Czy jeżeli ziemię doniczkowa przysypie dość gruba warstwą biogruntu to nie będę miał problemów z wodą i glonami??
ziemia-3cm
biogrunt-2cm
żwirek 2-4mm około 1cm
Na razie zastartowały wszystkie rośliny ale jedna mi sie nie podoba;/ wypuszcza liście ale nie są zielone tylko takie ,,sraczkowate'' nie są przegniłe ale mają zielony kolor zmieszany z brązowym, liście są w porządku oprócz barwy
Echinodorus quadricostatus "magdalenensis" ta lub podobna:P wyglądają niemal identycznie:) niestety nie pamiętam co to jest dokładnie za roślina a tylko ta pasowała do tej którą mam:P
żabienica czterożebrowa. Mam taka i na początku były z nią problem. Ale akwarysta który mi ja podarował powiedział że trzeba poczekać. Jak się już zadomowi w nowym akwarium to rośnie jak szalona. U mnie tak było. Po pewnym czasie żabienica wypuszczała kolejne pędy... Spoko... i ona będzie dobrze rosła skoro reszta roślin ma się dobrze
"Akwarium może mieć każdy, ale akwarystą trzeba się urodzić"
U mnie też tak było, zwłaszcza blyxa miała takie sraczkowaty kolor ale po 2 miesiącach się kolor zmienił na trochę bardziej zielony a rosnie cały czas pięknie.
Maksior napisał(a):Na razie zastartowały wszystkie rośliny ale jedna mi sie nie podoba;/ wypuszcza liście ale nie są zielone tylko takie ,,sraczkowate'' nie są przegniłe ale mają zielony kolor zmieszany z brązowym, liście są w porządku oprócz barwy
U mnie tak właśnie lotos czerwony rośnie, wypuszcza nowe liscie - ale sa barwy brazowej, jakby przegniłe były.
Kadazan w Nawożenie· Odpowiedzi: 211 · Wyświetlenia: 122538
Witajcie!
W niedzielę wykonałem sporo żmudnej pracy i przeniosłem swoje akwarium o 50km. Sprawę utrudniłem sobie dodatkowo, bo założyłem, że:
1. nie będzie restartu - ryby musiały trafić do akwari...
WolfuxD w Nawożenie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1882
Witam moje akwarium ma 8 dni 1 podmianka za mną 20l podmiany+ 7l dolewki akwarium ma 112l swiatło Power Led 0/3w/l co daje jakieś + - 0/5w/l Roslinki
Micranthemum Monte Carlo powoli rośnie brak objaw...
szczotek99 w Nawożenie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4382
Witam, jestem poczatkujacym akwarysta dlatego tez mam pytanie jakie nawozy najlepiej stosowac do akwarium w ktorym na podlozu jest ziemia ogrodowa + żwir od 5 miesiecy , generalnie na samej ziemi niek...
tomaszek1606 w Nawożenie· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 834
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć czy akwarium które ma podłoże z ziemi uniwersalnej (z biedronki) dobrze zniesie nawożenie nawozem Symfonia złota ?
jeżeli tak to proszę mnie oświecić jak go stoso...
gintur w Nawożenie· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 621
Mam zamiar ponownie założyc akwa na ziemi .Szukałem ziemi bez dodatkowych nawozów ale nie ma takich ! Owszem są zwykłe ziemie uniwersalne ale na każdej z nich jest napisane ?dodano tyle nawozu mikr i ...
gintur w Nawożenie· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 760
Mam zamiar ponownie założyc akwa na ziemi .Szukałem ziemi bez dodatkowych nawozów ale nie ma takich ! Owszem są zwykłe ziemie uniwersalne ale na każdej z nich jest napisane ?dodano tyle nawozu mikr i ...
gintur w Nawożenie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1065
Już w krótce po ponad roku bede restartował akwarium na ziemi.Ziemia była wykopana w lesie w miejscu gdzie rosły dęby,wykopoałem również gline-przynajmniej wyglądało mi to na gline :).Przeprowadziłem ...
kinlej1 w Nawożenie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1264
Prosze o informacje n atemat uzycia ziemii w akwarium. Co jest lepsze? JAk sie ma ziemia do wzrostu roslin, czystosci zbiornika i co nam daje jej uzycie...
Nie wiem czego uzyc przy zakladaniu zbiorni...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 317 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej