Witam, jak w temacie.
wiem że prętniki mają tendencję do obrzerania [zwłąszcza podczas tarła] wgłębki, pisti wodnej, ale jak reagują wobec peli i heńków?
Nie zmasakruję sobie przypadkiem moich roślin gdy w zbiorniku wyląduje para prętników na wytarciu?
[w akwarium standardowo jest wglębka]
dzięki za szybkie info
trochę samiec moze napsuć.mi heńka nie ruszał ale rotali wszystkie listki obskubała od góry tak ze prawie kikuty zostały.a na dodatek u mnie redki i rili miały do nich awers i nie wychodziły z ukrycia.prętniki nieżle patrolowały teren i znalazły nowego właściciela
roslinyakwariowe.pl w Zwierzęta· Odpowiedzi: 89 · Wyświetlenia: 89901
military1.jpg
Każdy, kto w swoim akwarium ma zaaranżowane kamienie, korzenie lub inne dekoracje - ma na nich również... glony. Tak, w naszych galeriowych akwariach też są! Przetestowaliśmy wszystko ...
Zamulacz w Zwierzęta· Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 16488
Cześć
Mam haremik prątników karłowatych (2+1), ostatnio odbyło się tarło, wykluły się młode, samiec o nie dba, je tyle co zwykle.
Jakieś 5 dni temu zauważyłem, że podczas przeganiania samicy, samiec ...
sebastianos19900 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 4441
Witam, kupiłem w zoologicznym harem prętnika karłowatego w tym jeden miał być samiec i dwie samice.
I mam pytanie czy mógł by ktoś zerknąć na film niżej i to potwierdzić bo niestety wydaje mi się że m...
bbaloniasty w Zwierzęta· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 13986
Witam! Prętniki karłowate kupione tydzień temu, aklimatyzowane przez dwie godziny dolewaniem po trochu wody z akwarium do ich `kojca`. Akwarium 54l, krewetki, otoski, bystrzyki amandy, dużo roślinnośc...
Pływający z rybami w Zwierzęta· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2186
Mam problem z moim prętnikiem polegający na tym, że sporo odbiega wyglądem od osobników które widuję na zdjęciach czy filmikach w internecie. Prętnik jest strasznie chudy, ma zapadnięty brzuch, a powi...
slavoog w Zwierzęta· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2233
Proszę o poradę w temacie prętników karłowatych.
Miałem parkę tych ryb, podobnej wielkości, niestety samica chyba ma za dużo siły lub czegoś innego :) jednego samca zamęczyła - niestety na śmierć. D...
Kyle w Zwierzęta· Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 8893
Witam,
trzymał ktoś może prętniki karłowate w akwarium bez pokrywy? Ciekawi mnie czy jest opcja trzymania ich w akwarium gdzie temperatura powietrza nad taflą wody to ok 20-22 stopnie, a temperatura ...
arkosw w Zwierzęta· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2960
Witam. Chciałbym zapytać czy w wodzie o takich parametrach:
ph 7,4
gh 9
kh 4
Może być pielęgnica ramireza ? Żyć pewnie będzie, ale czy się wybrawi ? A prętnik karłowaty ? Akwarium 60l 60x30x35 dużo k...
zegancio w Zwierzęta· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1648
Witam.Z racji przygotowań przeprowadzki do nowego większego zbiornika (160l) myślę powoli o obsadzie. Na pewno pozostaną Gurami mozaikowe (parka) oraz harem Prętnika karłowatego.Oczywiście Otoski i Ko...
Statystyki
Ten temat przegląda 491 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571006
• Liczba wątków: 48807
• Użytkownicy: 36935
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 491 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej