Wymieniam świetlówki w swojej pokrywie 3x39W, 2x philips 865 + 1x grolux. Dzisiaj wymieniłem jedną 865 z przodu i tu moje pytanie w jakim odstępie czasowym wymienić kolejną za 4-5dni może być?
Zanim zastosujesz się do czyjejś rady zobacz jak to wygląda w zbiorniku u osoby która Ci radzi. Unikaj porad ludzi którzy zbiornik roślinny widzieli na zdjęciu a jest tu kilku takich.
roslinyakwariowe.pl w Oświetlenie· Odpowiedzi: 109 · Wyświetlenia: 103827
Fotografie: Maciej Michalski, Opracowanie: Piotr Baszucki
http://www.roslinyakwariowe.pl/images/stories/wiadomosci/2013/pazdziernik-2013/porownanie.jpg
Zapraszamy do obejrzenia por...
git66 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2426
Witam.
Posiadam obecnie 3 belki LED od Aquastel (dwie PLANT i jedną POWER)
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/oswietlenie/belki-modernizacje-pokryw/do-pokryw-100cm/aquastel-glass-plant-belka-900mm-pok...
ReD_ w Oświetlenie· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3086
Witajcie - mam dylemat i może Wy mi pomożecie w doborze wsymiany oświetlenia do kostki poniżej.
Obecnie mam Aquaela Leddy Slim 16W Sunny + Plant ale musze kombinowac aby było nad aklwarium bo jest za...
Ami w Oświetlenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1602
Witam.
Chcę wymienić świetlówki w mojej pokrywie i zastanawiam się czy lepiej włożyć standardowe świetlówki t8 czy zamienniki LED. Które rozwiązanie jest lepsze dla roślin?
clintoons w Oświetlenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1378
Hej,
Potrzebuje wymienić jedną belkę chihiros A901 na coś RGB, bo mam dosyć tego zimnego światła.
Planuje zostawić jednego chihiros i dołożyć do tego jedną lampę RGB, biorę pod uwagę:
https://sklep....
mar1977 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1876
Witam
Potrzebuję porady w związku z wymianą przejściem z oświetlenia HQI na ledy.Ale po kolei
Jak jest.
wymiary akwarium 180x60x60 powiedzmy typowy roślinniak.
Akwarium oświetla Lampa 2x80W t5 i 3x150...
Avona w Oświetlenie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1962
Cześć,
Mam akwarium 240l stylizowane na obszary zalewowe Amazonki. Aktualne oświetlenie to 2xT8: Grolux (8500K) i Sylvania Luxline Plus 865 (6500K). Ostatnio dokupiłam zestaw dodatkowego oświetlenia ...
mateusz2015_5102 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 6803
Witam. Mam problem z moją pokrywą akwariową, w której jest fabrycznie zamontowana zwykła świetlówka firmy polamp ze statecznikiem. Nie wiem jak zamontować nowe oprawki z świetlówką LED ponieważ nie wi...
TazzIsBack w Oświetlenie· Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 4741
Serwus,
Ostatnio dokupiłem LEDowe światełko dodatkowe do akwa i ledwo to zrobiłem, a padło mi wczoraj (na złość gdy sklepy zamknięte) główne w pokrywie Diversa z kompletu Startup 60 Profil. Pech mam o...
Lizur97 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1474
Witam, posiadam w swojej kostce 27l lampkę Deco Light jeszcze na starej technologii, czyli na świetlówce 11W. Chcę wymienić w niej moduł jednak można już tylko kupić nowszą wersję led (6W lub 3W). Czy...
Statystyki
Ten temat przegląda 787 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570935
• Liczba wątków: 48795
• Użytkownicy: 36925
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 787 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej