"Vetrino verde" Zielone Szkiełko - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

"Vetrino verde" Zielone Szkiełko

Liczba wyświetleń: 2605·Odpowiedzi: 8
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok
peterbud Słupsk
Akwarium 60x30x36
Filtr Tetra ex700
Technika Co2 1,5kg co2 24h
Oświetlenie 2x24W
Podłoze TROPICA PLANT GROWTH SUBSTRATE + Aquatic Pro Soil + Nature Soil Oliver Knott
Nawożenie Potas Ferka , Ada Step2
Rosliny Staurogyne repens, rotala rotundifolia green, rotala rotundifolia red, hemianthus micranthemoides,rotala indica, bakopa caroliniana ... inne nie znam nazw :D

Akwarium ma już 6 tygodni. Żadnych problemów jak do tej pory nie było, poza kropkami na szybach. Rośliny już dwa razy były przycinane w celu zagęszczenia i ładnie odbijaja.

Pierwsze zdjecie jakie wstawie to bedzie z 2 dnia akwarium a za godzine wstawie aktualne. Pozdrawiam

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

peterbud
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Słupsk

peterbud Słupsk
Zdjecia :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

peterbud

peterbud Słupsk
Kolejne zdjecia akwarium bez 2 dni podawania co2. Swiatlo ograniczylem do 4 godzin i podaje 2 klikniecia ADA step2. Co2 uruchomie dopiero jutro. Prosze o informacje o roslinie widocznej na 2 zdjeciu. Bardzo mi sie podoba a nazwy nie znam.

Obrazek

Obrazek

peterbud

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
mprusek Kraków
Wydaje mi się że to eustralis stellata. Fajny roślinniak tylko popracuj nad prawą stroną trochę.

mprusek
Ranga: Zaawansowany użytkownik

Miasto: Kraków

peterbud Słupsk
Dokładnie prawa strona tez mi się nie podoba. Myślałem że jak będę przycinać bakope to stare pędy własnie tam będę umieszczać. Jeśli faktycznie ta roślina to eustralis stellata to jest rośliną problemową a u mnie rośnie jak w bajce , nic tylko sie cieszyć ;)

peterbud

peterbud Słupsk
Witam. Zamieszczam kolejne zdjęcia z życia akwarium :)
Ogólnie mam problem żeby wykonać fajne zdjęcie. To co udało mi się ustrzelić i tak mocno się różni od tego w rzeczywistości. Ogólnie z ważnych informacji dodam że moja woda to 100% kranówka prosto z kranu, i dopiero od 4 dni podaje green brighty special lights.

Obrazek

Obrazek

peterbud

peterbud Słupsk
Witam.
Za kilka dni wyjeżdżam na urlop i pojawił się problem. Moje nawozy się powoli kończą a nowe dopiero będą po powrocie. Jedynie zostały mi nawozy których do tej pory nie były używane. Dokładnie to Easy-life FOSFO , PROFITO , NITRO , FERRO. Czy przed wyjazdem podać wymienione nawozy czy po prostu nic nie robić i zostawić akwarium bez obsługi. Proszę o informacje i cenne wskazówki.

Pozdrawiam

peterbud

Piotras200 Grodzisk Wielkopolski
Roślina ze zdjęcia o którą pytasz to Limnophila aromatica.

Jeśli chodzi o wyjazd na urlop to na pewno nic się nie stanie przez kilka dni bez nawozów oczywiście jeśli akwarium jest stabilne , możesz zmniejszyć oświetlenie na czas wyjazdu.

Piotras200
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Grodzisk Wielkopolski

peterbud Słupsk
Limnophila aromatica :) To teraz juz wiem dlaczego ta roslina nie chce odbić po przycince. Z tego co wyczytałem to nie powinno się jej przycinać jak zwykłych lodygowców a ja własnie tak zrobiłem. Akwarium myślę ze jest bardzo stabilne. Od początku istnienia nie mam żadnych problemów z glonami. Swoja droga myślę ze to zasługa preparatów firmy AZOO PSB , 11in1, jestem naprawdę zadowolony z tych produktów.

Pozdrawiam

peterbud

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

250l OW nowe szkiełko

miki1200 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3318
Dane techniczne: Akwarium optiwhite 100x50x50 Oświetlenie 150W hqi + 2 x 39W t5 Podłoże ADA Amazonia new Nawożenie butla CO2 i EI Rośliny: -Hemianthus callitrichoides -Eleocharis -Pogostemon...
1.jpg

[54l] Zielone

Visitor w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1282
Wymiary: 60x30x30, profilowane Oświetlenie: 2x24W phillips Nawożenie: TNP, KNO3, K2SO4, KH2PO4 CO2: butla 1,5kg Podłoże: zwykły żwirek Filtracja: Elite Crystal Flo 20 Woda: RO + sera...

025l - Zielone wzgórze

QbaZ w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1779
Start: 23.12.2009r. Zbiornik: 40x20x25 Oswietlenie: 11W atman dr-35 Ogrzewanie: brak Podłoże: AquaSubstrate brązowe Dekoracje: Skały i korzenie Filtracja: Aquael FZN-1 Co2: Bimbrownia Nawo...

Kolejne zielone

RedBaron w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 43 · Wyświetlenia: 21305
Mam do zaprezentowania kolejne wcielenie 144L. Tym razem postanowiłem zrobić coś na kształt fotostory z kolejnymi etapami rozwoju zbiornika. Akwarium zostało założone 22.11.2005 a fotka przedstawia sy...

Zielone drzewo w akwarium

and80 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1900
Witam wszystkich to mój pierwszy post na tym forum. Nie wiem czy to coś odkrywczego i być może na nowo odkrywam ameryke ale chciałbym się podzielić moją koncepcją na aranżacje korzenia. Zazwyczaj ...

Krewetkarium [zielone wzgórze]

futermelok w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2605
Witam chciałbym zaprezentować mój zbiornik. Krewetkarium : pojemność 20 litrów oświetlane kompaktem 11W, filtracja kaskada aquaszut, brak CO2 i nawożenia. Obsada to 10 szt C.babulti [green]....

Nie ma to jak zielone... ;-)

RedBaron w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 68 · Wyświetlenia: 24698
Mam przyjemność zaprezentować fotkę mojej najnowszej aranżacji. Od dwóch miesięcy chodziłem dookoła tych kamieni i w końcu je wykorzystałem. Muszę powiedzieć że użycie kamieni i korzeni w jednym akwar...

Statystyki

Ten temat przegląda 275 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571013
 •  Liczba wątków: 48810
 •  Użytkownicy: 36936

•  Najnowszy użytkownik: m_d

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 275 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.