Echinodorus Ozelot - dobry czy zły objaw?
Utrzymanie czystości i opieka nad akwarium. Rutynowe czynności serwisowe i sposoby radzenia sobie z nimi.
Witam!
Trzymam u siebie Echinodorusa Ozelota. Przez ostatnie 2 lata był zielony. Dzisiaj, tydzień po przycince, wyszły zza kamienia dwa liście- pomarańczowe. Nigdy nie robił mi takich psikusów  . Ostatnimi czasy zmieniło się sporo, gdyż dorobiłem się CO2 i zacząłem stosować EI.
Czy to dobry objaw?
Może efekt nadmiarów?
To jest Echinodorus Ozelot Green, czy może jednak Red?
Parametry wg. kalkulatora:
Dziennie Tygodniowo [mg/l]
żelazo, Fe 0,0541 0,38
mangan, Mn 0,0223 0,16
miedź, Cu 0,0033 0,02
cynk, Zn 0,0077 0,05
bor, B 0,0062 0,04
molibden, Mo 0,0013 0,01
kobalt, Co 0,0004 0,00
Potas, K+ 2,13 14,93
magnez, Mg+2 1,00 7,00
Azotany, NO3- 1,43 10,03
fosforany, PO4-3 0,17 1,16

-

pondito
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Piaseczno
Całkowicie normalne - zobacz u mnie w aktualnej aranżacji na EI, jest tak samo. Tylko się cieszyć z czerwonych roślin na EI 
-

AdamW
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Gdynia
-
Powiązane tematy
Zapraszam do podpatrzenia kilku wskazówek na najnowszym filmie ekipy Green Aqua z Węgier:
Zapraszam do obejrzenia filmu Rafała Kozery z Akwa Gadki.
Witam,
Na wstępie przepraszam, za umieszczenie tego typu pytania w tym miejscu,jednakże jest to jedyne miejsce na Forum w którym mogę założyć Post ( w pozostałych a dokładnie w Pielęgnacje - rośliny ...
Wszystko ładnie rośnie poza mchami, pełno w nich nitek i są takie pociemniałe. Zbiornik 300L. Świecę 0,9W/L i sporo nawoże solami, do tego sporo Co2, wygląda to tak:
Witam
Jakie są obiawy niedoboru mikro, pytam bo zbiornik 200l ma dwa miesiące, nie ma większych problemów tylko LUDWIGIA MINI RED dostaje małe zniekształcone liście tak jak - coś podobnego do papalony...
Zamówiłem w jednym sklepie przez internet trochę roślin.Na kilku z nich są jakieś ciemne ,czarne narośla a na innych końcówki liści czarnieją.Akwarium trzeci dzień od założenia.Na trzeci dzień dodałem...
Odechciało mi się czyścić co kilka dni katą bankomatową szyby, chętnie bym zakupił https://sklep.roslinyakwariowe.pl/czyscik-magnetyczny-flipper-float-nano-szyba-p-40428.html .
Ktoś uż...
Witam
Wracam do akwarystyki po kilkuletniej przerwie. Będę zakładał nowy zbiornik i chcę mieć w nim mchy i rośliny trawnikowe. Zastanawiam się jak podejść dobrze do tematu nawożenia od samego początku...
Od kilku miesięcy mam problem z klarownością wody. W wodzie pływa dużo czegoś co przypomina kurz/pył. Filtracja nie może tego wyłapać nawet z watą. Te drobinki da się zauważyć gołym okiem. Nie jest to...
Witajcie
Jakiś czas temu kupiłem w sklepie akwarystycznym Echinodorusa (nie pamiętam gatunku). Miał 5 owalnych, zielonych liści i 3 czerwone lancetowane. Po kilku tygodniach został mi jeden zielony, a...
|