Witam mam takie pytanie Czy mogę kupić sobie Paletki do akwarium 112 l Mam ich zamiar kupić 4sztuki czy będzie to dobre rozwiązanie czy raczej nie wolno trzymać Tych ryb w tak malym akwarium ?
Doświadczenia w hodowli paletek nie mam,gdyż ich nie hodowałem,ale dużo razy widziałem że dopiero przy 240l zaczynają się akwaria z paletkami,więc odradzam w tak małym akwarium trzymać dyskowce.
240L to minimum.. wyśle ci linka musisz to przerobić zanim kupisz palety, żeby potem oszczędzić sobie kłopotu i wydawania kasy na drogie antybiotyki a i szkoda ryb
Tyrr w Zwierzęta· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4734
W filmie zapraszam do odwiedzenia jednej z największej hodowli paletek w Polsce. Hodowla SuperDiscus ma na swoim koncie nie jeden sukces hodowlany, niewątpliwie największym z nich jest udane rozmnożen...
Artbrt w Zwierzęta· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 4657
Cześć,
Mam taki problem, że paletki/dyskowce młode 7miesięcy, które były przetrzymywane do momentu zakupu w samym szkle wykopują rośliny i codziennie coś nowego pływa. Akwarium dość świeże po odpalen...
baturka w Zwierzęta· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 6166
Witam
Interesują mnie paletki, pisałem z pewnym sprzedawcą czy jego paletki przeszły kwarantanne i czy są bez pasożytów.
A to co mi odpisał trochę mnie zdziwiło:
Witam
U każdych paletek trzeba poda...
nowicjusz112 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 6833
Witam
Poprosił bym was o dobranie ilości i oczywiście , jakie rybki do tego zbiornika i do tych parametrów wody GH 15 , KH 10 , PH 7,5 taka woda w zbiorniku
Nie będę używał RO
Prosił bym o dobrani...
coolfon1988 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 76 · Wyświetlenia: 47959
Cześć,
Mam pytanie czy mogę u siebie w akwarium trzymać kilka paletek.
Akwarium 240 l , parametry wody jakie mam to
Ph 6,6/6,8 zależy od dozowania co2 w kranie mam 7. Stosuję wodę RO i kh mam 3 (w kra...
arek03 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3812
Witam w moim akwarium posiadam paletki . Akwarium nie ma pokrywy no i tu zaczął się problem ryby podrosły i zaczęły strasznie chlapać wodą . Chciałbym to w jakiś sposób zakryć żeby nie ucierpiało na t...
skrzatekMK w Zwierzęta· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2253
Cześć,
Chciałbym zmienić obsadę rybną w swoim akwa. Aktualnie pływa para prętników karłowatych oraz krewetki Red Cherry i Amano.
Parametry akwa:
112l, pH – 6,5; gH – 7, kH – 5, dużo roślin (jak podros...
Ravien w Zwierzęta· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1998
Witam, za jakiś czas stawiam zbiornik 112l w stylu czarnych wód. Piasek, korzenie, gałązki, liście, szyszki i chyba wsio. Potrzebuję podpowiedzi co do obsady. Nie przepadam gdy w akwarium pływa więcej...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 182 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej