Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Witam, to mój pierwszy post na forum, choć nie raz korzystałem z wiedzy użytkowników jako gość  Myślę, że na dniach powstanie temat o całym moim zbiorniku. Potrzebuję pomocy w identyfikacji płci moich pielęgniczek. Co do pierwszej jestem prawie pewny że to samica (różowy brzuszek) ale nie potrafię sobie poradzić z identyfikacją drugiej rybki. Są jeszcze dość młode, mam nadzieje że się wybarwią.
-

Robcio89
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Gorzyce
Chyba obie będą samiczkami, ale ręki nie dam sobie uciąć 
-
Aju92
●
- Miasto: Jarocin
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Może jeszcze zbyt młode żeby być pewnym. Co do linku wyżej - widziałem, ale nijak nie umiałem dopasować tej jednej dlatego pytam 
-

Robcio89
●
U Ciebie górna to samica, z dolnym zdjęciem sam nie jestem pewien, widać że pilęgniczka młoda jeszcze jest z czasem uwidocznią się jej cechy w jedną albo drugą stronę 
-

rafahgd
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Möckmühl
Według mnie obie są samiczkami . Obserwuj ich zachowanie to do Ci 100% pewności. Dolna jest trochę zabiedzona - mimo to uważam, że to samiczka.
-

ArturI
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Cegłów
według mnie na 100% pierwsza u ciebie to samica a drugi samiec.
A oto moja parka na górze samica i na dole samiec.
-

dariuszmachander
●
- Ranga: Znający temat
Będę obserwował  Dziękuje bardzo za odpowiedzi, zobaczymy jak rybka podrośnie.
-

Robcio89
●
Moja parka tak wygląda na dzień dzisiejszy. Samica już przymierza się do składania ikry.
-

dariuszmachander
●
- Ranga: Znający temat
Powiązane tematy
Witam.
Kupiłem dwie Pielęgniczki Ramireza oraz jedną Electric Blue. Proszę o pomoc w identyfikacji płci ponieważ chciałbym dokupić drugą do pary dla Electric Blue oraz upewnić się że te zwykłe które k...
Witam.
Kilka dni temu parka Ramirezek ponownie złożyła ikrę w moim ogólnym zbiorniku. Tym razem postanowiłem sam zająć się rozwojem maluchów, gdyż za każdym razem po dwóch dniach ikra była zjadana (al...
Witam, mam w swoim baniaku parę pielęgniczek. Z obserwacji zauważyłem, że ikra jest składana jednak za każdym razem na podłożu i do tej pory nic z tego. Czy te rybki potrzebują np. jakiś mały korzeń l...
Potrzebuję pomocy mam akwarium 240 l temperatura 23º c pH 7 gh 20
Akwarium ma 120 cm długości 50 cm wysokości i 40 cm szerokość
Mam 20 neonów czerwonych
6 żałowników
3 piskorki
10 ampularii
5 kiryskó...
Witam.
Zakupiłem niedawno w zoologicznym 6szt. gupika pawie oczko i do tego dwie pielęgniczki ramireza (parka)
Po pięciu dniach trzymania rybek w zbiorniku który służy jako kwarantanna dla nowych ryb...
Witam
Bardzo proszę o identyfikację płci rybek. Te dwie na zdjęciu poniżej zawsze razem pływają i gonią mniejszą na pojedynczym zdjęciu. Dziękuję
Cześć akwaryści,
Od jakiegoś czasu zastanawiałam się dlaczego samiec Ramireza siedzi ciagle w krzakach. Dziś dojrzałam ze pilnuje narybku. No i teraz moje pytanie do was ? Co robić ? Pilnuje ich dość...
Witam wszystkich. Chcialbym uzyskac jakies pomocne rady na temat pielegniczek ramirez . Kupilem tych rybek okolo 20 i powoli rybki mi znikaja. Prawdopodobnie zdychaja a cial nie widze bo akwarium dosc...
Witam od dwóch dni moja parka pielęgnic Ramireza stroszy się do siebie i próbuje walczyć ze sobą 100% że jest to samiec z samicą, wcześniej zgodnie pływały razem o co chodzi? Czy to jakieś gody?...
Witajcie Drodzy Forumowicze i Pasjonaci Akwarystyki [emoji4]
Czy moje pielęgniczki ramireza to samczyk i samiczka?
Nie mam pewności ponieważ czasami moje pielęgniczki sie ścigają tzn. jedna skubie ...
|
|