Wysyłka roślin - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Wysyłka roślin

Liczba wyświetleń: 840·Odpowiedzi: 2
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok

24 mar 2013, 00:13 Wysyłka roślin  (#1)  

Witam. Być może temat się powtórzy niestety nie znalazłem odpowiedzi na tym forum dlatego go założyłem. W związku z tym że sporo osób jest zainteresowanych moimi roślinami chciałbym je w końcu spieniężyć. Niestety są dość duże odległości między nami i musiała by być to wysyłka. Możecie powiedzieć mi jak fachowo przygotować paczkę do wysyłki roślin aby doszła w nienaruszonym stanie?

lucypper
Ranga: Początkujący

jedrek1911 Kraków

24 mar 2013, 00:40   (#2)  

Przy obecnych temperaturach wysyłka nawet dobrze zapakowanych roślin jest ryzykowana.
Ja bym poczekał aż się ociepli tak przynajmniej do okolic -5 st.
Co do pakowania, to ja pakuję rośliny wyjęte prosto z akwa do szczelnych woreczków strunowych, następnie w folię bąbelkową, potem w pudełko (najlepiej nieduże i płaskie), a całość do koperty bąbelkowej. Jeśli roślin jest dużo i wysyłam paczką to woreczki strunowe, folia bąbelkowa (nie żałować) i karton.
Jak dotychczas roślinki docierają w dobrej formie.

Pozdrawiam
jedrek

jedrek1911
Ranga: Zaawansowany użytkownik

Miasto: Kraków

matu Gdańsk

24 mar 2013, 00:47   (#3)  

roślinki kładziesz na papierowy ręcznik, zawijasz dookoła i do worka z niewielką ilością wody.
do większego kartonika, naokoło gazety, będzie ok

jak na zdjęciu poniżej tylko ciut więcej wody i cała roślinka ma być owinięta

matu
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Gdańsk

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

YouTube

Test roślin z 3 sklepów

Piotr Baszucki w Rośliny · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 232
Untitled-2.jpg

Doświetlanie roślin nad akwarium

Przemek1979 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1940
Cześć, szukam informacji na temat oświetlenia roślin nad akwarium (filodendron itp) czy ktoś może się podzielić zdjęciem, nazwa lampy info gdzie mogę coś takiego zakupić? Dziękuję i pozdrawiam serdecz...
YouTube

Film Temperatura dla ryb i roślin w akwarium.

Jacek Pawłowski w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1584
Hej Ciekawe rozważanie na temat temperatury w akwarium .
IMG_20260308_184419879.jpg

Oświetlenie pod pokrywę dla czerwonych roślin

realfish888 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2565
Szukam rozwiązania z oświetleniem dla mojego akwarium 140l (100x40). Chciałabym aby czerwone rośliny zrobiły się czerwone, ale też żeby światło dało się umieścić pod pokrywą. Póki co znalazłam tylko S...
s.jpeg

Opracowano szkło zwiększające przyrosty roślin

Piotr Baszucki w Rośliny · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2728
Amerykański startup UbiQD opracował i przetestował szkło laminowane polimerem zawierającym kropki kwantowe dzięki czemu pasywnie przekształca fotony UV oraz niebieskie w fotony czerwono-pomarańczowe. ...
YouTube

Film - Dwie ważne porady przy przycinaniu roślin

Jacek Pawłowski w Sprzątanie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2653
Hej Film po niemiecku. Pachi omawia zagadnienie jak przycinać rośliny w akwarium. ?si=IWYDhJdsmvKhOg3L
podloza-przeglad.jpg

Wielka batalia podłoży aktywnych dla roślin

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 10107
porownanie-podlozy-akwariowych.jpg Opinie w internecie często pisane są na zamówienie, postanowiliśmy zatem stworzyć rzetelną bazę recenzji podłoży akwarystycznych opartych wyłącznie na ankietach pr...

Szukam pokrywy na 300 litrów(120x50cm) dla roślin akwariowyc

Łoś w Oświetlenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3346
Witam Posiadam akwarium 300 litrów(120x50) z pokrywą Aquastel z dwiema tubami led 30 watt więc mam w sumie 60 watt led. Czyli bardzo mało. Chciałbym celować w kierunku roślin bardziej wymagających. T...

Wysyłka roślin

Lejla w Rośliny · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3223
Chciałbym zacząć sprzedawać rośliny z przycinki tylko pytanie czy zapakowanie ich w woreczki strunowe i odrobiną wody po prostu żeby było wilgotno wystarczy? Czy trzeba np heatpack?

Wzrost roślin a GH

Hagar w Rośliny · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2743
Witam wszystkich, jakie rośliny szybko-rosnące dadzą radę przy GH= 15,4 on, Ca 85 mg/l, Mg 15 mg/l? Czy przy tak ....banej wodzie trzeba już się bawić w RO?

Statystyki

Ten temat przegląda 431 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570947
 •  Liczba wątków: 48798
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 430 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.