Witam muszę bardzo szybko zrobić blat pod akwarium standard profilowane 80cm? Blat musi być zlicowany , nie wiem ile ma krótszy bok od strony profilu? W najszerszym miejscu 35cm podawane przez producenta ale bok jest przecież krótszy... Dzięki za szybka pomoc.
Tu bywa różnie, musisz wiedzieć dokładnie jaki producent (Diversa, AquaEl, Wromak itp) bo pokrywy także nie pasują, więc szkoda żebyś się pomylił z blatem.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
Matrial w Szkło i meble· Odpowiedzi: 25 · Wyświetlenia: 11891
Witam po kilkuletniej przerwie.
Jako że nowy dom ukończony to przyszła pora na moje akwarium. Stety/Niestety muszę oprzeć się o wykonanie akwarium na wymiar - bo nie widzę do kupienia takich rozwiązań...
Etacarinae w Szkło i meble· Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 11242
Cześć, mój poprzedni pomysł zwyczajnie mnie nie zadowalał. Miałem wydać pieniądze na półśrodek, a to ma być moje pierwsze duże akwarium po latach przerwy.
Zdecydowałem zrobić remont w pokoju, wymieni...
Ukasz w Szkło i meble· Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 11642
Witam.
Chciałbym się zapytać jako nowicjusz w hobby jaki faktyczny ciężar może utrzymać szafka pod akwarium o wymiarach 60x30x80h przy założeniu, że stoi bez nóżek całą długością na podłodze. Szafka...
Binio w Szkło i meble· Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 11094
Zna może ktoś jakieś sprawdzone źródło eleocharisa? Żeby się dobrze sadziło i dobrze rosło :)
Trochę się gubię w odmianach - jest parvula, pussila, aciccuralis, mini itp.
Planuje restart i znaczną ilo...
lotus w Szkło i meble· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1590
Cześć,
Niestety po latach zaczyna mi cieknąć akwarium... i musze wymienić silikon. Akwarium 530 litrów. Jakie marki doradzacie?
1. DenBraven https://www.arsen24.pl/produkt/silikon-montagefix-aq-szkl...
grasza84 w Szkło i meble· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 13533
Witam
chciałbym dowiedzieć jaki może być szacunkowy koszt zużycia prądu przez akwa 240l
Chciałbym poradzić się doświadczonych kolegów jaki sprzęt byście zamontowali aby koszt utrzymania był optymalny...
Andersen w Szkło i meble· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2058
Cześć potrzebuję zrobić szafkę pod akwarium 60*35 czy macie może namiary na sprawdzone firmy które zajmują się tym w okolicach Katowic max Kraków? Znalazłem jedną w Rudzie Śląskiej ale brak kontaktu n...
Sroczka w Szkło i meble· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4838
Witam wszystkich.
Planuje dla syna założyć kosteczkę z krewetkami i roślinami i mam parę pytań odnoście sprzętu i roślin.
Planuje kupić;
Prostokątne Aquael 30 l 29 cm x 29 cm x 35
Szyba z wycięciem Aq...
j666 w Szkło i meble· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4585
Trafia w moje ręce lampa długości katalogowo 102 cm o bardzo dużej mocy LED ( 114 wat, ale regulowane co 3-4% mocy ) i dużym PAR, co powoduje objawy akwariozy ;-). Obecnie mam mniejsze akwarium odkryt...
Statystyki
Ten temat przegląda 199 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570996
• Liczba wątków: 48803
• Użytkownicy: 36934
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 199 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej