Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
WITAM JESSTEM NOWY NA FORUM I TAK NAPRAWDE DOPIERO ZACZYNAM PRZYGODE Z AKWARIUM ROSLINNYM. CO MYSLICIE O ZWYKLEJ ZIEMI DO KWIATOW JAKO PODLOZE??
-

krzysiek_88
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: UK\Gorlice
-

LeweLeweLof
●
- Miasto: Łódzkie
WIELKIE DZIEKI POZDRAWIAM
-

krzysiek_88
●
- Miasto: UK\Gorlice
Powiązane tematy
W niedzielę 2022-10-09 rozpocząłem mini test kilku podłoży.
Są to:
1. tropica plant growth substrate
2. ziemia (Kronen dla paproci, dodałem minimalną ilość suszonej gliny)
3. Platinum Soil
4. ControS...
Opiszę temat.
Po głebokiej analizie moich problemów z akwarium doszedłem do wniosku że muszę wymienić podłoże.
Akwarium ma 200l. Podłoże - help advanced soil + piasek. Duża masa roślinna i dużo ryb (a...
Witam
Przymiezam sie do restartu akwarium o wymiarach 120/41/50.
Na podloze wybralem sobie Tropice soil, mysle ze 18l wysypie. Chcialbym na gore posypac troche powderem i tak sie zastanawiam czy worek...
Witam wszystkich,
Wpadłem na pomysł użycia węgla aktywowanego jako złoża biologicznego w którym zachodzą procesy denitryfikacji. Nie wiem czy jest to dobry pomysł dlatego chciałem tutaj zaczerpnąć op...
Chce użyć do 125 litrowego akwa podłoże tropica soil i zastanawiam się co dać pod żeby zaoszczędzić troche.
Witam.
Posiadam 30l ziemi aqua soil i chciałbym jej użyć do baniaka. Jedyne pytanie, które mnie nurtuje to czy mogę ją jeszcze użyć. Ziemia była zakupiona chyba z 4 lata temu i nie wiem czy ma jakiś ...
Czesc,
Planuje postawic zbiornik na nowo, jako podloze chce dac od dolu lawa wulkaniczna, potem ziemia do kaktusow wymieszana z roztartymi kulkami gt i perlitem ogrodowym, i przykrywam to piaskiem. P...
Witam akwaryści,
Zamierzam założyć nowe akwarium, tradycyjnego low techa z mało wymagającymi roślinami. Zostało mi doradzone, aby tym razem zrezygnować z ziemi ogrodowej jako podsypki pod żwir i zamia...
Hej
Szukam czarnego podłoża do akwarium roślinnego gradacji 1-4mm
Kiedyś używałem piasku kwarcowego barwionego i był bdb, ale za Chiny teraz go nie widzę nigdzie, albo już ślepy jestem.
Wiem że jest...
Witam ile czasu może być podloze aktywne w akwarium beż zalania wodą ?
Chodzi mi o czas jaki mam do ułożenia aranżacji
Czy dwa dni może tak leżeć w akwarium?
|