Witam, zakupiłem atomizer, i pracuje od wczoraj czyli 13.03.12r mgiełka jest widoczna, zrobiła się przyducha, a test na co2 pokazuje że nadal jest mało co2, o co chodzi, bo nie kumam. Jak miałem kostkę z lipy test pokazywał ze jest ok, testów żadnych nie robię
mentos1212 napisał(a):Witam, zakupiłem atomizer, i pracuje od wczoraj czyli 13.03.12r mgiełka jest widoczna, zrobiła się przyducha, a test na co2 pokazuje że nadal jest mało co2, o co chodzi, bo nie kumam. Jak miałem kostkę z lipy test pokazywał ze jest ok, testów żadnych nie robię
Za mało tlenu w wodzie. Musisz zwiększyć mieszanie się górnych warstw wody, powierzchnia niech lekko faluje.
"Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił Twego prawa do ich głoszenia." - Voltaire
Witam, odswieze troche temat zeby nie zakladac nowego, załozyłem atomizer do wejscia filtra HW-302, i gdy podłączyłem zaczeły ci jakis czas wylatywac duze bąble z wylotu, zrobiłem to dlatego ze zaczeła mnie denerwowac mgiełka w akwa, ma ktos z was tak podłączone? poradzi mi ktos co mam zrobic by było ok?
Sprawdz ofertę SERY posiadają w ofercie ciekawy reaktor CO2 na forum jest kilka postów gdzie jego użytkownicy pozytywnie wypowiadają się na jego temat.
akwaAmator w Technika CO2· Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 10496
Hej
Co polecacie do rozpuszczania co2 z butli w zbiorniku 300L ?
z dyfuzorów znalazłem takie coś
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/technika-co2/dyfuzory/diffuser-special-dyfuzor-akrylowy-ceramiczn...
Anonim 43689 w Technika CO2· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1931
Po 3 tygodniach pracy zaczął puszczać lewe bąble na styku z uszczelką. Da radę coś z tym zrobić z tym badziewiem czy z założenia już do kosza ? W nocy te świstanie bąbli zaczyna mnie irytować....
coolfon1988 w Technika CO2· Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 9615
Witam czy do dozująć co2, tabela po niżej zawsze się sprawdza. Aktualnie nie mam obsady ale słyszałem że bywają odchylenia od tabeli i przy większej zawartości co2 ryby żyją.
Aktualnie mam Ph 6,4/6,6 ...
arkkab w Technika CO2· Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 5873
Witajcie,
z pamięcią bywa różnie i tym razem nawaliłem. Dałem złe proporcje ACE w stosunku do wody jak i schowałem w szafce pojemnik z ACE i atomizerem co2 i zapomniałem o nim na 2 dni(mam drugi). Ni...
maciekm88 w Technika CO2· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1405
Witam wszystkich zainspirował mnie Nowy Atomizer pewnej znanej firmy, ich koszt to około 100/150zl a mój koszt 7zł :)
Niestety nie mam pełnej foto realizacji bo nie wiedziałem czy zadziała, ale spraw...
attyla w Technika CO2· Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 5589
kupilem atomizer wielkosci s taki maly zielony. mam tez butle co2 i reduktor z rotametrem, zaworek cammozi i elektrozawor.butla nabita. problem jest taki za male cisnienie i mgielki brak . z atomizera...
Statystyki
Ten temat przegląda 239 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571008
• Liczba wątków: 48808
• Użytkownicy: 36936
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 239 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej