po raz pierwszy na forum, więc proszę o wyrozumiałość. Problem z moim akwarium polega na tym, ze od około dwóch m-cy moje rośliny przestały rosnąć i mają mocno zniekształcone li...
BurbonL w Sprzątanie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3473
Witam
Wracam do akwarystyki po kilkuletniej przerwie. Będę zakładał nowy zbiornik i chcę mieć w nim mchy i rośliny trawnikowe. Zastanawiam się jak podejść dobrze do tematu nawożenia od samego początku...
Hassoz w Sprzątanie· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 5143
Cześć wszystkim,
mam w moim zbiorniku problem, mianowicie liście roślin mi marnieją :cry: (tak, jak na zdjęciach).
Akwarium 60L
Oświetlenie 22W power led (6500K,4500K,Fullspectrum) świeci 9h
Filtr Fan...
apper w Sprzątanie· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 7084
Od kilku miesięcy mam problem z klarownością wody. W wodzie pływa dużo czegoś co przypomina kurz/pył. Filtracja nie może tego wyłapać nawet z watą. Te drobinki da się zauważyć gołym okiem. Nie jest to...
Statystyki
Ten temat przegląda 107 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571008
• Liczba wątków: 48808
• Użytkownicy: 36936
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 107 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej