do użytkowników Super Jet Filter - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

do użytkowników Super Jet Filter

Liczba wyświetleń: 1292·Odpowiedzi: 3
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Witam
Czy ktoś odważył się na rozebranie pompy tak jak na załączonym zdjęciu? W nocy filtr mi zaczął buczeć aż się obudziłem szybko wyłączyłem z prądu po chwili włączyłem,działał z 5 minut jak należy potem zaczęło się znowu te buczenie.Przyznam się,że się trochę boję rozkręcać pompę stąd moje pytanie czy ktoś już to robił,czy to potem łatwo się składa?
Pozdrawiam
Jacek Pawłowski

Jacek Pawłowski
Ranga: Z dużym doświadczeniem

10 mar 2012, 12:30   (#2)  

Jacku, sądząc po załączonym obrazku, nie jest to zbyt skomplikowana konstrukcja.
Jedyną obawą może być dodatkowe powlekanie uszczelki specjalnym silikonem.
Niektóre pompy ogrodowe właśnie tak mają( np. ogrodowe), i po rozkręceniu uszczelka nie nadaje się do ponownego docisku, trzeba ją zwyczajnie wymienić.

aquamateo

Wspieram stronę kontem Premium

maslo_82 Poznań

10 mar 2012, 12:31   (#3)  

Rozkręcaj, nie ma problemu z tym.

http://www.akwarysci-poznan.pl/forum/sh ... ight=iwaki

http://www.akwarysci-poznan.pl/forum/sh ... ight=iwaki

Jak by się okazało że pompa siadła co jest prawie nie możliwe, to przy odrobinie szczęścia kupisz na allegro używaną za śmieszne pieniądze, trzeba będzie tylko papierm ściernym ogołocić ja z farby.

maslo_82

Miasto: Poznań

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

10 mar 2012, 12:56   (#4)  

Witam
Dzięki chłopaki za podpowiedzi.
Edit:
Okazało się,że nie muszę rozbierać pompy.Otworzyłem drzwi szafki i buczenie ustało,zamknąłem je i buczenie się pojawiło.Otworzyłem szafkę poprawiłem węże aby nie dotykały drzwiczek na których wiszą nożyczki i nastała cisza :D .Pewnie nożyczki wpadały w wibrację i wydawały odgłos buczenia.
Pozdrawiam
Jacek Pawłowski

Jacek Pawłowski

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

IMG_8291.jpeg

Invital filter pro

korkozałr w Filtracja · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 5023
Witam! Czy ktoś z Państwa kupił i używa owe kulki ? Zdaje się, jest to nowość. Cena przystępna i jestem ciekaw jakości. https://www.invital.pl/invital-filter-pro-1000ml
skimmer-aquael-1.jpg

Skimmer Aquael SAS Filter 500 - nowość

Piotr Baszucki w Filtracja · Odpowiedzi: 66 · Wyświetlenia: 21106
skimmer-aquael-1.jpg O ostatnim roku Aquael zakupił w naszym sklepie wszystkie dostępne skimmery powierzchni wody...wiedzieliśmy, że szykują coś nowego...i o to jest :) Niebawem pierwsze testy, pók...
YouTube

Aquael Ultra Filter - kilka pytań

Badman w Filtracja · Odpowiedzi: 39 · Wyświetlenia: 24046
Po nowym roku zamierzam wystartować z 2-im akwarium lecz nie zdecydowałem co do filtra. W sklepie jest Aquael Ultra Filter https://sklep.roslinyakwariowe.pl/filtracja/filtry-zewnetrzne/fil...
YouTube

Jaki filter zewnętrzny do 60l?

leon30 w Filtracja · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4375
Witam. Mam pytanie odnośnie filtra zewnętrznego do akwarium o pojemności 60l. Chciałbym kupić filtr tetra ex 600 plus podaje link: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/filtr-zewnetrzny-tetra-plus-p-15176...
DSC_0029_3.JPG

CHIHIROS Super Jet Filter ES-150

zdybu w Filtracja · Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 22523
Witam pare slow i wlasnych zdjec na temat filtra marki Chichiros. Kilka danych wedlug producenta: Filtr kubełkowy ze stali nierdzewnej do akwarium 30-60cm długości. Filtry należy stosować wyłącznie do...
YouTube

Unimax 500 opinie - pytanie do użytkowników tego filtra

marlowe w Filtracja · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2121
Mam pytanie odnośnie rurek wylotowych w tym filtrze. Domyślnie producent zaleca na jednym wylocie zamontować deszczownie a druga wew. akwarium. Tylko pytanie bo u kupla właśnie z tej drugiej rurki lec...

Mały filter zewnętrzny z wbudowaną grzałką

Om3n84 w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2571
Witam. Szukam jakiegoś filtra zewnętrznego z wbudowaną grzałką, dla kostki 30L. Wiem że malutki ale chce zrobić małą kostkę iwagumi - dywan i skały do tego białe tło i nie chce żeby grzałka i filtr ...

Unimax 250 - opinie użytkowników

sergiusz1988 w Filtracja · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 1795
Witam, proszę o opinię użytkowników tego filtra. Pozdrawiam

Chihiros Metal jet pipe

satek w Filtracja · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3135
Mam pytanie do użytkowników wlotu/wylotu Chihiros Metal jet Pipe Na rurkach jest nakładka. Czy ona do czegoś służy? Czy da się ściągnać rurkę z prefiltrem oraz wylot? Czy da się skierować wylot pod i...

Aquaszut Turbo N 550 czy Aquael Turbo Filter 500 ?

Badman w Filtracja · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 5871
Lada dzień przejście na akwarium 112 l, podstawowym filtrem będzię filtr zewnętrzny który aktualnie używam czyli Unimax 150. Dodatkowo zamierzam wstawić filtr wewnętrzny. Rozważam zakup Aquaszut Turbo...

Statystyki

Ten temat przegląda 296 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570990
 •  Liczba wątków: 48802
 •  Użytkownicy: 36933

•  Najnowszy użytkownik: alek_bin

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 296 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.