Akwarium 60x30x36 Filtr Tetra ex700 Technika Co2 1,5kg co2 24h Oświetlenie 2x24W Podłoze TROPICA PLANT GROWTH SUBSTRATE + Aquatic Pro Soil + Nature Soil Oliver Knott Nawożenie Potas Ferka , Ada Step2 RoslinyStaurogyne repens, rotala rotundifolia green, rotala rotundifolia red, hemianthus micranthemoides,rotala indica, bakopa caroliniana ... inne nie znam nazw
Akwarium ma już 6 tygodni. Żadnych problemów jak do tej pory nie było, poza kropkami na szybach. Rośliny już dwa razy były przycinane w celu zagęszczenia i ładnie odbijaja.
Pierwsze zdjecie jakie wstawie to bedzie z 2 dnia akwarium a za godzine wstawie aktualne. Pozdrawiam
Kolejne zdjecia akwarium bez 2 dni podawania co2. Swiatlo ograniczylem do 4 godzin i podaje 2 klikniecia ADA step2. Co2 uruchomie dopiero jutro. Prosze o informacje o roslinie widocznej na 2 zdjeciu. Bardzo mi sie podoba a nazwy nie znam.
Dokładnie prawa strona tez mi się nie podoba. Myślałem że jak będę przycinać bakope to stare pędy własnie tam będę umieszczać. Jeśli faktycznie ta roślina to eustralis stellata to jest rośliną problemową a u mnie rośnie jak w bajce , nic tylko sie cieszyć
Witam. Zamieszczam kolejne zdjęcia z życia akwarium Ogólnie mam problem żeby wykonać fajne zdjęcie. To co udało mi się ustrzelić i tak mocno się różni od tego w rzeczywistości. Ogólnie z ważnych informacji dodam że moja woda to 100% kranówka prosto z kranu, i dopiero od 4 dni podaje green brighty special lights.
Witam. Za kilka dni wyjeżdżam na urlop i pojawił się problem. Moje nawozy się powoli kończą a nowe dopiero będą po powrocie. Jedynie zostały mi nawozy których do tej pory nie były używane. Dokładnie to Easy-life FOSFO , PROFITO , NITRO , FERRO. Czy przed wyjazdem podać wymienione nawozy czy po prostu nic nie robić i zostawić akwarium bez obsługi. Proszę o informacje i cenne wskazówki.
Roślina ze zdjęcia o którą pytasz to Limnophila aromatica.
Jeśli chodzi o wyjazd na urlop to na pewno nic się nie stanie przez kilka dni bez nawozów oczywiście jeśli akwarium jest stabilne , możesz zmniejszyć oświetlenie na czas wyjazdu.
Limnophila aromatica To teraz juz wiem dlaczego ta roslina nie chce odbić po przycince. Z tego co wyczytałem to nie powinno się jej przycinać jak zwykłych lodygowców a ja własnie tak zrobiłem. Akwarium myślę ze jest bardzo stabilne. Od początku istnienia nie mam żadnych problemów z glonami. Swoja droga myślę ze to zasługa preparatów firmy AZOO PSB , 11in1, jestem naprawdę zadowolony z tych produktów.
Dane techniczne:
Akwarium optiwhite 100x50x50
Oświetlenie 150W hqi + 2 x 39W t5
Podłoże ADA Amazonia new
Nawożenie butla CO2 i EI
Rośliny:
-Hemianthus callitrichoides
-Eleocharis
-Pogostemon...
Mam do zaprezentowania kolejne wcielenie 144L. Tym razem postanowiłem zrobić coś na kształt fotostory z kolejnymi etapami rozwoju zbiornika. Akwarium zostało założone 22.11.2005 a fotka przedstawia sy...
Witam wszystkich to mój pierwszy post na tym forum. Nie wiem czy to coś odkrywczego i być może na nowo odkrywam ameryke ale chciałbym się podzielić moją koncepcją na aranżacje korzenia.
Zazwyczaj ...
Mam przyjemność zaprezentować fotkę mojej najnowszej aranżacji. Od dwóch miesięcy chodziłem dookoła tych kamieni i w końcu je wykorzystałem. Muszę powiedzieć że użycie kamieni i korzeni w jednym akwar...
Statystyki
Ten temat przegląda 275 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571013
• Liczba wątków: 48810
• Użytkownicy: 36936
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 275 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej