Bardzo dziekuje za udzielona pomoc nie nyslałem iz sa tak mało inteligentni jak Ty byłes pierwszy pocztkujacy i zapewniam ze nie miales zielonego pojecia o akwarystyce tak jak jaa teraz
To, że nie masz pojęcia o akwarystyce ok jestem w stanie zrozumieć ale tego, że powielasz tematy któryś raz już nie..... Przecież dostałeś odpowiedź ode mnie co jest przyczyną tych korzeni bocznych w poprzednim twoim temacie.... I Ty masz pretensje teraz do nas? A kto jest inteligenty a kto nie to już sam sobie odpowiedz bo dostajesz odpowiedz "na tacy" a nie potrafisz z niej skorzystać..
Żegnam i mam nadzieję, że kolejnego takiego samego wątku nie założysz.....
https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-fp-korzenie-news-ddd0e397eb0460c3f4d2ab525f9f2909.jpg
Często narzekacie na problem z dostępem do materiałów aquascapingowych, konieczność dojaz...
https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-cat2230-bonsai-wood-news2-ba868db9dbf3801f26cfd3a57558ccd1.jpg
Zapraszamy do skorzystania z bogatej oferty korzeni do akwarium. Nowością są kor...
prymas89 w Sprzątanie· Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 5737
Witam!
Mam problem z gnijącymi łodygami roślin, próbowałem sobie z nim jakoś sam poradzić ale nic z tego. A więc obojętnie jaką bym roślinkę nie posadził zawsze zacznie mi gnić u podstawy, równo z po...
Rafvi w Sprzątanie· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 5503
Witam jutro planuje podmianę wody i przycięcie roślin. Zauważyłem, że moja rotala puszcza dużo takich korzeni co z nią zrobić jak podciąć a może zostawić tak narazie?
Berdynek w Sprzątanie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2422
Tak jak w temacie.
Kiedy w akwarium brakowalo makro i mikro, zaczely sie pojawiac korzenie przybyszowe - poboczne, czy jak one sie nazywaja.
Nastepnie zaczalem baniak nawozic. Kondycja roslin sie pop...
kozik111 w Sprzątanie· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1788
Witam. Jak uniknąć tworzenia się korzeni na pędach rotali, ludwigi i innych roślinach łodygowych. Po posadzeniu nowej zaszczepki momentalnie obrastają korzeniami co nie wygląda fajnie.
qqrq w Sprzątanie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2927
Miałem ostatnio przycinkę, m.in Pogostemon erectus poszedł pod nożyczki, niektóre jego łodygi były bardzo marne, lekko gnijące, bez igiełek, praktycznie same kikuty łodyg. Wyciągnąłem je całkowicie z ...
wololow w Sprzątanie· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2211
Witam,
mam ostatnio problem jak w temacie, czyli obumierające korzenie u Limnobium. Niestety chwilowo nie mam czym zrobić zdjęcia, więc postaram się jak najlepiej opisać objawy. Do rzeczy. Korzenie ob...
Adrian26 w Sprzątanie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1360
Koledzy mam rosline przypominajaca kabombe ale sam nie pamietam dokladnie co to. Byla ona w zbiorniku ktory nie byl nawozony. Od 2 misiecy mam nowy baniak nawozony tak jak ksiazka pisze i mam problem....
qqrq w Sprzątanie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1926
Do niedawna myślałem, że to taki urok rośliny. Niedawno jednak doczytałem że korzenie wyrastające z łodyg łodygowców to objaw że roślince czegoś brakuje. U moich łodygowców (głownie Alternanthera ale ...
Statystyki
Ten temat przegląda 211 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570958
• Liczba wątków: 48800
• Użytkownicy: 36926
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 211 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej