Unimax 250 -- brak mocy - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Unimax 250 -- brak mocy

Liczba wyświetleń: 580·Brak odpowiedzi
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
AdamA Warszawa

22 lip 2012, 15:35 Unimax 250 -- brak mocy  (#1)  

Od ponad roku działał bez zarzutu.
Wczoraj dokładne czyszczenie po około miesiącu ciężkiej pracy.
Złożony dokładnie, podłączony przez kilka godzin pracował prawidłowo.
Wieczorem zaczął nieco hałasować, co do niego nie podobne, regułą jest, że trzeba sprawdzać, czy jest podłączony, bowiem pracuje bezszelestnie.

Teraz wirnik działa i nie hałasuje, natomiast podłączony bardzo słabo pompuje wodę, bez wkładów również.
Objawy podobne do zapowietrzenia, lecz potrząsanie nic daje.
Wężę sprawdzone, nie pozaginane i przepustowe.

Czy miał ktoś podobny objaw?

AdamA
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Warszawa

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

rurki_przelewowe.PNG

Gdzie kupię rurki przelewowe do Aquael Unimax ?

Badman w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1728
Szukam rurek przelewowych jak na dołączonym zdjęciu ? Kilka dni temu kupiłem Aquael Ultramax 1500 lecz dla mnie te standardowe rurki to porażka, chcę zastosować sprawdzone z Unimax'a lecz jeśli znajdę...
IMG20240507113805.jpg

I kola 250 zawory

guzi75 w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1350
Witam jestem w trakcie czyszczenia filtra i czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak wymienić uszczelki w zaworach wszędzie już posmarowałem ale zaworu nie umie rozebrać jak się dobrać do uszczelek...
ikola 250.PNG

Wirnik IKOLA CLASIk 250

guzi75 w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1137
Witam, chciałem się spytać forumowiczów, którzy mają lub mieli filtry Ikola Classic. Chodzi o wirnik łopatki, czy we wszystkich klasykach, (mój -250) wirniki łopatki są takie miękkie, jak by z gumy, m...
YouTube

Brak prądu Ups

Martino w Filtracja · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 8301
Cześć. Zastanawiam się nad zakupem jakiegoś podtrzyma energii w razie braku zasilania. Średnio znam się do takich urządzeniach. Czego wy używacie Do zapewnienia ciągłego zasilania w swoich zbiornikach...
Image1676385883.801088.jpg

Brak prądu a filtr kubełkowy

llukasik26 w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2666
Witam, niestety na dniach planowane jest wyłączenie prądu na około 8h - posiadam filtr kubełkowy Fluval 207. Jakieś porady? Zalecenia? Uduszenie bakterii w po prostu wyłączonym filtrze jest jak w bank...

EHEIM PROFESSIONEL 4+ 250 - smarowanie na rozruch

pk77 w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1592
U mnie przygotowania do usprawnienia akwarium ruszyły pełną parą. Właśnie rozpakowałem Eheima (model w temacie), i planuję go jutro podłączyć pod moje akwarium "z robakami" :D Jest jeden pr...

Ustawienie mocy na kubłach w 3 tyg akwarium

radziu1313 w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1362
Witam koleżanki i kolegów! Mam do Was pytanie dotyczące cyrkulacji w moim świeżo założonym akwarium. Zbiornik ma 200 litrów, stoi w nim spory korzeń, a tył obsadzony jest szybko rosnącymi roślinami....

Unimax 500 - pytanie do posiadaczy

Badman w Filtracja · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 7394
Ponieważ na wiosnę zamierzam kupić akwarium Aquael Glossy 100, czyli pojemność 215 l wcześniej chcę zakupić filtr kubełkowy Unimax 500. Aktualnie mam Unimax 150, który filtruje akwarium 112 l, kolega ...

Akwarium 112 litrów i kubełek na 250 litrów

Anonim 59529 w Filtracja · Odpowiedzi: 59 · Wyświetlenia: 17834
Witam Posiadam akwarium 112 litrów oraz filtr kubełkowy Eheim z serii professional 4+ za 700 zł(niestety nie pamiętam dokładnego oznaczenia). Filtr ten jest dedykowany do akwarium 250 litrów. Miałem ...

Unimax 500 nie leci z jednego z wylotów

marlowe w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1488
Filtr unimax 500 mam od jakiś ośmiu lat, jednak od dobrych 5 lat nieużywany. Jak wiadomo model ten ma dwa wloty i dwa wyloty. Dziś w wannie próbowałem go reanimować, woda szybko przepływa tylko z jedn...

Statystyki

Ten temat przegląda 222 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570937
 •  Liczba wątków: 48796
 •  Użytkownicy: 36925

•  Najnowszy użytkownik: Piorunek112

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 221 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.