Ramireza połyka co2 - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Ramireza połyka co2

Liczba wyświetleń: 1639·Odpowiedzi: 4
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok
m.kowalczyk Kielce

03 sty 2012, 19:21 Ramireza połyka co2  (#1)  

Mieliście kiedyś problem z łykaniem przez rybki co2 wylatującego z dyfuzora?
Cały czas ramireza pływa wokół kostki lipowej i łyka bąbelki gazu.
Może się jej coś stać? A tak poza tym czemu tak się zachowuje.
Wie ktoś coś na ten temat?

m.kowalczyk
Ranga: Początkujący

Miasto: Kielce

Macvi Opole

03 sty 2012, 23:13   (#2)  

Pewnie jej się nudzi, albo raczej znając ich charakter poluje na wszystko co się porusza w toni wodnej. Czytałem o takich przypadkach na zagranicznych forach, ale jasnej i jednoznaczne odpowiedzi nikt nie udzielał. Raczej rybka nie powinna sobie sama zaszkodzić.

Macvi
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Opole

04 sty 2012, 00:04   (#3)  

A może coś jej dokucza i chce popełnić samobójstwo ? :(

A tak na poważnie uważam podobnie jak kolega wyżej, że rybka sama sobie krzywdy nie powinna wyrządzić... jak złapie przyduchę to odpłynie od CO2 i to chyba tyle ;)

Pozdrawiam

djwow
Ranga: Zaawansowany użytkownik

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

04 sty 2012, 08:45   (#4)  

rybki też mogą mieć swoje dopalacze hehe :D

maniekkm
Ranga: Poznaje temat

Szczero Warszawa

04 sty 2012, 14:39   (#5)  

Da rade, nic jej nie będzie, ryby bywają zabawne i trochę niezrozumiałe.
U mnie stadko gupików pływa całe dnie 20 cm od wylotu z filtra, a pod wylotem jest dyfuzor i wszystkie bąble lecą na nie.. Podoba im się i nic im nie szkodzi, pływają tak od momentu jak trafiły do baniaka. Jak jest większy bąbel to całe stadko płynie do dołu, albo góry, żeby go złapać. Przerwy tylko na jedzonko i spanie. Śmiesznie to wygląda, bo stoją w miejscu i tylko co chwile góra dół tył przód... Czasami też podlecą pod sam dyfuzor zaciekawione i dziobią go jak by chciały jeść.
Podwodna bieżnia dla ryb.. Niech ćwiczą ! :D
"Czego twój wróg nie powinien wiedzieć, nie mów przyjacielowi." - Arthur Schopenhauer

Szczero
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Warszawa

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

IMG_20220929_175743.jpg

Pomoc w identyfikacji płci Pielęgniczek Ramireza

Iblis88 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 7750
Witam. Kupiłem dwie Pielęgniczki Ramireza oraz jedną Electric Blue. Proszę o pomoc w identyfikacji płci ponieważ chciałbym dokupić drugą do pary dla Electric Blue oraz upewnić się że te zwykłe które k...
IMG_20210917_113429.jpg

Narybek Pielęgniczka Ramireza

Radomir w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4069
Witam. Kilka dni temu parka Ramirezek ponownie złożyła ikrę w moim ogólnym zbiorniku. Tym razem postanowiłem sam zająć się rozwojem maluchów, gdyż za każdym razem po dwóch dniach ikra była zjadana (al...
YouTube

Pielęgniczki Ramireza - rozmnażanie

sergiusz1988 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 7911
Witam, mam w swoim baniaku parę pielęgniczek. Z obserwacji zauważyłem, że ikra jest składana jednak za każdym razem na podłożu i do tej pory nic z tego. Czy te rybki potrzebują np. jakiś mały korzeń l...

Pielęgniczka ramireza

Gabriel 123456 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1483
Potrzebuję pomocy mam akwarium 240 l temperatura 23º c pH 7 gh 20 Akwarium ma 120 cm długości 50 cm wysokości i 40 cm szerokość Mam 20 neonów czerwonych 6 żałowników 3 piskorki 10 ampularii 5 kiryskó...

Pielęgniczki Ramireza z Gupikami

MyaS w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 4467
Witam. Zakupiłem niedawno w zoologicznym 6szt. gupika pawie oczko i do tego dwie pielęgniczki ramireza (parka) Po pięciu dniach trzymania rybek w zbiorniku który służy jako kwarantanna dla nowych ryb...

Ramireza Blue Electric prośba o rozpoznanie płci

ciabatta w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2588
Witam Bardzo proszę o identyfikację płci rybek. Te dwie na zdjęciu poniżej zawsze razem pływają i gonią mniejszą na pojedynczym zdjęciu. Dziękuję

Krewetki Caridina a CO2

piter93-93 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2041
Siemka! Chciałem się zapytać kogoś, kto hoduje Caridina cantonensis jakie macie stężenia CO2 w akwarium (i oczywiście nie ma przyduchy). Mam KH 3,5 i planuje zbić PH z 7,2 (tak, żyją i mają się dobrze...

Narybek ramireza w ogólnym

Natalaa89 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2721
Cześć akwaryści, Od jakiegoś czasu zastanawiałam się dlaczego samiec Ramireza siedzi ciagle w krzakach. Dziś dojrzałam ze pilnuje narybku. No i teraz moje pytanie do was ? Co robić ? Pilnuje ich dość...

Pielegniczka ramireza

Piotrek1974 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3009
Witam wszystkich. Chcialbym uzyskac jakies pomocne rady na temat pielegniczek ramirez . Kupilem tych rybek okolo 20 i powoli rybki mi znikaja. Prawdopodobnie zdychaja a cial nie widze bo akwarium dosc...

Pielęgnice Ramireza dziwne zachowanie

szopcio2008 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 4692
Witam od dwóch dni moja parka pielęgnic Ramireza stroszy się do siebie i próbuje walczyć ze sobą 100% że jest to samiec z samicą, wcześniej zgodnie pływały razem o co chodzi? Czy to jakieś gody?...

Statystyki

Ten temat przegląda 654 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 570932
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36922

•  Najnowszy użytkownik: wiewiórka_małkowicz

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 654 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.