Witam, ostatnio jest moda na "nierdzewkę" w akwarium na forum były już przedstawione nierdzewne wloty i wyloty oraz skimmery ja chciałem zaprezentować krotką recenzje nierdzewnego dyfuzora ze spiekiem ceramicznym. Jest on w całości wykonany ze stali nierdzewnej-bardzo estetycznie wykonany jest to alternatywa dla szklanych dyfuzorów, dla mnie zostawia je wszystkie w tyle, ja zamiast reaktorów które lepiej i prawie w 100% rozpuszczają CO2 wolę dyfuzor lubię patrzeć jak gaz się z niego ulatnia -rozpyla innym przeszkadza mnie wręcz przeciwnie teraz kilka moich spostrzeżeń i opinii o produkcie:
- wysoka jakość wykonania-nowoczesny design
- dość przystępna cena 24 dolary około 90-95zł z przesyłką za darmo
- wymienne wkłady ceramiczne-duży plus
- rewelacyjnie rozpyla CO2 (filmik poniżej) w postaci drobnej mgiełki po całości spieku lepszej nie miałem nigdy a przewinęło się sporo dyfuzorów
- łatwy w czyszczeniu można rozebrać na części
- dostępne rożne rozmiary-(długość rurki) od 25-40cm
Podsumowanie: jest to sprzęt godny uwagi i polecenia bo i wygląda i robi robotę w 100% ja jestem zadowolony.
Jak dla mnie stal nierdzewna w zbiorniku wygląda dużo lepiej niż plastik. Jeśli ma konkurować z szkłem to przegrywa jeśli chodzi o estetykę. Plusem jest trwałość produktów wykonanych z nierdzewki.
Zanim zastosujesz się do czyjejś rady zobacz jak to wygląda w zbiorniku u osoby która Ci radzi. Unikaj porad ludzi którzy zbiornik roślinny widzieli na zdjęciu a jest tu kilku takich.
Dyfuzor który pokazał PKS_26 jeśli chodzi o osadzenie spieku jak dla mnie jest ładniejszy. Za to ten co pokazał Matu ma dobre rozwiązanie jeśli chodzi o podłączenie wężyka.
Zanim zastosujesz się do czyjejś rady zobacz jak to wygląda w zbiorniku u osoby która Ci radzi. Unikaj porad ludzi którzy zbiornik roślinny widzieli na zdjęciu a jest tu kilku takich.
Na moich fotkach ba górnej jeden ma karbowany koniec a z kolei na dolnym zdjęciu jest nakrętka dociskowa, więc i tak nie wiem jak by to miało docelowo wyglądać... Innych fotek nie mieli.
Alexbburago1993 napisał(a):Zakupilem takie cudo , jak to jest z spiekiem ? Trzeba moczyc czy cuś ? Czy odrazu pod butle i heja ?
Jeśli masz ten nierdzewny to skręć do kupy i włóż do akwarium ale nie puszczaj gazu, niech się pomoczy z 1-2 godz ja swój włożyłem od razu do wody i leciały spore bąble bokiem jak by nieszczelność napisałem do chińczyka z reklamacją wysłał mi gratis drugi spiek ceramiczny, okazało się że mój jest sprawny tylko trzeba go wcześniej skręconego moczyć i tak wydymałem chinola na $5.98 w sumie wysłał mi 2 drugą gratis za problem, teraz mam 3 i wszystkie sprawne, drogie same wkłady za szt prawie 6$
Alexbburago1993 napisał(a):Zakupilem takie cudo , jak to jest z spiekiem ? Trzeba moczyc czy cuś ? Czy odrazu pod butle i heja ?
Jeśli masz ten nierdzewny to skręć do kupy i włóż do akwarium ale nie puszczaj gazu, niech się pomoczy z 1-2 godz ja swój włożyłem od razu do wody i leciały spore bąble bokiem jak by nieszczelność napisałem do chińczyka z reklamacją wysłał mi gratis drugi spiek ceramiczny, okazało się że mój jest sprawny tylko trzeba go wcześniej skręconego moczyć i tak wydymałem chinola na $5.98 w sumie wysłał mi 2 drugą gratis za problem, teraz mam 3 i wszystkie sprawne, drogie same wkłady za szt prawie 6$
PKS_26 napisał(a):Jeśli masz ten nierdzewny to skręć do kupy i włóż do akwarium ale nie puszczaj gazu, niech się pomoczy z 1-2 godz ja swój włożyłem od razu do wody i leciały spore bąble bokiem jak by nieszczelność napisałem do chińczyka z reklamacją wysłał mi gratis drugi spiek ceramiczny, okazało się że mój jest sprawny tylko trzeba go wcześniej skręconego moczyć i tak wydymałem chinola na $5.98 w sumie wysłał mi 2 drugą gratis za problem, teraz mam 3 i wszystkie sprawne, drogie same wkłady za szt prawie 6$
Dzieki wielkie za inf A Chinola to ladnie wycykales
Conrad_PL napisał(a):Co za obciach, zostałeś Januszem dym....
Idz swoje bóle gdzies indziej przedstawiac , nikt Cie nie zmusza do uzywania ...
Ten dyfuzor jest rewelacyjny, nie ma porównania do tych szklanych. Chodzi u mnie już 4 miesiące, mgiełka idealna jak na początku. Spieku nie czyściłem jeszcze, bo nie ma potrzeby. Raz na jakiś czas przecieram gąbką stalową obudowę i jest jak nowa. Gorąco polecam!
Piotr Baszucki w Technika CO2· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2617
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/nowe-reduktory-co2-aqua-art-v2-jeden-lub-dwa-manometry_1_intro.jpg
Druga generacja reduktorów Aqua-Art. Polska marka Aqua-Art wprowadz...
Piotr Baszucki w Technika CO2· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 987
Glass bent tube set fluid 1080x1080.jpg
Qualdrop rozszerza linię akcesoriów CO2. Polska marka Qualdrop wprowadza do oferty serię nowych indykatorów dwutlenku węgla przeznaczonych do akwariów roślinn...
akwaAmator w Technika CO2· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4710
Witam
Ktoś używa tego reaktora ?
Obejrzałem kilka filmów na YT i wygląda to solidnie i spełnia swoje zadanie ,ale cena zabija .
Jednak poszukałem ,poszperałem i zakupiłem na chinskim portalu za po...
korben28 w Technika CO2· Odpowiedzi: 32 · Wyświetlenia: 17846
Witam, do tej pory używałem reaktora z filtra narurowego, ale chciał bym spróbować dyfuzora przepływowego, może ktoś używa, albo mogli byście coś polecić ? Dyfuzor na wąż 16/22.
Lejla w Technika CO2· Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 11402
Chciałam kupić sobie wszytko do zestawu co2 tylko wystąpił problem nie doczytałam i kupiłam reduktor firmy magnum z zaworkiem precyzyjnym i licznik bąbelków i aqua Nova. I czy jeśli odkręciłam tą końc...
Łoś w Technika CO2· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2315
Cześć
Od razu pisze aby się nie śmiać. Mam 300 litrowe akwarium i mam dozowanie co2 z sodastream. Jest butla sodastream, reduktor aquaartu, licznik bąbelków aqua artu, elektrozawór też aquaartu. Dzia...
andrzejkowac w Technika CO2· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2396
Pytanie czy początkujący akwarysta z wodą gh10 kh 5 i dawkowaniem co2 z butli powinien bać się skoków ph przy zamykaniu co2 na noc czy bezpieczniej puszczać mniej stałe. Dziekuje
askpl w Technika CO2· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 7256
Witam serdecznie,
Akwarium wystartowałem 3 tygodnie temu. Podmiankę robię co tydzień 50% kranówka (dodaje Denitrol lub Nitrivec). Po podmiance następnego dnia rano woda prawie kryształ. W ciągu 2 d...
Łoś w Technika CO2· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2903
Witam
Zamierzam kupić sobie cały system co2 z Soda stream. Już pisze dlaczego ten a nie butle wysokociśnieniowa, ponieważ nie miałbym gdzie nabić taką butle a samochodu nie mam aby pojechać gdzieś da...
Muzzy w Technika CO2· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 11150
Dzień dobry Drodzy Forumowicze,
Trafiłem tu teoretycznie z ogólnie niepowiązanym tematem ale technika podobna. A przeszukując internety zauważyłem na tym forum bardzo duże zagęszczenie wiedzy w temac...
Statystyki
Ten temat przegląda 124 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571617
• Liczba wątków: 49483
• Użytkownicy: 36918
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 124 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej