Czy jesteś za likwidacją firmy ADA? - Forum roslinyakwariowe.pl P1 Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Czy jesteś za likwidacją firmy ADA?

Liczba wyświetleń: 5887·Odpowiedzi: 45
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok

Ankieta: Czy jesteś za zlikwidowaniem firmy ADA?

Tak
20
15%
Nie
70
53%
Nie wiem
3
2%
Nie rozumiem pytania
27
20%
Boję się decydować bo dostanę bana
12
9%

Liczba głosów : 132
Piotr Baszucki Nowa Ruda
Można się wyżyć do woli.
Wszelkie teorie spiskowe, domysły, wymysły i inne dyrdymały mile widziane :)

Każdy kto ma problem z firmą ADA można opisać tu swoje niezadowolenie,
obiecuję, że wszystkie wypowiedzi zostaną przesłane do centrali ADA Japan.

Miłej zabawy :)
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

tomaszsu75 Wrocław
Jeżeli będą wysyłane,to lepiej pisać w superlatywach,że jest "cacy" i w ogóle..... :P
Zapraszam do obejrzenia moich zbiorników:
112l. MT
https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje ... 56541.html wyróżniony - IAPLC2015 - 768, EAPLC2015 - 122 :?:
72l. LT
https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje ... 59909.html czyżby EAPLC - :?:
30l. krewetkarium
https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje ... 65744.html
W planach małe krewetkarium 25x25x25 (część materiału jest)
Pozdrawiam Tomasz

tomaszsu75
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Wrocław

Robinson85 Przemyśl - Exeter UK
Za Amazonię daję zdecydowane tak, innych produktów nie miałem czego serdecznie żałuję, postanawiam się poprawić, proszę o pokutę i rozgrzeszenie :oops:

Robinson85
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Przemyśl - Exeter UK

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
kichnu Mosina
Biorąc pod uwagę coraz częściej 'wysypujące się' tematy pod adresem ADA, to temat jak najbardziej zasadny :D
Tyle tylko, że jak już wolno się wyżalić :wink: na wszystko zło, to może zabraknąć chętnych :wink: .

Osobiście uważam, że główną bolączką firmy ADA jest: ...

1. miejscowość Niigata nie leży pod Poznaniem
2. właścicielem nie jest Polak
3. firmy Aqua Design Amano nie można znaleźć pod tymi linkami:https://prod.ceidg.gov.pl/CEIDG/ceidg.public.ui/search.aspx, lub https://ems.ms.gov.pl/krs/wyszukiwaniepodmiotu?t:lb=t

kichnu
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Mosina

Conrad_PL Warszawa
Dlaczego miałbym likwidować jakiś prywatny biznes i to na dodatek w Japonii ? Źle postawione pytanie. Komuna dawno temu została zlikwidowana.

Conrad_PL
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Warszawa

jkozik Kraków
Bo nie mają oryginalnych siatek OBI i substratu na bazie ziemi z Biedronki!
Obrazek

jkozik
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Kraków

weder Gdynia
ADA jest dobrą marką która ma dobre produkty tylko dla nas drogie jak diabli.
Szklane rurki to już jest totalna magia cenowa.

Ma zwolenników i przeciwników jak wszystko co powstało na tej naszej pięknej planecie.

Przez ponad 20lat jechałem na tym co ukopałem na żwirowni i ziemi od kreta, a obecnie jadę na ADA i jest ok 8) Co nie znaczy, że dawniej było źle, dawniej było jedynie źle z tym, że mało co było do dostania. :wink:

Niebawem zakładam zbiornik wszystko ful ADA dlaczego bo mi się to podoba i taki mam kaprys, w opisie będzie na wstępie zaznaczone, że prowokatorzy z biedronki też mogą tu pisać byle z rozwagą :lol:

Tak więc nie zamykajcie tej firmy bo jeszcze trochę sprzętu mi brak.

A co do pisania o problemach z ADA to miałem jej owszem ale wolę nie poruszać tematu.Aż jestem zdziwiony, że powstała taka możliwość.
Nie udzielam porad na PW.
https://www.youtube.com/watch?v=aD4SdwjW8g8
https://www.youtube.com/watch?v=_VvspUYMeWk

Zanim zastosujesz się do czyjejś rady zobacz jak to wygląda w zbiorniku u osoby która Ci radzi. Unikaj porad ludzi którzy zbiornik roślinny widzieli na zdjęciu a jest tu kilku takich.

weder

Miasto: Gdynia

87Brad87 Ruda Śląska
Jedyne co mi się podoba w ich produkcji to wszelakie oświetlenie i piasek La Plata Sand :D wszystko inne można zastąpić "tańszymi" odpowiednikami, które w zasadzie nie mają na nic wpływu.
Ja mam takie zdanie, że podnieca mnie to co w szkle nie peryferia, aczkolwiek jak ktoś ma fajny pokój i wszystko na ADA to efekt się potęguje ;-)

weder kibicuję i czekam na efekt WOW ;-) tylko pamiętaj wytęż całą swoją wiedzę bo wiesz jak będzie wszystko full, cacy a w akwarium kupa :D

87Brad87

Miasto: Ruda Śląska

Nigdy nie używałem żadnego z produktów ADA, ale znam kilku akwarystów, którzy je stosują. Każdy z nich podkreśla wysoką jakość ich produktów z jednym wyjątkiem...

Ten ich skimmer to szmelc niewarty funta kłaków.

DavyJones

weder Gdynia
87Brad87 napisał(a):Jedyne co mi się podoba w ich produkcji to wszelakie oświetlenie i piasek La Plata Sand :D wszystko inne można zastąpić "tańszymi" odpowiednikami, które w zasadzie nie mają na nic wpływu.
Ja mam takie zdanie, że podnieca mnie to co w szkle nie peryferia, aczkolwiek jak ktoś ma fajny pokój i wszystko na ADA to efekt się potęguje ;-)

weder kibicuję i czekam na efekt WOW ;-) tylko pamiętaj wytęż całą swoją wiedzę bo wiesz jak będzie wszystko full, cacy a w akwarium kupa :D

87Brad87 Dlatego mam już na to sposób aby nacieszyć się tym co nabędę tak aby nie było tak jak piszesz cacy- kupa.

Plan jest prosty suchy aranż będę układał przez rok :mrgreen:

Zanim zastosujesz się do czyjejś rady zobacz jak to wygląda w zbiorniku u osoby która Ci radzi. Unikaj porad ludzi którzy zbiornik roślinny widzieli na zdjęciu a jest tu kilku takich.

weder

Piotr Baszucki Nowa Ruda
weder napisał(a):Plan jest prosty suchy aranż będę układał przez rok :mrgreen:

Tylko Amano potrafi zrobić mistrzowski hardscape w 15min :)

Poza tym dobry hardscape musi dojrzeć ;) Czasem aż szkoda zalewać go wodą, jeszcze glony wyskoczą i trzeba będzie restartować :)
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Akwaria

87Brad87 Ruda Śląska
Piotr Baszucki napisał(a):Tylko Amano potrafi zrobić mistrzowski hardscape w 15min :)

Oj tam to pewnie rodzi się w bólach i w wielu nie przespanych nocach lub koszmarach :D

87Brad87

Miasto: Ruda Śląska

Ja uważam, że taka ADA jest dla akwarystyki tym czym Ferrari dla samochodów. Nie każdego na to stać, ale czemu miałoby mi to przeszkadzać? Wielu osiąga takie same efekty przy znacznie mniejszym nakładzie finansowym. Nikt nikogo nie zmusza to kupowania ich produktów.

Evanthas

hate Edinburgh
To ja się wtrącę i tak plusy to przede wszystkim wykonanie oglądałem akwarium filtry i chyba całą a gamę tych produktów i ich wykonanie jest na naprawdę wysokim poziomie ale jak to Japończycy maja na tym punkcie fioła

minus to cena nawet przy pensjach jakie sie ma w UK szkoda wydać kasę na te produkty jak o tych samych parametrach np. filtry można kupić za 1/3 ceny produktów ADA. z tego co wiem to nawet w Japonii firma ADA to firma Ferrari w akwarystyce ile w tym prawdy nie wiem (chodzi o Japonie)

Ale chyba szkoda by taką firmę zamknąć

kolega mnie ubiegł ferrari :)

hate
Ranga: Zaawansowany użytkownik

Miasto: Edinburgh

weder Gdynia
Panowie sprzęt ADA może mieć każdy z nas oczywiście jeśli go na niego stać.

Ale ferrari niestety nie dla przykładu dajmy na to takie Enzo.

Cytat z opisu auta :wink:

Auto zaprezentowano podczas salonu samochodowego w Paryżu w 2002 roku. Jeszcze zanim trafiło do seryjnej produkcji, cała seria 349 egzemplarzy została sprzedana. Wybranej grupie zaakceptowanej przez producenta. Za ile? „Jeśli pytasz o cenę, to znaczy, że Cię na niego nie stać!”
Na dodatek egzemplarze nie tracą na wartości wręcz przeciwnie ich cena wzrasta.
Spowodowane jest to malejącą liczbą aut ( wypadki, kasacja ).

weder

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
nox
Według mnie choć niestety, w większości opieram się na teorii ADA to płącenie za markę. Oczywiście, jakościowo są to produkty wyśmienite, jednak stosunek jakości do ceny pozowawia częśto wielę do życzenia.

nox
Ranga: Początkujący

weder Gdynia
nox napisał(a):Według mnie choć niestety, w większości opieram się na teorii ADA to płącenie za markę. Oczywiście, jakościowo są to produkty wyśmienite, jednak stosunek jakości do ceny pozowawia częśto wielę do życzenia.

Nie kumam zupełnie tego co napisałeś najpierw piszesz, że produkty jakościowo są wyśmienite a po przecinku dopisujesz, że jakość w stosunku co do ceny pozostawia wiele do życzenia.

Jedno zaprzecza drugiemu w tym co tu czytamy. Bo skoro jakościową są ok to tylko cena jest wysoka. :lol:

A co posiadasz z produktów ADA ?

weder

men200 Lublin
Pan Amano dostał od nas tyle życzeń na urodziny, tylko czemu nie dał żadnego rabatu na produkty, trochę nieładnie :lol:

men200

Miasto: Lublin

kprusak Venlo
już dawno jako pionek z tym wyskoczyłem.
Ale teraz coś tam nowy akwarysta, zagląda i się bardzo ładnie uśmiecha :D.

kprusak
Ranga: Znający temat

Miasto: Venlo

Ale temat miał być nie o pochwałach ADA ale o nawozach w których jest prawie sama woda, penac'i to piasek itp :) Ale powiem szczerze że ostatnio raczej nie widziałem takich tematów. AAAAAA i dawno nie widziałem mojego ulubionego tekstu "agresywny marketing" :)

steehead
Ranga: Aktywny użytkownik

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

766762687_1021635500778693_4982467018510898180_n.png.jpeg

ADA Amazonia PRO

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 213
Kiedyś Amazonia, potem Amazonia II, Amazonia Light a teraz PRO czyli nowość w portfolio firmy ADA.
hygrophila-lancea-chai-in-vitro-aqua-art-i-46914-5-2000-665da2af40a83.jpg

Hygrophila lancea Chai - czy komuś się przyjęła?

Piotr Baszucki w Rośliny · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3643
hygrophila-lancea-chai-in-vitro-aqua-art-i-46914-5-2000-665da2af40a83.jpg Klienci zgłaszają nam problem z przyjmowaniem się Hygrophila lancea Chai z Aqua-Artu. Nam również nie udało się jej utrzymać,...
1.png

Czy to bezpieczne ?

miszelhdr w Szkło i meble · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2189
Witam szanowne grono po latach :) Musiałem utworzyć nowe konto, poprzednie "zgubiłem" Przy remoncie, podczas czyszczenia baniaka na działce potłukłem swoje 12sto letnie 240 L :( Jak to re...
YouTube

Film ADA Zbiornik o wymiarach 180x120x60

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1058
Hej Ciekawy aranż. Podziw budzi szerokość akwarium aż 120cm 😀
YouTube

Film ADA Zbiornik 60cm

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1709
Hej Miłego oglądania
YouTube

Galeria ADA - nowy film

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2646
Zapraszam do obejrzenia

Czy filtracja zależy od sposobu prowadzenia zbiornika?

pk77 w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1544
Czy systemy high tech potrzebują innej filtracji niż low tech przy tych samych wymiarach akwarium? Moje pytanie wynika stąd, że widziałem wiele zbiorników low tech, które były prowadzone niemal bez fi...

Aquael Ultramax 1500 - stara czy nowa wersja?

Badman w Filtracja · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 8056
Od czwartku mam filtr Aquael Ultramax 1500 kupiony w pewnym sklepie za okazyjną cenę 594 zł. Niby to miała być nowa wersja lecz z tego co wyczytałem kosz zasysający powinien być innego kształtu. Jak ...

Czy mój system co2 jest nieszczelny?

Łoś w Technika CO2 · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2336
Cześć Od razu pisze aby się nie śmiać. Mam 300 litrowe akwarium i mam dozowanie co2 z sodastream. Jest butla sodastream, reduktor aquaartu, licznik bąbelków aqua artu, elektrozawór też aquaartu. Dzia...

Czy SUNSUN HW-704A jest cichy?

Łoś w Filtracja · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3824
Cześć Zastanawiam się nad drugim filtrem do moich 300 litrów jako biolog i znalazłem takie coś SUNSUN HW-704A ,z oczywistych względów zainteresowała mnie wersja bez UV i ogólnie nie najgorzej one wyg...

Statystyki

Ten temat przegląda 555 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (33585) było 11 sie 2026
 •  Liczba postów: 570933
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36924

•  Najnowszy użytkownik: dawid_szymczak

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 555 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.