Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Jakie sobie radzicie z czyszczeniem prefiltra ? Ostatnio założyłem sobie taki prefiltr gąbkowy na rurkę wlotową kubełka i za każdym razem kiedy próbuję wyciągnąć go i wyczyścić to cały syf trafia do akwarium.
Wysłane z Samsung Galaxy S6
-

kazujama
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
Ja wkładam miseczkę, ściągam gąbkę z wlotu ta wpada do miseczki i nie robi takiego bałaganu.
-
mateuszurad
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Krzeszyce
Mam identyczną sytuację u siebie w krewetkarium. U siebie wyciągam rurkę z gąbką tuż przed spuszczeniem wody. Zaraz po wyciągnięciu spuszczam wodę wraz z unoszącymi się zabrudzeniami.
-

weder
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Gdynia
- Wspieram stronę kontem Premium
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Ja u siebie odpinam rurke na ktorej jest gabka i wyciagam calosc z akwarium. Jedyne co mi wraca do wody to rzesa wodna ktora dostala wciagnieta pod wode. Problem macie raczej z tym ze przy wyciaganiu prefiltra sciskacie go w palcach i wyciskacie przy tym syf do wody.
-
Deletor
●
- Ranga: Poznaje temat
Skorzystaj z woreczka lub reklamówki jednorazowej.Zakładasz woreczek na filtr zaciskasz wyciągasz z akwa i wyrzucasz.Prosto i czysto 
-
grzeniu 73
●
- Ranga: Znający temat
Powiązane tematy
Witam .Posiadam w swoim akwarium mały filtr hydroponiczny zasilany pat mini testowany z różnymi gabkami a ostatnio pojemnikiem z wata ,w hydroponice dodatkowy pojemniczek z gabkami .Hydroponika działa...
Hej
Kilka rad jak czyścić i konserwować filtr OASE.
Film po niemiecku. ?si=ZN0wBIpgfHZia9MK
Dzień dobry w Nowym Roku!
Mam do Was pytanie odnośnie do czyszczenia filtra kubełkowego SERA lub innego w podobnej konstrukcji. Filtra działa jakieś 1,5 roku. Był czyszczony jakieś 3 razy. Obecnie je...
Witam wszystkich.
No więc tak posiadam filtr około pół roku i też tyle pracuje. Przez te pół roku nie miałem z nim najmniejszego problemu. Wszystko pracowało i filtrowało bez zarzutu. Nie zawieszał si...
Posiadam kostkę 16L a w niej filtr kaskadowy
Mam parę pytań :
- Co ile czyścimy filtr główny oraz prefiltr
- Czy fabryczny wkład węglowy to nie problem, co ile go wymieniamy
- Może wywalić wkład węglo...
Zapraszamy do obejrzenia kolejnego filmu zrealizowanego przez akwarystyczną markę Tetra. Bieżący odcinek poświęcono czyszczeniu, konserwacji i obsłudze filtrów wewnętrznych i zewnętrznych.
Witam,
jako że szlak trafił głowicę w minikani (po ok 6 m-cach od zakupu to postanowiłem już zrobić raz a po rz ądnie hydraulikę. Dokupiłem HW 602, który ma być pierwszy na wylocie z akwarium, następn...
Proszę o poradę czy purigen możemy wyczyścić w jeden dzień ,a nie tak jak podaje producent. Moj po godzinie w domestosie jest praktycznie biały. Mysle płukać go w wodzie prze około poł godziny jak nie...
Witam, otóż jakiś czas temu mój szklany wylot zarósł brudem, z racji braku czasu i lenistwa został tymczasowo wymieniony na seryjną rurkę eheima, po jakimś czasie przypomniałem sobie że jestem w posia...
Witam za tydzień będę miała reaktor co2 który mam założyć na wężu wychodzącym z filtra . Więc przy okazji mogę go podczyścić i nie wiem jak do tego sie zabrać bo filta jeszcze nie czyściłam bo chodzi ...
|