|
|
roślinka na pierwszy plan do paletek
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
witam, szukam roślinek na pierwszy plan do akwarium z paletkami, chodzi również o to żeby wytrzymały temperature 27-29 stopni, glosia się nie sprawdziła, posadzona w ogrodowej siatce chwała bogu nie wypływała z piasku który jest na przedzie akwarium, ale za to dwóm z paletek zasmakowała i wszystkie listki obgryzły. oświetlenie powinno dać rade jest 216W na świetlówkach t5 i 138 na żarówkach kompaktowych philips tornado o temp barwowej 6500K a akwarium ma wymiary 120x60x70h czyli jest ponad 0,7W/l glosia by akurat pasowała wysokościom bo w skalniaku z tyłu jest już trawnik z blyxy japońskiej a chciałbym coś jeszcze posadzić przed tymi kamieniami, załączam fotke teraz akwa jest jeszcze bardziej z tyłu zarośnięte
-

bohen22
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Gniezno
właśnie sobie przeglądałem oferty w slkepie roślinyakwariowe.pl i znalazłem roślinkę która chyba by się nadała
Hygrophila sp. Manaus
teraz kilka pytań:
1, czy da rade przy 27-29 stopni celskusza?
2, czy jest szansa utrzymać ją w piaszczystym podłożu?
3, czy da rade przy moim oświetleniu 0,7W/l i podawaniu co2?
4, i czy nie zostanie zjedzona przez paletki tak jak glosia?
-

bohen22
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
no pasowałaby do wystroju:) teraz tylko dostać tą roślinkę we w miare przystępnej cenie, bo nie patrząc rośliny nasi admini mają dość drogie jeśli by się chciało obsadzić tak duży zbiornik:(
-

bohen22
●
Powiązane tematy
Cześć,
planuję założenie zbiornika typowo roślinnego 65l, 60x30x36. Oświetlenie 2xT5 24W, podłoże i nawóz Tropica + CO2. Woda RO+VIMI.
Załączam plan obsadzenia roślin. Prośba o sugestie dotyczące wyb...
120x45x45, 243l
Lampa: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/oswietlenie/lampy-akwarium/120cm-dlugosci/lampa-chihiros-a1201-120cm-bluetooth-p-42339.html
Docelowo jeszcze:
https://sklep.roslinyakwariowe.p...
Witam
Posadziłem z rana roślinki i mam pytanie zalewać czy trzymać jakiś czas emersyjnie?
Czy mały heniek puści korzenie w takich warunkach?
Moja inspiracja: https://showcase.aquatic-gardeners.org/2...
Witam, akwarium 30l , obsada:
2x helmet
2x neonki
2x molinezja
1x glonojad
Od jakiegoś czasu mam problem z roślinkami, coś jakby zjadało je od dołu, czy to problem z ślimakami? IMG_20210922_080814.j...
To moje pierwsze akwarium w życiu, start w 05.2019r, restart 12.12.2019r.
Akwarium: 112l 80x35x40cm 6mm
Oświetlenie: Chihiros A801 + 2x paski LED 15cm niebieskie - ośw. nocne
Podłoże: 24l platiniu...
Potrzebuję na trzeci plan do istniejącego już od dwóch lat akwarium w miarę łatwą w uprawie roślinę czerwoną, poza lotosani co byście polecili?
Wysłane z M2102J20SG przy użyciu aplikacji mobilnej ...
Witam. Około 7 tygodni temu założyłem pierwsze akwarium. Od pierwszych dni zacząłem świecić pełną mocą 7h dziennie (Chihiros A601), zwiększając co tydzień o 1h aż do 9h w trzecim tygodniu. Przez cały ...
Witam .Posiadam akwarium 450 l standart (póki co tanga)i Juwel lido 120, sprawa dotyczy tego drugiego. Akwarium w założeniu dekoracyjne z nastawieniem na rośliny proste,microsoria,ludwigi anubiasy i b...
Dzisiaj zacząłem układać hardscape w moim nowym baniaku.
Na przedni plan idzie micranthemum monte Carlo natomiast na tył eleocharis acicularis mini.
Dorzucam zdjęcie stanu obecnego.
Porady i krytyka ...
Witam,temat pewnie wałkowany,ale: prośba o poradę. Potrzebuje jakiś trawnik,mam parvule ,niestety ,nie chce rosnąć , po 2 mam cały czas zielenice i pył na szybie i akurat musiały ze wszystkich roślin ...
|
|