Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
-

roslinyakwariowe.pl
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Kraków
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Powiązane tematy
Witam
W związku z problemami z filtrem zastanawiałem się aby zmienić aranżacje. Mam odwieczny problem z utrzymaniem akwarium bez glonów. Wieczne pomiary wody, wieczne obliczenia czego ile. Mam głównie...
Witam .Jak często trzeba zmieniać podłoże w akwarium roślinnym i jak to zrobić nie odławiając ryb.
Witam
Od ~miesiąca stałem się ponownie (po dłuuuugiej przerwie) posiadaczem akwarium (80x35x24, panoramiczne 102l), niestety jak to zwykle bywa najpierw się robi potem myśli :(
Tzn, akwarium robiłem t...
Cześć,
Mam działające akwarium 54l i myślę o zmianie aranżacji w środku.
Zainspirowany jedną z aranżacji chciałbym odrobinę podwyższyć prawą stronę akwarium i zrobić taką wysepkę podwyższoną o około ...
Witam serdecznie.
Obecne akwarium posiadam od 3 miesięcy, Podłoże to Tetra active substrat przykryte piaskiem.
Niestety zaufałem sprzedawcy i dopiero po czasie doczytałem, że to podłoże nie powinno by...
Witam. Mam paskudny o ostrych krawędziach żwirek biało - czarny , krzemowo-kwarcowy i zamierzam go wymienić. Kupiłam czarny żwirek kwarcowy okrągły.
Poprosiłam o substrat podżwirowy i moja wina bo nie...
Cześć,
Przyszła pora na zmianę podłoża. Dotąd miałem substrat Tropica, a na nim żwir. Przez rok sprawował się świetnie, potem trzeba było coraz mocniej nawozić. Teraz tylko jest miejsce rozwoju sinic....
Witam, chciałbym zmienić podłoże w swoim akwa. Było to moje pierwsze akwa do nauki, więc na dnie leży żwir. Nie ma sensu chyba stałe nawożenie tego wyjałowionego piachu. Nie stać mnie na substrat więc...
Witam, swoją przygodę z akwarystyką zacząłem dość niefortunnie. Mam na dnie zwykły żwirek, który mi się nie podoba strasznie. Chciałbym teraz zmienić podłoże na np. Nature Soil lub Amazonia. Oczywiści...
|