Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Usunięto użytkownika 13200
Mam pytanie jeśli chodzi o wymianę świetlówek w akwa.
Mam trzy wiem, że nie mogę wymienić wszystkich na raz tylko pojedynczo. Chodzi mi o czas jaki powinien upłynąć pomiędzy wymianami.
Jak uważacie wystarczy tydzień między każdą czy raczej dwa tygodnie. Między wymianą poprzedniej.
-
●
Cześć:)
Moim zdanie tydzień spokojnie wystarczy. Ja byłem zmuszony do wymiany obydwu świetlówek za jednym razem, bo niestety obie świetlówki "strzeliły" za jednym razem:) Nie zauważyłem żadnych zmian w zachowaniu zarówno fauny jak i flory, ale gdybym zmieniał pojedynczo to odczekał bym co najmniej te 5- 7 dni:)
Pozdrawiam
Paweł:)
-
Darkmessiahh
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Okolice Opola
-
Dzieki!
P.S
Mam pytanie CZy podpis Paweł ma mi coś sugerować (W domyśle czy jesteś może Pawłem P) 
-
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Cześć:P
Podpis Paweł sugeruje moje imię:D Nie jestem Pawłem P.  Kimkolwiek on jest;-)
Pozdrawiam
"Paweł":D
-
Darkmessiahh
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Okolice Opola
-
Nie widzę powodu dla którego trzeba by stosować jakiekolwiek przerwy miedzy wymiana świetlówek . Ja wymieniam jednorazowo wszystkie ,bez jakichkolwiek skutków ubocznych .
Po upływie 5-6 miesięcy są wymieniane na nowe.
-

mayaca
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Polska -wyłącznie
Powiązane tematy
Fotografie: Maciej Michalski, Opracowanie: Piotr Baszucki
http://www.roslinyakwariowe.pl/images/stories/wiadomosci/2013/pazdziernik-2013/porownanie.jpg
Zapraszamy do obejrzenia por...
Witam.
Posiadam obecnie 3 belki LED od Aquastel (dwie PLANT i jedną POWER)
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/oswietlenie/belki-modernizacje-pokryw/do-pokryw-100cm/aquastel-glass-plant-belka-900mm-pok...
Witajcie - mam dylemat i może Wy mi pomożecie w doborze wsymiany oświetlenia do kostki poniżej.
Obecnie mam Aquaela Leddy Slim 16W Sunny + Plant ale musze kombinowac aby było nad aklwarium bo jest za...
Witam.
Chcę wymienić świetlówki w mojej pokrywie i zastanawiam się czy lepiej włożyć standardowe świetlówki t8 czy zamienniki LED. Które rozwiązanie jest lepsze dla roślin?
Hej,
Potrzebuje wymienić jedną belkę chihiros A901 na coś RGB, bo mam dosyć tego zimnego światła.
Planuje zostawić jednego chihiros i dołożyć do tego jedną lampę RGB, biorę pod uwagę:
https://sklep....
Witam
Potrzebuję porady w związku z wymianą przejściem z oświetlenia HQI na ledy.Ale po kolei
Jak jest.
wymiary akwarium 180x60x60 powiedzmy typowy roślinniak.
Akwarium oświetla Lampa 2x80W t5 i 3x150...
Cześć,
Mam akwarium 240l stylizowane na obszary zalewowe Amazonki. Aktualne oświetlenie to 2xT8: Grolux (8500K) i Sylvania Luxline Plus 865 (6500K). Ostatnio dokupiłam zestaw dodatkowego oświetlenia ...
Witam. Mam problem z moją pokrywą akwariową, w której jest fabrycznie zamontowana zwykła świetlówka firmy polamp ze statecznikiem. Nie wiem jak zamontować nowe oprawki z świetlówką LED ponieważ nie wi...
Serwus,
Ostatnio dokupiłem LEDowe światełko dodatkowe do akwa i ledwo to zrobiłem, a padło mi wczoraj (na złość gdy sklepy zamknięte) główne w pokrywie Diversa z kompletu Startup 60 Profil. Pech mam o...
Witam, posiadam w swojej kostce 27l lampkę Deco Light jeszcze na starej technologii, czyli na świetlówce 11W. Chcę wymienić w niej moduł jednak można już tylko kupić nowszą wersję led (6W lub 3W). Czy...
|
|