Czy z "trawnikiem" nic się nie stanie? - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Czy z "trawnikiem" nic się nie stanie?

Liczba wyświetleń: 942·Odpowiedzi: 1
Utrzymanie czystości i opieka nad akwarium. Rutynowe czynności serwisowe i sposoby radzenia sobie z nimi.
Zaloguj się, aby zmienić widok
GOLUMN Inowrocław
Mam pytanie odnośnie roślinek na trawnik a konkretnie o Eleocharis parvula oraz Echinodorus latifolius.
Czy takie rybki jak Bocja wspaniała,Cierniooczek Myersa (Piskorek Myersa),Kirysek spiżowy (metaliczny),Kiryśnik czarnoplamy nie zaszkodzą w/w roślinką?

GOLUMN
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Inowrocław

31 sty 2012, 15:40   (#2)  

Czesc bocje wspaniałe,kiryski i kirysniki mogą ci powyrywac trawniczek

Bartolini515
Ranga: Początkujący

Powrót do Sprzątanie

Powiązane tematy

Image1719866089.144857.jpg

Niedające się usunąć białe smugi na szybie

AquaMolitor w Sprzątanie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 9804
Panowie, krew mnie zalewa. Nie jestem w stanie usunąć smug i zacieków z szyby. Akwa nie jest do końca zalane (i nie będzie). Kiedy kładę na zbiorniku pokrywę (na razie jest tymczasowa, jutro zamawia...
20240428_175807.jpg

Jak prowadzić akwarium, żeby ciągle nie testowac wody.

aureum w Sprzątanie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 7840
Witam, Mam od 14/11/23 akwarium 72l. 3 rodzaje roślin. Moczarkę, kryptokoryny i anubiasy. Czy da się prowadzić jakos akwarium zeby ciagle nie testować wody co tydzień? Obecnie co niedziele robie p...
YouTube

Mineralizacja RO w akwarium czy przed podmianą wody

Piotr Baszucki w Sprzątanie · Odpowiedzi: 48 · Wyświetlenia: 52166
Zapraszam do podpatrzenia kilku wskazówek na najnowszym filmie ekipy Green Aqua z Węgier:
YouTube

Myjka kuchenna czy gąbka Seachem?

Piotr Baszucki w Sprzątanie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 4652
Zapraszam do obejrzenia filmu Rafała Kozery z Akwa Gadki.

Flipper Cleaner czy warto ?

Badman w Sprzątanie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 10313
Odechciało mi się czyścić co kilka dni katą bankomatową szyby, chętnie bym zakupił https://sklep.roslinyakwariowe.pl/czyscik-magnetyczny-flipper-float-nano-szyba-p-40428.html . Ktoś uż...

Coś nie tak z Eleocharis Parvula

wojtekszuminski w Sprzątanie · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 16698
Witam mam taki problem z roślinką, od jakiegoś miesiąca od posadzenia roślinka w ogóle się nie zakorzeniła kompletnie zero korzeni. A zauważyłem to dopiero dzisiaj jak jedna sadzonka podniosła się do ...

Zielona woda w akwarium - co jest nie tak?

kirmik1 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 30 · Wyświetlenia: 23368
Akwarium start 16 Luty 2017 80x40x50 160l Podłoże aqua el advanced soil 2x8L Oświetlenie Aqua el. Leddy tube Plant 16 W x 2szt oraz Aqua el sunny 16 W x 2szt Dwa filtry kubełkowe Tetra EX 800 p...

Przyjmowanie się roślin emersyjnych i submersyjnych w akwarium

roslinyakwariowe.pl w Sprzątanie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 12803
Wśród wielu niedoświadczonych akwarystów funkcjonuje następujący mit: Rosliny z uprawy emersyjnej (nadwodnej) gorzej przyjmują się w akwarium niż rośliny uprawiane pod wodą. Wyjaśnienie: Formy em...

Jak pozbyć się robaków z roślin

Tomasz Matysiak w Sprzątanie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 5817
Witam, zauważyłem ostatnio w swoim akwarium dużą liczbę chyba małżoraczków poruszających się w na rożnych elementach aranżacji jak i w toni wodnej oraz podłużne ciemne dżdżowniczki na dnie. Czy ktoś ...

Konwersja HT na LT. Co z trawnikiem?

bigbadelectriccow w Sprzątanie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2352
Witam, skonczyl mi sie gaz w butli i rozwazam przesiadke z HT na LT (brak Co2, swiatlo zmniejszone o polowe, nawozy bez makro). 40litrowa kostka HT Iwagumi to jednak uciazliwa rzecz w utrzymaniu.... ...

Statystyki

Ten temat przegląda 96 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571025
 •  Liczba wątków: 48815
 •  Użytkownicy: 36939

•  Najnowszy użytkownik: meoowu77

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 96 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.