115L- porady do Iwagumi - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

115L- porady do Iwagumi

Liczba wyświetleń: 1213·Brak odpowiedzi
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
markus383 Otwock Mały

27 mar 2008, 22:30 115L- porady do Iwagumi  (#1)  

Witam!!!
Mój pomysł na Iwagumi coraz bardziej się klaruje :D
Chcę założyć baniak o wym. 110x35x30cm(115L). Zamontowałbym oświetlenie 2x39W. Chciałbym, abyście zaproponowali mi jakieś roślinki do Iwagumi dla niedoświadczonego zielarza. :D Stosowałbym na początku Aqua Art Planta Gainer Pro Hydro Mineral, a później, po zdobyciu dodatkowych funduszy kupowałbym coś ze "stajni" ADA.
Jakie roślinki??
Jakie podłoże??(zwykły żwirek+piasek+???)
Jakie świetlówki??
Z góry dziękuję za rady :D

PS.
Jako, że mam ciągłe problemy z zalogowaniem, mogę przez jakiś czas nie odpowiadać, ale będę śledził wątek.

markus383
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Otwock Mały

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

YouTube

Charakterystyka Stylu Iwagumi

roslinyakwariowe.pl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 266
YouTube

Film ADA Zbiornik 120 cm Iwagumi

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1646
Hej Bardzo ładne Iwagumi. Miłego oglądania. ?si=3KIMnQ7XEx6naxoK
YouTube

Film - Dwie ważne porady przy przycinaniu roślin

Jacek Pawłowski w Sprzątanie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2654
Hej Film po niemiecku. Pachi omawia zagadnienie jak przycinać rośliny w akwarium. ?si=IWYDhJdsmvKhOg3L
20241031_122527.jpg

072l - Iwagumi

piter134 w Akwaria · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 6943
Wymiary: 60x40x30 float Oświetlenie: ADA Solar RGB 8h Nawożenie: APT Zero + tropica nutrition capsules CO2: Butla 5kg + reduktor JBL dozowanie 24/7 Podłoże: Tropica Aquarium Soil Filtracja: Oase Bioma...
akwarium.png

Nowe akwarium, prośba o porady

ormiel w Szkło i meble · Odpowiedzi: 62 · Wyświetlenia: 25184
Zakładam obecnie nowe akwarium (jestem początkujący) o wymiarach 60x30x35, 63l. Chcę zbudować ładny mikroświat z dużą ilością roślin. Obecny osprzęt, który mam to: - akwarium - pokrywa LED 1x12W - Fi...
YouTube

Akwarium iwagumi 360

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2608
Zapraszam do obejrzenia i zainspirowania się.

Nawożenie Iwagumi - 120 l - mała ilość roślin

brunonatura w Nawożenie · Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 9594
Cześć, rozpoczynam nowy wątek, aby nie mieszać w innych założonych przeze mnie. Chciałbym rozpocząć nawożenie w moim Iwagumi. Akwarium ma miesiąc i dojrzało. Mam dwa gatunki roślin Eleocharis parvula...

Podłoże do Iwagumi

spikiu24 w Podłoże · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 8009
hej planuje nowy zbiornik i chcę zrobić iwagumi. Wiele osób poleca Yokuchi (https://allegro.pl/oferta/yokuchi-jiban-soil-10l-naturalne-podloze-aktywne-13274857410) - ja osobiście robiłem z tego raz ...

Oase Biomaster 600 thermo do 200 l Iwagumi z Rotalą H’ra

PiotrStrus w Filtracja · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 5424
Dzień dobry wszystkim! Startuje powoli mój pierwszy w życiu baniaczek będzie miał 200 litrów. Zastanawiam się czy Oase 600 Biom. będzie dobrym wyborem? Wysłane z iPhone przy użyciu aplikacji mobi...

Statystyki

Ten temat przegląda 580 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570951
 •  Liczba wątków: 48798
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 580 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.