Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam Forumowiczów,
Spodobało mi się podłoże Nile Sand. Początkowo nową aranżację miałem oprzeć na Amazonii i plaży + ścieżki z Bright Sand, jednak to takie "oklepane", że zastanawim się czy nie pozostać przy samym Nile Sand. Czy to podłoże nadaje się do sadzenia roślin? Czy lepiej "wesprzeć" je Amazonią?
Pozdrawiam,
lucas
-
lucas22
●
- Ranga: Początkujący
Nile Sand jest jak każdy piasek, czyli jałowy. Nadaje się dla roślin, ale w żaden sposób one z niego nie skorzystają. Lepiej wykorzystać Amazonię a piasek tylko w miejscach nie obsadzonych roślinami. Ostatnio Jacek Pawłowski próbował sił z Power Sandem + Bright Sandem ale chyba nie był do końca zadowolony...
-
Anonim 1811
●
-
ka5jot
●
- Ranga: Początkujący
Powiązane tematy
Witam mam do przedstawienia wam swoją kostkę 31l
Szkło : 30*30*35h
Oświetlenie: Aquael Smart sunny 6w
Podłoże : piasek i ziemia ogrodowa
Nawożenie: makro, mikro , carbo
Rośliny : pogestemon hel...
powers-1.jpg
growise-base-1.jpg
Na rynku pojawiły się nowe substraty podżwirowe, tym razem pod marką Growise.
Ich opisy znajdziecie tutaj: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/podloza/substraty-nawo...
Akwarium : 45x45x40 81l opti white
Podłoże : Aquael aquaplant, piasek aquael.
Filtracja: Tetra ex700 (keramzyt i ceramika aquael + gąbki )
Oświetlenie : Lampa power led 3x9w (swiecenie 9w )
Nawożenie...
Witam wszystkich.
Wymiary: 73x43x37h cm 116l optiwhite.
Oświetlenie: lampa led DIY.
Podłoże: Tetra Active Substrate i piasek.
Filtracja: kubełek Aqua Nova 800 i hw 302,kaskada Aquael mini ze skimere...
Witam,
Jako że to mój pierwszy post witam wszytskich!
Czytając zagraniczne fora(na przykład APC) natknąłem się na sporą ilość wątków mówiących o użyciu Black Dimond Blasting Sand jako podłoża w akwa...
Witam,
Przystawiam się do założenia nowego zbiornika 90l na ADA amazonii II. Mam też akurat pod ręką 1l power sand special, wersję L. Stąd też moje pytanie, czy power sand L przy wysokości akwarium 30...
Jak w temacie - czy ktoś jest w stanie polecić produkt zbliżony do wyżej wymienionego, ale niekoniecznie w takiej cenie? Te, które sam znalazłem, albo nie mają odpowiedniej gradacji (bardzo drobne), a...
Witam.
Mam zamiar zakładać kolejny zbiornik.
Akwarium: 45 litrów (50x30x30) OptiWhite.
Jeszcze nie wiem, czy to będzie Iwagumi, czy Holander...
Ale mam pytanie, czy przy takim małym zbiorniku zbędny ...
Witajcie
Jestem na etapie kompletowania wyposażenia do mojego akwarium 200L, jako mega nowicjusz planuję trochę kamieni, 1-2 korzenie i sporo roślin. I w związku z tym mam pytanie.
1. Czy ziemia Dar...
Witam mam pytanie o aquas sand nature od zoluxa jest to żwir chyba granulacji od 1-3 mm (na opakowaniu nie ma napisane) czy ten żwir będzie obojętny dla wody akwariowej?. I czy roślinki będą się łatwo...
|