Zamienniki świetlówek "akwarystycznych"
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Bardzo często spotykamy się z przypadkiem, gdy tradycyjny produkt dedykowany na potrzeby akwarystyki jest niemal dwukrotnie droższy niż jego protoplasta....
Czytaj węcej »
-

roslinyakwariowe.pl
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Kraków
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Powiązane tematy
Fotografie: Maciej Michalski, Opracowanie: Piotr Baszucki
http://www.roslinyakwariowe.pl/images/stories/wiadomosci/2013/pazdziernik-2013/porownanie.jpg
Zapraszamy do obejrzenia por...
Witam serdecznie czy macie jakieś namiary na serwisy filtrów akwarystycznych potrzebuje naprawić filtr hydor profesional 250 bo mi cieknie już wymieniałem oringi w głowicy i dalej jest wyciek. Serdecz...
Cześć,
Mam akwarium 240l stylizowane na obszary zalewowe Amazonki. Aktualne oświetlenie to 2xT8: Grolux (8500K) i Sylvania Luxline Plus 865 (6500K). Ostatnio dokupiłam zestaw dodatkowego oświetlenia ...
Witam,
prowadzę zbiornik 25l, a w nim zmagam się z szeregiem problemów: glony nitki, "futerko" na liściach Ludwigii, żółknące stare liście, gnicie starych liści od brzegów, odpadanie liści,...
Witam wszystkich maniaków i maniaczki szeroko pojętej akwarystki.
Chciałbym prosić o pomoc oraz podpowiedzi w wyborze UPS, na co zwrócić uwagę? Ewentualnie jeśli możecie podesłać polecane, przykładowe...
WItam koleków. Zastanawiam sięod jakiegoś czasu nad zmianą oświetlenia z T5 na LED. Mój zbiorniczek to JUWEL RIO 180. W chwili obecnej zbiornik działa na 2xT5 od Juwela, są to świetlówki 1xCOLOR i 1xD...
Witam,
Zakupiłem lampę Odyssea Quad 4X54W.
Chciałem się dowiedzieć czy świetlówki które są w zestawie fabrycznym 2x 6500k, 2x 8500k będą OK. Mam raczej średnio wymagające rośliny.
Zbiornik 240L - 12...
Witam
Prosiłbym was o opinię poradę jak rozwiązać kwestie z oświetleniem.
Posiadam Akwarium 80x35x45 roślinne, razem z pokrywą gdzie mam zamontowane.
2x biale to 22 w/m i 3200 lm/ LED 8520
1 x plant ...
Witam,
może cieawe byłoby prowadzić ranking testów akwarystycznych? Jest ich trochę i to różnych firm, jedne sprawują się lepiej inne gorzej. Takie zestawienie na pewno by pomogło w wyborze odpowiedn...
C Czy da rade podpiąć statecznik elektryczny 2x36w do świetlówek 18w , 2 lub 4 .
J ak bedzie wygladał schemat ? :D
|