|
|
Czyszczenie dyfuzora zewnętrznego
Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
-
PampersBoy
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
Najlepiej JBL - Power Clean 
-

szubek
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Łódź
-
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Piotr Baszucki napisał(a):https://roslinyakwariowe.pl/index.php/Artykuly/Technika-CO2/Jak-czyscic-szklane-akcesoria-z-glonow.html
p.s. Pampersboy doszla oferta na szafke?
Dzieki, JBL - Power Clean to jest to czego szukałem.
P.S. Doszła oferta ale 750 zł to troszke dużo i za taką kwotę to żona napewno mi nie pozwoli kupić szafki. Do tego jeszcze trzeba doliczyć akwarium pełne OW wieć kwota przekroczy 1000 zł. Ale jak uzbieam zaskórniaki to może sie skuszę 
-
PampersBoy
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
PampersBoy napisał(a):Piotr Baszucki napisał(a):https://roslinyakwariowe.pl/index.php/Artykuly/Technika-CO2/Jak-czyscic-szklane-akcesoria-z-glonow.html
p.s. Pampersboy doszla oferta na szafke?
Dzieki, JBL - Power Clean to jest to czego szukałem. P.S. Doszła oferta ale 750 zł to troszke dużo i za taką kwotę to żona napewno mi nie pozwoli kupić szafki. Do tego jeszcze trzeba doliczyć akwarium pełne OW wieć kwota przekroczy 1000 zł. Ale jak uzbieam zaskórniaki to może sie skuszę :)
W takim układzie jak lubisz majsterkować to proponuje udac Ci sie do castoramy, wybrać płyte i poprosić aby pocieli , powiercili otwory gdzie trzeba. Oczywiscie jak masz na to czas i chęc. Taka płytka średnio kosztuje 30 zł za m2 czyli 2,8x2,05 = 5,74 m2 x 30 zł wychodzi 172 zł , do tego pociecie nie wiem jak w castoramie ale licz na maxa 2 zł za metr.Okleina ma żelazko albo jak maja maszyne to obrobia.
-

leon1000
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: lubuskie
Powiązane tematy
Mam kilka pytań odnośnie sondy PH z komputera PH (komp o nazwie SQCmini2), mam dwa takie komputery, kilka dni temu kalibrowałem z płynem ph7. dzis sprawdzam i w obydwóch kompach sondy zaniżają o 0,4, ...
Podejrzewam że jest to dyfuzor, tylko za bardzo nie wiem gdzie dokładnie się to montuje (wewnątrz akwarium czy poza) i po co jest to sitko... ma wejście na mały wężyk, 2 wejścia/wyjścia na węże 12/16....
Witam.
Przeglądając internet nie uzyskałem konkretnej odpowiedzi odnośnie umiejscowienia dyfuzora. Ludzie piszą różnie, tj. nad wlotem filtra, pod wlotem filtra, przy wylocie filtra, lub po przeciwnej...
Wielu z nas pewnie dotyka problem zużytego,uszkodzonego lub słabej jakości spieku w dyfuzorze puszczającego zbyt duże bąbelki.
W takiej sytuacji przeważnie wymieniamy go na nowy.
Podpatrując inne pro...
Witam.
Błahe pytanie, ale dla mnie to kłopot...
W jaki sposób odpinacie dyfuzor co2 od wężyka jak chcecie go wyczyścić?
U mnie połączenie jest tak sztywne i trwałe, że brak jest możliwości ściągnięci...
Witam. Mój dyfuzor porósł glonami i stał się zielony, przecz co ciężko się rozpuszcza CO2. Jakim sposobem mogę go wyczyścić? Próbowałem szczotką i nie udawało się. Myślałem nad octem. Co wy na to?...
Czy dyfuzor Tropica 3w1 ma wielkość wystarczającą do akwarium o pojemnośco 280l (brutto)? Korzystam z niego od kilku miesięcy, ale zastanawiam się, że może ze względu na swoją wielkość jest nieefektyw...
Witam, mam szklany dyfuzor i plastikowy wężyk, który mnie denerwuje bo zsuwa się z dyfuzora. Co zrobić, żeby było dobrze?
Posiadam TEN . Przez kilka miesięcy wszystko było ok aż do wczoraj.
Po czyszczeniu dyfuzora rozszczelnił się klej pomiędzy spiekiem ceramicznym a obudową dyfuzora i teraz co2 leci tylko tą "dzi...
|
|